Navalnîi cere sancțiuni împotriva propagandiștilor din presa de stat rusă: ”S-au transformat în războinicii lui Putin!”

Navalnîi cere sancțiuni împotriva propagandiștilor din presa de stat rusă: ”S-au transformat în războinicii lui Putin!”
Disidentul rus Alexei Navalnîi | Foto - Profimedia Images
Publicat: 06/04/2022, 15:10

Condamnat la încă 9 ani de închisoare pentru fraudă și sfidare a instanței, disidentul rus Alexei Navalnîi consideră că propagandiștii din presa de stat rusă, aservită lui Vladimir Putin, ar trebui sancționați și chiar judecați în viitor.

Navalnîi spune că invazia rusă din Ucraina a scos la iveală adevărați ”războinici ai lui Vladimir Putin”, cu referire la jurnaliștii-propagandiști din presa de stat care răspunde la ordinele Moscovei.

Figură marcantă a opoziției din Rusia – considerat unul dintre cei mai vocali critici ai liderului de la Kremlin -, Alexei Navalnîi s-a declarat șocat de atrocitățile săvârșite în Ucraina, insistând asupra unei ”monstruozități a minciunilor” lansate în spațiul public de mașina de propagandă a lui Vladimir Putin.

Adevărurile dureroase care ies la iveală după retragerea soldaților ruși din zona Kiev l-au determinat pe Navalnîi să facă lobby pentru sancțiuni economice care să îi vizeze pe jurnaliștii ruși din presa de stat.

”Ideea mea este că propaganda lui Putin a încetat de mult să mai fie un instrument. Ei sunt adevărați bellici și au devenit un partid în sine. Ei cer un război până la capăt, luând cu asalt Kievul, bombardând Liovul. Nici măcar perspectiva unui război nuclear nu îi sperie”, a scris Alexei Navalnîi pe Twitter. 

”Ar trebui tratați ca niște criminali de război”

Oripilat de manipularea media care ar fi fost ordonată de la Kremlin, disidentul rus Alexei Navalnîi a mai scris că ar trebui tratați ca niște ”criminali de război” cei care denaturează adevărul despre atrocitățile din Ucraina.

”Războinicii (n.red. – jurnaliștii aserviți Moscovei și lui Vladimir Putin) ar trebui tratați ca niște criminali de război. De la redactori-șefi la gazde de talk-show și la editorii de știri, ar trebui să fie sancționați acum și judecați într-o zi”, a mai scris disidentul rus.

După ce Rusia a invadat Ucraina – iar președintele Vladimir Putin a declarat că, de fapt, este vorba despre o ”operațiune militară specială” -, Alexei Navalnîi a declarat că războiul a fost declanșat și coordonat de un regim pe care l-a etichetat, fără rezerve, drept ”criminal”.

”Sunt împotriva acestui război”, i-a transmis Alexei Navalnîi judecătorului, apoi a completat prin aceea că războiul din Ucraina nu reprezintă decât o încercare de distragere a atenției de la adevăratele probleme cu care se confruntă Rusia de azi. ”Cred că acest război este conceput pentru a distrage atenția de la problemele Rusiei și nu va duce decât la o sărăcire mai mare”, a adăugat el înainte de a fi întrerupt de judecător. ”Consider că cei care au declanșat acest război sunt bandiți și hoți. Am intrat în politică pentru a lupta împotriva acestui regim criminal al hoților”, a mai spus Alexei Navalnîi.


Citește și:

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politicăciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase