Bacalaureat 2022 | Ce a pățit o elevă din București care s-a prezentat la BAC în fustă prea scurtă

Bacalaureat 2022 | Ce a pățit o elevă din București care s-a prezentat la BAC în fustă prea scurtă
SURSA FOTO: Captură Pro TV
Publicat: 07/06/2022, 10:11

Absolvenții de liceu, din actuala promoție sau anterioare, au sunt în examene orale, până în 16 iunie, iar din 20 iunie încep probele scrie. Tinerii care s-au pregătit sau au avut noroc au primit titlul de utilizatori experimentați la proba orală de limba și literatura română, care s-a desfășurat luni.

Probele de evaluare a competențelor au început luni, cu Proba A – evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română (6 – 8 iunie), apoi au loc Proba B – evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (8 – 9 iunie), Proba D – evaluarea competențelor digitale (8 – 10 iunie) și Proba C – evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională (14 – 16 iunie).

Până pe 20 iunie, când încep examenele scrise, la care primesc și note, tinerii mizează și pe impresia lăsată, așa că își aleg cu grijă ținutele, relatează Știrile ProTV.

„Știu că și impresia contează”

Mulți tineri care s-au prezentat la prima probă orală de limba și literatura română a Bacalaureatului s-au descurcat și au obținut titlul de utilizator experimentat. „Știu că și impresia contează, prima impresie, și am vrut să mă asigur că totul e în regulă, dacă emoțiile sunt mari, măcar să fiu prezentabilă”, spune Laura Ionașcu, utilizator experimentat.

Mulți candidații s-au rugat să le cadă stilul care li se potrivește, conștienți că biletul nu se schimbă și au la dispoziție doar 15 minute.

  • Radu Matei Popescu: „Înainte de prima probă am fost atent la toate stilurile care puteau să ne pice, nu le enumăr că sunt destul de multe.”
  • Reporter: „Ce stil ți-a picat?”
  • Radu: „Stilul beletristic artistic.”
  • Reporter: „S-a potrivit stilului tău?”
  • Radu: „Daaa.”
  • Reporter: „Cine te-a ajutat să alegi ținuta?”
  • Radu: „Cu tata am fost la magazin înainte de prima probă, să găsim o ținută decentă pentru acest eveniment din viața noastră.”

Conform sursei citate, tinerii care s-au prezentat la probele orale în pantaloni scurți sau fuste foarte scurte au fost trimiși să își schimbe ținuta. Iar colegii care au trecut deja de prima probă a examenului îi sfătuiesc să aibă încredere în ei.

Scade numărul de candidați

Potrivit Ministerului Educației, conform datelor înregistrate și transmise de comisiile județene/comisia ISMB de organizare a examenului de bacalaureat, 126.454 de absolvenți de liceu s-au înscris pentru a susține probele (integral sau parțial, în funcție de rezultatele obținute în sesiunile anterioare și recunoscute ca atare). Este vorba de 111.329 de absolvenți din promoția curentă și 15.125 din seriile anterioare.

Din cei 150.000 de tineri care au terminat liceul anul acesta, oricum cu 20% mai puțini față de anul trecut, doar 111.000 s-au înscris și la examenul de Bacalaureat. Alți 15.000 care au decis să susțină Bacul sunt din promoțiile anterioare.

Astfel, se remarcă o scădere a numărului de candidați la Bacalaureat: în 2020 erau înscriși la examenul maturității 155.000 de absolvenți, în 2021 numărul lor a ajuns la 133.000, iar anul acesta sunt doar 126.000.

„Există o problemă mare în anumite medii dezavantajate ca acei copii să își poată continuă studiile. Pe de altă parte e problema legată de sporul demografic. Cred că și efectele perioadei prin care am trecut se resimt la nivelul motivației pe care copiii o au pentru finalizarea studiilor, lipsa de orizont”, a explicat Mirela Chioveanu, director adjunct Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din București, potrivit sursei citate.

Probele scrise din sesiunea iunie-iulie 2022 încep luni, 20 iunie, cu examenul la Limba şi literatura română. Proba obligatorie a profilului este programată marți, 21 iunie, fiind urmată miercuri, 22 iunie de proba la alegere a profilului şi specializării. Proba la Limba si literatura maternă se va desfășura joi, 23 iunie.

Afișarea primelor rezultate va avea loc în data de 27 iunie (până la ora 12:00). Pentru depunerea contestațiilor a fost alocat intervalul orar 12:00 – 18:00 în aceeași zi. Afișarea rezultatelor finale este prevăzută în data de 1 iulie.

Examenul național de bacalaureat se consideră promovat de către absolvenţii studiilor liceale care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au susţinut probele de evaluare a competenţelor, au susţinut toate probele scrise și au fost notați cel puțin cu 5 la fiecare dintre acestea, obținând cel puţin media 6 la probele scrise.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un...
Tragedie în România! A MURIT
Polițista mituită de Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit femeia din partea judecătorilor
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Interdicție în România, din aprilie. E ILEGAL peste tot. Te lasă fără bani și fără...
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Trei femei au fost diagnosticate cu HIV după ce și-au făcut tratamente faciale