Un oraș din apropiere de Kiev a fost recâștigat de forțele ucrainene. Rușii au otrăvit produsele dintr-o fabrică de dulciuri din localitate | VIDEO

Un oraș din apropiere de Kiev a fost recâștigat de forțele ucrainene. Rușii au otrăvit produsele dintr-o fabrică de dulciuri din localitate | VIDEO
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 01/04/2022, 23:54

Anatoli Fedoruk, primarul orașului Bucha, aflat în apropiere de capitala Ucrainei, Kiev, a anunțat că forțele ucrainene au preluat controlul asupra orașului.

Acest lucru a avut loc în data de 31 martie, a informat primarul, citat de ziare.com.

„31 martie va intra în istoria așezării noastre și a întregii comunități teritoriale ca fiind ziua eliberării de orcii ruși, de ocupanți. Este o mare victorie a Forțelor noastre Armate în regiunea Kiev”, a declarat primarul.

Potrivit informațiilor Statului Major al Armatei Ucrainei, în timpul retragerii din oraș, militarii ruși au minat clădirile civile și infrastructura din Bucha.

Rușii ar fi otrăvit produsele dintr-o fabrică de dulciuri

Mai mult decât atât, forțele ruse de ocupație au minat teritoriul fabricii de dulciuri Delicia și au otrăvit produsele acesteia.

Informația a fost publicată pe Facebook de conducerea companiei, dar și de Consiliul Local din Bucha, pe Telegram.

„Dragă comunitate din Bucha! Vă rugăm să nu mergeți la fabrica de cofetărie Delicia, pentru că au minat teritoriul fabricii și au otrăvit prăjiturile. Ne amintim pericolul”, se arată în comunicat.

Jurnalista Katerina Sergatskova a confirmat și ea informația.

„Ocupanții ruși din Bucha au minat fabrica de dulciuri Delicia și au otrăvit prăjiturile, relatează conducerea fabricii. Nu există informații despre ce fel de otravă au folosit. Ce naiba este în capul lor încât să otrăvească niște prăjituri?”, a scris aceasta.

Potrivit Statului Major de la Kiev, situația din districtul Bucha este tensionată, dar sub control: în special, comunitățile Makariv și Irpin sunt sub controlul ucrainenilor. Ocupanții au părăsit Gostomel, dar inamicul a înaintat pe teritoriul comunității Bucha.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase