Prima pagină » Sănătate » Prima măsură pentru a preveni cancerul

Prima măsură pentru a preveni cancerul

Prima măsură pentru a preveni cancerul
Fructele și legumele nu trebuie să lipsească dintr-o dietă sănătoasă. Pe lângă beneficiile bine cunoscute, aceste alimente, consumate de la vârste foarte fragede, pot preveni cancerul, potrivit rezultatelor mai multor studii.

Mai multe studii care au documentat gradul de prevenire a riscului de apariție a cancerului în rândul oamenilor care consumă produse proaspete și ocolesc alimente precum carnea roșie și cea procesată. Majoritatea acestor teste s-a concentrat pe adulți. Totuși, se știe că promotorii cancerului apar încă de la vârste fragede, incluzând aici atât genele, cât și expunerea în copilările la o serie de substanțe cancerigene. 

Acesta este motivul pentru care Maryam Farvid, cercetător în cadrul spitalului din Massachusetts, a lansat, alături de colegii ei, o cercetare în rândul adolescenților, pentru a arăta cum poate afecta dieta lor riscul de apariție a cancerului. Cercetătorii au distribuit un chestionar unui număr impresionant de asistente. 

90.000 de asistente au completat chestionarul care conținea întrebări legate de obiceiurile alimentare pe care le aveau în adolescență. Astfel, oamenii de știință au constatat un risc cu 25% mai scăzut de apariție a cancerului la femeile care au declarat că în timpul adolescenței consumau fructe chiar și de trei ori pe zi, în comparație cu cele care consumau puține fructe sau deloc. 

Anumite astfel de alimente au fost identificate ca oferind o mai bună protecție împotriva cancerului, în special al cancerului de sân. Merele, bananele și strugurii sunt asociați unei reduceri semnificative a risculurilor, în timp ce consumul de portocale și napi ajută adulții să lupte împotriva acestei maladii. 

Merele, bananele și strugurii conțin fibre, recunoscute pentru beneficiile aduse în prevenția cancerului. De asemenea, ei conțin flavonoide, care acționează precum antioxidanții în ceea ce privește distrugerea celulelor cu risc cancerigen. Napii și portocalele conțin, de asemenea, un antioxidant puternic, vitamina C. 

„Acest studiu este menit să releve importanța pe care alimentația avută în adolescență o manifestă asupra sănătății fetelor la maturitate. De asemenea, acest studiu dorește să atragă atenția asupra școlilor care ar trebui să ofere elevilor șansa de a consuma mai multe fructe și legume în cadrul meselor de la școală”, a explicat medicul Farvid. 

Recomandarea video

Citește și

Mediafax
Alertă epidemiologică în România: Primul deces din cauza virusului gripal din acest sezon la o femeie din Cluj
Digi24
Administrația Trump interzice vizele de SUA pentru cinci europeni, printre care și fostul comisar Thierry Breton. Care este motivul
Cancan.ro
Ce pensie are Cornel Dinu. Câți bani încasează de la statul român, de fapt
Prosport.ro
FOTO. Mădălina Ghenea le-a tăiat răsuflarea tuturor când a apărut așa la filmări
Adevarul
Poți câștiga 30.000 de euro în șase luni dacă accepți această slujbă pe o insulă pustie din Scoția. Ce sarcini are angajatul
Mediafax
Sudul țării, sub cod galben de ninsori în Ajunul Crăciunului. În ce zone se așteaptă un strat mai consistent de zăpadă
Click
Orașul care va avea primul tren suspendat din România
Digi24
Ce au pățit două ucrainence care au încercat să treacă granița cu 60.000 de dolari ascunși în încălțăminte
Cancan.ro
Plutonierul major Mirel Tulitu a murit într-un accident rutier cumplit. 3 fetițe au rămas acum orfane de tată 😢
Ce se întâmplă doctore
Cum se menține în formă Ricky Martin, la 53 de ani! Zeul latino care sfidează timpul
Ciao.ro
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Promotor.ro
Brandul chinezesc ce depășește pragul de 1.000 de unități vândute în România, la câteva luni de la lansare
Descopera.ro
Misterul Triunghiului Bermudelor, posibil rezolvat! Ce au descoperit doi seismologi?
Râzi cu lacrimi
BANCUL ZILEI. BULĂ: – M-a pus dracu' să-mi iau păpușă gonflabilă inteligentă!
Descopera.ro
Scanările cerebrale dezvăluie un pericol ascuns în alimentele ultra-procesate