Purtătorul de cuvânt al Kremlinului: ”Operațiunea militară din Ucraina se desfășoară conform planului și va fi finalizată la timp și în totalitate”

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului: ”Operațiunea militară din Ucraina se desfășoară conform planului și va fi finalizată la timp și în totalitate”
Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului | Foto – Profimedia Images
Publicat: 14/03/2022, 14:32
Actualizat: 15/03/2022, 10:10

În timp ce analiștii și strategii militari sunt de părere – ținând cont de situația din teren – că invazia Rusiei în Ucraina este departe de o desfășurare conform așteptărilor Kremlinului, oficialii ruși susțin exact contrariul, iar purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a transmis că totul decurge ”conform planului”.

Rusia pare a fi fost surprinsă de rezistența ucraineană, iar un eventual mult-dorit blitzkrieg (n.red. – doctrină militară care pledează pentru o ofensivă militară generalizată, precedată de atacuri aeriene și bombardamente masive urmate de atacuri foarte rapide) este de domeniul trecutului după 19 zile de război.

Vladimir Putin a insistat, încă din primele momente ale invaziei, că termenul de ”război” este impropriu, vorbind doar despre o ”operațiune militară specială”, iar sintagma a fost preluată, imediat, la nivel înalt. În ultima sa intervenție pe tema conflictului din Ucraina, Dmitri Peskov – purtătorul de cuvânt al Kremlinului – a reiterat ideea că nu este nimic surprinzător, iar armata rusă merge mai departe și se află în grafic. Mai mult, acesta a transmis și că ”operațiunea militară specială” va fi încheiată la timp și ”în totalitate”.

”Rusia are potențialul de a conduce o operațiune militară specială în Ucraina, se desfășoară conform planului și va fi finalizată la timp și în totalitate”, a declarat Peskov, potrivit agenției TASS. Însă purtătorul de cuvânt al Kremlinului nu a oferit și informații legate de data la care aceste operațiuni militare vor fi încheiate: ”Deocamdată nu pot spune nimic”.

Peskov: ”Ministerul Apărării nu exclude posibilitatea de a prelua controlul orașelor care astăzi sunt, practic, înconjurate”

Deși a fost întrebat dacă președintele Vladimir Putin este mulțumit de modul în care decurge ”operațiunea militară specială” din Ucraina, Dmitri Peskov nu a răspuns, dar a precizat că Ministerul Apărării din Federația Rusă nu exclude preluarea controlului asupra unor mari orașe din Ucraina.

Dar, potrivit purtătorului de cuvânt al Kremlinului, protecția populației civile este ”asigurată”, iar zonele folosite pentru evacuarea refugiaților nu vor fi afectate.

”Ministerul Apărării asigură protecția maximă pentru populația civilă și nu exclude posibilitatea de a prelua controlul orașelor care astăzi sunt practic înconjurate, cu excepția zonelor folosite pentru evacuarea umanitară”, a declarat Dmitri Peskov.


Citește și: 

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine,...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
Temu şi Shein, verificate la sânge de ANPC. La ce nereguli sunt atenţi inspectorii
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Meteorologii Accuweather anunță precipitații și temperaturi scăzute: Prognoza meteo pentru ziua de miercuri, 24 aprilie...
Momente de neratat cu divele din România! Au căscat gura maaare, maaaare
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Decizie de ultimă oră pentru cei care au TELEFOANE mobile. Noua regulă va fi OBLIGATORIE
Lacul din România, cu apa cea mai pură. Are proprietăți miraculoase
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era...
Surpriză în Clanul Cordunenilor! El e NOUL ȘEF după moartea lui Costel
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Poluarea cu metan, acum mai ușor de observat ca niciodată din spațiu