VIDEO Miză enormă pentru stânca cu poziție strategică din Marea Neagră. Ucrainenii au bombardat Insula Șerpilor, într-o operațiune de mare risc. Imagini noi făcute publice

VIDEO Miză enormă pentru stânca cu poziție strategică din Marea Neagră. Ucrainenii au bombardat Insula Șerpilor, într-o operațiune de mare risc. Imagini noi făcute publice
Publicat: 08/05/2022, 11:47
Actualizat: 08/05/2022, 11:54

Războiul din Ucraina a ajuns în cea de-a 74-a zi. Bombardamentele continuă, iar noile imagini făcute publice arată lovituri ale armatei ucrainene, de data aceasta cu avioane de luptă Suhoi 27 – nu cu drone Bayraktar, ca până acum – contra pozițiilor rusești de pe Insula Șerpilor.

Mai mult, clipul postat pe rețelele de socializare – filmat de o dronă Bayraktar TB2 ce supraveghea operațiunea- arată cum bombele fac ravagii asupra pozițiilor rusești de pe stânca cu poziție strategică din Marea Neagră. Cele două avioane vin la altitudine foarte mică, dinspre sud, și se vede cum folosesc și contra-măsuri, dispozitive lansate pentru a deturna eventuale lovituri antiaeriene, potrivit hotnews.ro.

The War Zone remarcă faptul că avioanele aruncă bombe la o altitudine minimă, obținând ceea ce par a fi lovituri directe asupra complexului principal al insulei, asupra clădirilor de deasupra digului și asupra punctului estic.

Rușii pretind inversul: că ei făcut ravagii aviației ucrainene lângă Insula Șerpilor

De cealaltă parte, tabăra rusă nu a confirmat bombardamentele și nici pierderile de nave și de sisteme antiaeriene din ultimele aproape două săptămâni. Asta în condițiile în care o serie de imagini apărute online arată mai multe lovituri ucrainene pe Insula Șerpilor, în special cu drone turcești Bayraktar.

”Avioanele rusești au doborât un bombardier Su-24, un avion de vânătoare Su-27, trei elicoptere Mi-8 cu parașutiști și două drone Bayraktar-TB2, aparținând forțelor armate ucrainene în apropiere de Insula Șerpilor. De asemenea, a fost distrusă și nava de asalt blindată ucraineană Stanislav, a declarat sâmbătă generalul-maior rus Igor Konașenkov, citat de TASS.

Rușii nu au prezentat nicio dovadă în acest sens și trebuie spus atât faptul că Moscova susținea încă de acum o lună că a doborât mai multe drone Bayraktar decât au ucrainenii, cât și faptul că marina ucraineană a fost anihilată încă din primele zile ale invaziei.

În condițiile scufundării navei amiral Moskva – crucișător ce avea importante capacități antiaeriene-  rușii par să insiste în aducerea de sisteme antiaeriene pe stânca cu poziție strategică din Marea Neagră pentru a acoperi cu acestea un spațiu maritim cât mai mare (eventual și teritoriu din sudul Ucrainei), iar ucrainenii par deciși să implice resurse militare importante pentru a le distruge.

Lucru sugerat și de imagini apărute ieri, care arată temuta dronă Bayraktar distrugând o șalupă rapidă de debarcare pe care se afla un sistem antiaerian Tor, pe care rușii probabil abia îl aduseseră.

Insula Șerpilor, simbol al rezistenței ucrainene

Insula Șerpilor a devenit un simbol al rezistenței ucrainene, după ce a fost mediatizată o înregistrare audio ucraineană conform căreia, în timp ce echipajul crucișătorului rus Moskva le cerea prin radio militarilor ucraineni de pe insulă să se predea, iaaceștia au răspun cu mesajul „Navă de război rusească, du-te naibii!”.

După publicarea acelei înregistrări, Kievul a susţinut că militarii ucraineni de pe Insula Şerpilor au fost ucişi în timpul asaltului, dar a recunoscut mai târziu că ei sunt în viaţă.

Rusia anunţase imediat după ocuparea insulei că 82 de soldaţi ucraineni s-au predat pe Insula Şerpilor. Militarii ucraineni au fost între timp eliberaţi în cadrul unui schimb de prizonieri.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Decizie pentru cei care nu locuiesc la adresa din buletin. E OBLIGATORIU în 15 zile
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Patru sulițe aborigene, returnate Australiei după 250 de ani