Ministrul Apărării din Australia cere populației să se pregătească pentru război: ”Avem în președintele Putin pe cineva care este dispus să omoare femei și copii. Asta se întâmplă în anul 2022”

Ministrul Apărării din Australia cere populației să se pregătească pentru război: ”Avem în președintele Putin pe cineva care este dispus să omoare femei și copii. Asta se întâmplă în anul 2022”
Peter Dutton, ministrul Apărării din Australia | Foto - Profimedia Images
Publicat: 26/04/2022, 11:28
Actualizat: 26/04/2022, 11:32

Peter Dutton, ministrul Apărării din Australia, a transmis mesajul tranșant conform căruia australienii trebuie să se pregătească pentru război, acuzându-l pe președintele rus Vladimir Putin că este ”dispus să omoare femei și copii”.

Peter Dutton a avertizat, în timpul unui interviu, că Australia trebuie să se pregătească pentru război din cauza amenințării care se profilează dinspre China, dar și a nesiguranței globale provocate de invadarea Ucrainei de către armata rusă.

Situația de pe frontul ucrainean este departe de a fi stabilizată, din ce în ce mai multe voci afirmând că riscul unui conflict major este foarte mare. Potrivit ministrului australian al Apărării, poți păstra pacea doar atunci când facă pregătiri pentru război.

”Singurul mod în care poți păstra pacea este să te pregătești pentru război și să fii puternic ca țară. Să nu te stârnești, să nu fii în genunchi și să nu fii slab. Aceasta este realitatea”, a spus Peter Dutton.

”Un arc de autocrație contestă ordinea bazată pe reguli pe care bunicii noștri au asigurat-o și libertățile democratice”

Peter Dutton, ministrul Apărării din Australia

”Oameni precum Hitler și alții nu sunt doar o născocire a imaginației noastre”

Peter Dutton a avertizat că istoria a demonstrat că personaje malefice precum Hitler nu au fost doar rodul imaginației, iar întreaga planetă a avut de suferit.

A te face că nu se întâmplă nimic și a sta ascuns într-o bulă poate avea repercusiuni majore asupra viitorului, iar Vladimir Putin a demonstrat deja că este ”dispus să omoare femei și copii”.

”Să ne ghemuim într-o bulă, să ne prefacem că nu se întâmplă nimic, să nu spunem nimic, asta nu va fi în interesul nostru pe termen lung și ar trebui să fim foarte sinceri în acest sens. Trebuie să fim realiști că oameni precum Hitler și alții nu sunt doar o născocire a imaginației noastre sau că sunt supuși istoriei. Avem în președintele Putin, în acest moment, pe cineva care este dispus să omoare femei și copii. Asta se întâmplă în anul 2022”, a mai declarat ministrul australian al Apărării, potrivit The Sydney Morning Herald.

Peter Dutton a mai precizat că războiul din Ucraina a fost o reluare, în parte, a ceea ce s-a întâmplat în anii 1930”, referindu-se la invadarea Poloniei de către Germania nazistă și la începutul celui de-al Doilea Război Mondial.


Citește și:

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politică citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase