Rusia pregătește anexarea regiunilor ocupate, iar Ucraina, eliberarea Donețkului! Ce pune la cale Zelenski

Rusia pregătește anexarea regiunilor ocupate, iar Ucraina, eliberarea Donețkului! Ce pune la cale Zelenski
Rusia pregătește anexarea regiunilor ocupate, iar Ucraina, eliberarea Donețkului! Ce pune la cale Zelenski / Sursa FOTO: Twitter
Publicat: 30/09/2022, 16:10

În timp ce Rusia pregătește ceremonia de anexare a regiunilor ocupate din Ucraina, autoritățile de la Kiev pun la cale un plan de eliberare a Donețkului! Președintele Volodimir Zelenski s-a întâlnit vineri, 30 septembrie, la prânz cu liderii militari ai țării, alături de care a creionat viitoarea ofensivă pe frontul din Donbas.

O ședință foarte importantă, așa descrie presa ucraineană întâlnirea lui Zelenski cu șefii Statului Major al Forțelor Armate din Ucraina.

„Planuri suplimentare pentru eliberarea Donețkului”

Ședință la vârful armatei ucrainene, a titrat mass-media ucraineană în ziua în care Rusia a anunțat că semnează actele referitoare la anexarea regiunilor ocupate.

Vineri, puțin după prânz, Volodimir Zelenski s-a întânit cu generalii săi pentru a discuta despre „planuri suplimentare legate de eliberarea teritoriului ocupat de Rusia”, cu precădere regiunea Donețk. Într-o postare pe contul personal de Telegram, Zelenski a anunțat că a discutat cu şefii armatei despre livrările de arme pentru forţele militare ale ţării, prioritate având trupele trimise „în zonele cele mai fierbinţi”.

„Avem în vedere și posibilele planuri ale Rusiei în viitorul apropiat”, a menționat președintele Ucrainei.

Rușii din Donbas, speriați de ofensiva ucraineană

În timp ce Vladimir Putin este ocupat cu semnarea documentelor ce atestă anexarea teritoriilor ocupate, rușii din bazinul Donbas își strigă disperarea în gura mare. „Aproape că suntem încercuiți”, avertizează Denis Pușilin, liderul autoproclamatei republici autonome Donețk.

Cea mai dificilă situație este în orașul Liman, de o mare importanță strategică, situat în estul Ucrainei. Chiar Pușilin recunoaște că forţele ruse au fost „parţial încercuite” în Liman. „La ora actuală, Limanul este parţial încercuit. Drumul de la Svatove este sub controlul nostru, dar e atacat periodic”, a scris liderul pro-rușilor într-o postare pe Telegram.

Totodată, Pușilin a recunoscut că satele Iampil şi Drobîşeve, situate în apropiere de Liman, nu mai sunt „sub controlul total al nostru”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase