CURĂ DE SLĂBIRE. Alimentele care nu trebuie să-ți lipsească din dietă atunci când vrei să scapi de kilogramele în plus

CURĂ DE SLĂBIRE. Alimentele care nu trebuie să-ți lipsească din dietă atunci când vrei să scapi de kilogramele în plus
Publicat: 07/06/2012, 19:18
Actualizat: 30/09/2012, 15:49

Slăbitul fără restricții alimentare și fără abonament la sala de fitness pare să fie visul oricărei persoane care vrea să scape de kilogramele în plus fără să fie nici măcar o zi la cură. Nutriționiștii sunt de părere că acest lucru ar putea fi posibil, cu o singură condiție: dacă întroducem în dieta zilnică alimente care să ne accelereze metabolismul.

În plus, dacă vrem să slăbim fără să depunem prea mult efort atunci trebuie să evităm la o singură masă combinații de genul: carne cu pâine, paste, cartofi sau orez, deoarece consumul de kilocalorii este unul uriaș, iar scopul nostru este acela de a scăpa de kilogramele suplimentare.

gândul vă oferă mai jos o listă cu alimente care nu ar trebui să lipsească din regimul zilnic, mai ales atunci când vrem să slăbim.

● Lactatele, bogate în proteine, minerale și calciu, sunt indispensabile dietei zilnice. Persoanele care vor să scape de kilogramele în plus ar trebui să opeze pentru cele care au un conținut mai scăzut de grăsimi. Persoanele care au intoleranță la lapte pot alege iaurtul, chefirul sau sana. Medicii nutriționiști afirmă că din punctul de vedere al aportului de nutrienți, ele sunt la fel de bogate în nutrienți ca și laptele proaspăt. Persoanele care vor să slăbească mai repede și care mănâncă zilnic astfel de produse lactate vor avea un ritm al slăbirii cu 30% accelerat, mai spun medicii.

● Nu renunța la carne. Persoanele care urmează o dietă au tendința de a elimina produsele din carne pe motiv că acestea au un conținut crescut de grăsime. Potrivit nutriționiștilor, carnea nu este un „dușman” al siluetei, atât timp cât sunt alese preparatele care au un conținut caloric scăzut. Peștele, carnea de pui și cea de vită sunt indicate într-o cură de slăbire.

● Profită de fructele și verdețurile care apar în acest sezon. Cireșele, spanacul, ceapa verde, usturoiul verde, loboda și pătrunjelul sunt o sursă bogată de vitamine și minerale. Un mare avantaj al acestor alimente este că au un conținut bogat de vitamina C, substanță care luptă eficient împotriva kilogramelor în plus. Astfel, nutriționiștii recomandă să incluzi în meniul zilnic aceste alimente. O salată cu ceapă, spanac, salată verde și o roșie ar putea reprezenta cina ideală.

● Oul conține toți cei opt aminoacizi esențiali și proteine de înaltă calitate. Acest aliment este bogat în vitamine, precum A, B, D și E, minerale, precum fosfor, calciu și fier, și oligoelemente. Proteinele din ou sunt mai bine folosite de organsim decât proteinele din carne, datorită conținutului ridicat de minerale și vitamine. Acest aliment are 80 de kilocalorii.

● Bea ceai verde. Hidratarea este esențială în procesul de slăbire. Aceasta asigură eliminarea toxinelor din organism. Ceaiul verde trebuie adăugat în dieta zilnică mai ales atunci când vrem să scăpăm de câteva kilograme. Acest ceai accelerează metabolismul și elimină stările de oboseală des întâlnite în rândul persoanelor aflate la cură. Flavonoizii reprezintă o categorie importantă de fitonutrienți, care au efecte benefice pentru organism și care trebuie să facă parte din dieta zilnică. Flavonoizii se găsesc în mod natural în afine, ceapă roșie, mere, diferite tipuri de ceai la care se adaugă ciocolata neagră; însă cantitatea cea mai mare de flavonoizi se găsește în ceaiul verde și în ceaiul alb, spun specialiștii.

● Medicii nutriționiști susțin că ardeiul iute este un aliat de nădejde pentru persoanele care vor să slăbească. Potrivit specialiștilor, acest aliment conține o substanță, denumită capsaicina, care este recunoscută pentru capacitatea sa de arde grăsimile. Pe lângă faptul că stimulează metabolismul și arde grăsimile, ardeiul iute reglează digestia, reduce pofta de mâncare și împiedică noi depuneri de grăsime.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Cod roșu la Casa Regală a Marii Britanii! Starea Regelui Charles e din ce în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ana Porgras, descalificată de la Survivor All Stars. Imaginile încă nu au fost difuzate de...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic Prahova s-a mărit cu 20 cm. Oamenii trăiesc cu groază, nu ştiu...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Carmen Harra, previziuni pentru anul 2024. Cine va câștiga alegerile prezidențiale din România: ,,Poate să...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Simona Halep va fi EXCLUSĂ. Decizia care se pregătește în circuitul WTA
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”