LIVE | Război în Ucraina, ziua 397: Rusia acuză NATO de implicare în războiul din Ucraina. Patruşev: Trimit arme şi muniţii, le furnizează informaţii

LIVE | Război în Ucraina, ziua 397: Rusia acuză NATO de implicare în războiul din Ucraina. Patruşev: Trimit arme şi muniţii, le furnizează informaţii
Nikolai Patruşev
Publicat: 27/03/2023, 11:47
Actualizat: 27/03/2023, 14:46

Ziua 397 de lupte în Ucraina. Secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patruşev, un apropiat al lui Vladimir Putin, a declarat că ţările NATO sunt parte a conflictului din Ucraina. „Au făcut din Ucraina o mare tabără militară. Ele trimit arme şi muniţii trupelor ucrainene, le furnizează informaţii, inclusiv cu ajutorul unei constelaţii de sateliţi şi a unui număr semnificativ de vehicule aeriene fără pilot”, spune el.

Cele mai importante evenimente ale zilei

UPDATE 4: UE avertizează Belarus să nu găzduiască arme nucleare rusești

Uniunea Europeană este pregătită să adopte noi sancţiuni împotriva Belarusului dacă această ţară acceptă desfăşurarea unor arme nucleare ruseşti pe teritoriul său. Avertismentul a fost transmis de șeful diplomaţiei europene, Josep Borrell.

În urmă cu câteva zile, Vladimir Putin a transmis că există un acord între Moscova şi Minsk pentru staţionarea în Belarus a unor arme nucleare tactice. (Detalii suplimentare aici…)

UPDATE 3: Bear Grylls a vrut să-i ofere o ciocolată lui Zelenski la Kiev. Forțele de securitate au intervenit imediat! „Bine, mușc eu primul…”

Celebrul aventurier Bear Grylls a avut parte de un moment mai puțin obișnuit, în timpul vizitei în Ucraina, unde l-a întâlnit pe președintele Volodimir Zelenski.

Bear Grylls a vorbit despre momentul în care a încercat să-i dea un baton de ciocolată lui Volodimir Zelenski și a fost „mustrat” de forțele de securitate ale liderului de la Kiev.

Expertul în supraviețuire, în vârstă de 48 de ani, a mers în Ucraina pentru a se vedea cu Zelenski (45 de ani) și i-a luat un interviu pe străzile din Kiev. (CITEȘTE CONTINUAREA AICI…)

Sursa foto: Captură YTB
Sursa foto: Captură YTB

UPDATE 2: Bombardamentele rușilor au transformat Avdiivka într-un oraș post-apocaliptic

Rusia bombardează puternic orașul Avdiivka, pe care l-a transformat într-un „loc asemănător celor din filmele post-apocaplitice”, potrivit unei caracterizări făcute de un înalt oficial local.

Aflat în linia întâi a frontului din Donbas, Avdiivka este un oraș complet închis, scrie Reuters.

Aproximativ 2.000 de civili din cei peste 30.000 de locuitori înainte de război au mai rămas la Avdiivka, localitate din regiunea Doneţk, situată la aproape 90 km sud-vest de Bahmut, cel mai fierbinte loc de pe frontul din Ucraina în prezent. (Citește mai multe detalii despre subiect aici).

Avdiivka, Ucraina / Sursa foto: Profimedia
Avdiivka, Ucraina / Sursa foto: Profimedia

UPDATE 1: Lituania solicită noi sancțiuni Rusiei, după ce Kremlinul a anunțat planul de amplasare al armelor nucleare în Belarus

Lituania va solicita noi sancțiuni ca răspuns la planul Rusiei de a amplasa arme nulcleare tactice în Belarus.

Lituania va cere ca sancţiunile suplimentare împotriva Rusiei şi a Belarusului să fie incluse într-un pachet de sancţiuni aflat în discuţie la Bruxelles, a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului de la Vilnius. (CITEȘTE MAI MULTE DETALII AICI)

Nikolai Patruşev: „Ţările NATO sunt parte a conflictului din Ucraina”

Secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patruşev, un apropiat al lui Vladimir Putin, a declarat că ţările NATO sunt parte a conflictului din Ucraina, într-un interviu acordat luni ziarului guvernamental rus Rossiskaia Gazeta.

„De fapt, ţările NATO sunt o parte a conflictului. Au făcut din Ucraina o mare tabără militară. Ele trimit arme şi muniţii trupelor ucrainene, le furnizează informaţii, inclusiv cu ajutorul unei constelaţii de sateliţi şi a unui număr semnificativ de vehicule aeriene fără pilot. Instructorii şi consilierii NATO antrenează armata ucraineană , iar mercenarii luptă ca parte a batalioanelor neonaziste”, a declarat Nikolai Patruşev într-un interviu care urmează să fie publicat în cursul după-amiezii şi din care Rossiskaia Gazeta a redat un scurt fragment.

Conform sursei citate, Occidentul nu va opri acest conflict până când Rusia nu va fi învinsă.

„Încercând să prelungească această confruntare militară cât mai mult posibil, ei nu îşi ascund obiectivul principal – înfrângerea Rusiei pe câmpul de luptă şi dezmembrarea ei ulterioară”, a mai spus Patruşev, reiterând o teză enunţată de Vladimir Putin în discursul său din 21 februarie din faţa Adunării Federale.

Fost şef al serviciului de securitate internă FSB, Nikolai Patruşev este considerat unul dintre cei mai impornaţi membri din cercul de apropiaţi ai lui Vladimir Putin, cu vederi chiar mai naţionaliste decât ale şefului său şi care ar fi avut o influenţă considerabilă asupra declanşării agresiunii asupra Ucrainei şi formării teoriilor imperialiste ale acestuia, scrie News.ro.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Prințul cuceritor s-a despărțit de șatena sexy din Cluj și… din nou lângă marea iubire
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Reacţia unui clujean după ce s-a trezit cu maşina lovită de o trotinetă electrică aruncată...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO de la priveghi
Cât a ajuns să coste un kilogram de roșii românești în piețele din București! Ce...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Studiu: Aproape jumătate dintre români preferă să aibă în case între 22 şi 24°C
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Schimbare pentru cei care au CASĂ la CURTE. Anunțul istoric a venit de la Guvern
Aici se află cel mai frumos sat din lume. Un paradis căutat de mulți turiști
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Incredibil cine e Mihaela, fata care s-a aruncat de la etajul 15! Mesajul de adio...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Gazul înghețat de pe Uranus și Neptun ne-ar putea spune cum s-au format aceste planete