LIVE UPDATE | Război în Ucraina, ziua 362: Joe Biden, vizită surpriză la Kiev: „Amintiți lumii în fiecare zi ce înseamnă curajul” / Vladimir Putin știa că președintele american va merge în Ucraina

LIVE UPDATE | Război în Ucraina, ziua 362: Joe Biden, vizită surpriză la Kiev: „Amintiți lumii în fiecare zi ce înseamnă curajul” / Vladimir Putin știa că președintele american va merge în Ucraina
Joe Biden și Volodimir Zelenski / Sursa foto: Profimedia
Publicat: 20/02/2023, 15:20
Actualizat: 20/02/2023, 15:42

Miniştrii de externe din UE se reunesc luni la Bruxelles, înainte de împlinirea unui an de la invazia rusă din Ucraina, una dintre temele de discuţie fiind un nou pachet de sancţiuni împotriva Moscovei. Comisia Europeană a propus a zecea serie de măsuri punitive împotriva Rusiei, care se concentrează pe controale asupra exporturilor şi pe combaterea evitării sancţiunilor şi care urmează să fie adoptate până la 24 februarie, fără ca luni să fie aşteptată o decizie finală.

Update 9: Casa Albă a anunţat Rusia în avans despre vizita lui Biden la Kiev

Preşedinţia Statelor Unite a anunţat Rusia în avans despre vizita prepedintelui Joseph Biden în capitala Ucrainei, Kiev, afirmă un oficial american de rang înalt citat de agenţia The Associated Press.

Cu puţin timp înaintea plecării preşedintelui Biden de la Washington, Casa Albă a informat Rusia despre planul vizitei la Kiev.

„Înştiinţarea a fost făcută din raţiuni de evitare a unui conflict” şi a interpretărilor greşite între două puteri nucleare, a declarat Jake Sullivan, consilierul prezidenţial american pentru Securitate Naţională.

Preşedintele Joseph Biden s-a deplasat luni, câteva ore, la Kiev, pentru a exprima solidaritatea cu Ucraina la aproape un an de la începerea invaziei militare ruse, scrie Mediafax.

Update 8: Preşedintele american Joe Biden a părăsit Kievul după o vizită-surpriză

Preşedintele american Joe Biden a părăsit luni Kievul după o vizită-surpriză în capitala Ucrainei, cu doar câteva zile înaintea marcării unui an de la declanşarea invaziei ruse în această ţară, potrivit reporterilor care au călătorit împreună cu liderul de la Casa Albă, transmite dpa, citată de Agerpres.

În timpul vizitei de câteva ore, Biden s-a întâlnit cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi a anunţat un nou ajutor financiar şi echipamente militare pentru Ucraina.

Update 7: Japonia transmite că va acorda 5,5 miliarde de dolari Ucrainei

Prim-ministrul japonez Fumio Kishida va prezida pentru prima oară sumitul G7 care va avea loc vineri, în Japonia. Volodimir Zelenski este invitat să participe online. Pe lângă acest anunț, Kishida a transmis că va acorda Ucrainei 5,5 miliarde de dolari.

Vineri, pe 24 februarie, se împlinește un an de la războiul declanșat de Rusia împotriva Ucrainei, transmite Kyodo.

Kishida a spus, la o reuniune a Partidului Liberal Democrat, aflat la guvernare, că Japonia va fi gazda summitului G7 prin videoconferinţă, de la care se aşteaptă ca liderii statelor membre, plus cei ai Uniunii Europene, să îşi reafirme unitatea împotriva agresiunii ruse contra ţării vecine.

(Citește mai multe detalii aici…)

Sursă Foto – Twitter

Update 6: Rusia amenință Republica Moldova pe tema demilitarizării Transnistriei: ”Ar trebui să manifeste prudență, alunecă în isteria ANTI-RUSĂ!’

Kremlinul „sfătuiește” autoritățile din Republica Moldova să „manifeste prudență” în ceea ce privește „forțele de menținere a păcii ruse” din Transnistria și să nu alunece și mai mult pe panta „isteriei anti-ruse”. Mai mult, purtătorul de cuvânt Dmintri Peskov le-a recomandat oficialilor moldoveni să fie „foarte, foarte atenți la astfel de declarații”.

În cadrul unei convorbiri cu jurnaliştii, secretarul de presă al Kremlinului, Dmitri Peskov, a fost rugat să comenteze cuvintele noului premier al Moldovei, Dorin Recean despre necesitatea demilitarizării Transnistriei şi retragerii forţelor ruse de menţinere a păcii, care în opinia sa, încearcă să influențeze procesele democratice din Moldova.

„Rusia a fost și este o parte foarte responsabilă în ceea ce privește treburile pridnestroviene, continuă să își îndeplinească funcția respectivă. Aș dori să recomand omologilor noștri moldoveni să fie foarte, foarte atenți cu acest lucru”, a răspuns Peskov, potrivit agenției de presă Interfax.

Update 5: Joe Biden, vizită surpriză la Kiev

Joe Biden, președintele Statelor Unite ale Americii, a sosit luni la Kiev. Biden se întâlnește cu cu președintele Ucrainei, Volodimyr Zelenski, acesta fiind într-o vizită surpriză.

Update 4: În ce condiții stă președintele ucrainean Volodimir Zelenski, în interiorul buncărului de război: „Nu vezi soarele, nu știi cât e ceasul”

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski conduce de un an situația Ucrainei dintr-un bloc de birouri din beton înconjurat de puncte de control. În interior, scările, altădată grandioase, sunt pline de saci cu nisip.

Un reporter de la „The Sunday Times” a mers în centrul maşinăriei guvernamentale de la Kiev pentru a fi martor la modul în care o ţară este menţinută în funcţiune după un an de atacuri.

Cel mai înfiorător lucru la intrarea în Bankova este cât de întuneric poate fi în interior.

Fiecare oblon stă tras pentru a proteja împotriva exploziilor, iar luminile sunt stinse pentru a reduce riscul ca imobilul să fie ţinta unor atacuri aeriene sau a unor lunetişti.

(Citește mai multe detalii aici…)

Sursă Foto – Profimedia

Update 3: Războiul din Ucraina ar urma să coste Germania aproximativ 160 de miliarde de euro până la finele anului

Războiul din Ucraina va costa economia germană aproximativ 160 de miliarde de euro, sau 4% din Produsul Intern Brut, ca urmare a diminuării creării de valoare până la finele anului, a apreciat preşedintele Asociaţiei Camerelor Germane de Industrie şi Comerţ (DIHK), informează Reuters.

Aceasta înseamnă că PIB-ul per capita în cea mai mare economie a Europei va fi cu 2.000 de euro mai mic decât ar fi fost dacă războiul din Ucraina nu ar fi avut loc, a declarat preşedintele DIHK, Peter Adrian, pentru cotidianul „Rheinische Post”.

Industria are o pondere mai mare în economia Germaniei decât în alte ţări, şi cea mai mare parte a acestui sector este una cu un consum intensiv de energie, ceea ce înseamnă că firmele germane au fost afectate în mod deosebit de explozia preţurilor la energie, care anul trecut au atins maxime istorice în Europa, scrie Agerpres.

Update 2: Zelenski spune că Macron pierde timpul dacă ia în considerare negocieri cu Putin

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, îl acuză pe omologul său francez, Emmanuel Macron, că își pierde timpul luând în considerare orice fel de dialog cu Rusia, scrie The Guardian.

Zelenski a făcut afirmațiile duminică, într-un interviu pentru cotidianul italian Corriere della Sera, după ce a vorbit la telefon cu Macron.

„De fapt, Macron își pierde timpul. Am ajuns la concluzia că nu suntem capabili să schimbăm atitudinea Rusiei”, a spus liderul de la Kiev.

Update 1: Joe Biden, vizită în POLONIA, pentru a doua oară de la izbucnirea războiului. Președintele american se va întâlni și cu Klaus Iohannis

Președintele Joe Biden merge luni în Polonia pentru o vizită de două zile, pentru a marca un an de la invazia Rusiei în Ucraina. Acesta revine în Polonia în timp ce războiul intră într-o nouă fază instabilă, fără o direcție clară către pace.

Biden merge în Polonia, la câteva sute de kilometri de front, pentru a întări angajamentele SUA cu privire la ajutorul acordat Ucrainei, dar și pentru un semnal cu privire la unitatea NATO.

Președintele SUA va fi în Polonia până miercuri, 22 februarie, timp în care se va întâlni cu președintele Andrzej Duda și va ține un discurs adresat cetățenilor polonezi, care va avea loc marți la Palatul Regal din Varșovia.

(Citește detalii aici…)

Al doilea set de documente clasificate, găsit în garajul lui Joe Biden
Joe Biden / Sursa FOTO: wikimedia.org

Miniştrii de externe din UE se reunesc luni la Bruxelles

Miniştrii de externe din UE se reunesc luni la Bruxelles, înainte de împlinirea unui an de la invazia rusă din Ucraina, una dintre temele de discuţie fiind un nou pachet de sancţiuni împotriva Moscovei.

Comisia Europeană a propus a zecea serie de măsuri punitive împotriva Rusiei, care se concentrează pe controale asupra exporturilor şi pe combaterea evitării sancţiunilor şi care urmează să fie adoptate până la 24 februarie, fără ca luni să fie aşteptată o decizie finală.

Ministrul de externe ucrainean, Dmitro Kuleba, ia parte la reuniune, în contextul în care omologii săi din UE analizează noi mijloace de a sprijini Ucraina, cum ar fi furnizări de muniţie şi de arme, scrie HotNews.

Ce s-a întâmplat în ultimele zile în conflictul militar din Ucraina

Război în Ucraina, ziua 361: Emmanuel Macron afirmă că vrea înfrângerea Rusiei în Ucraina, nu ZDROBIREA ei / SUA avertizează că Beijingul şi-ar putea spori sprijinul pentru Rusia

Război în Ucraina, ziua 360: Volodimir Zelenski: Este necesară crearea unei coaliţii a avioanelor pentru Ucraina, pentru securitatea globală

Război în Ucraina, ziua 359: Xi Jinping ar urma să țină un „discurs de pace” la împlinirea unui an de la începutul războiului din Ucraina

Război în Ucraina, ziua 357: Uniunea Europeană încearcă să folosească fondurile ruseşti îngheţate pentru a reconstrui Ucraina. Sunt luate în calcul noi sancţiuni împotriva Moscovei

Război în Ucraina, ziua 356: Trei avioane militare rusești, interceptate în apropiere de Polonia / Miniștrii apărării din NATO se întâlnesc la Bruxelles

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
Boala care se răspândește RAPID în lume! Record de îmbolnăviri: experții avertizează populația
O româncă stabilită în Spania arată ce găteşte cu alimentele pe care le găseşte prin...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Tragedie în stațiunea Mamaia. Un bărbat s-a înecat în mare, chiar în ziua de Florii
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Devine ilegal de astăzi, 28 APRILIE. Legea se aplică deja în toată ROMÂNIA
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un rezervor uriaș de apă a fost găsit ascuns adânc sub suprafața Pământului