Câinii vagabonzi au atacat în Suceava. Oamenii, terorizați de HAITA care a ajuns în localitatea Todirești

Câinii vagabonzi au atacat în Suceava. Oamenii, terorizați de HAITA care a ajuns în localitatea Todirești
Câinii vagabonzi au atacat în Suceava. Oamenii, terorizați de haita care a ajuns în localitatea Todirești / Sursa FOTO: Facebook
Publicat: 04/02/2023, 10:16
Actualizat: 04/02/2023, 10:42

Câinii vagabonzi au ajuns să terorizeze o localitate din județul Suceava. Cinci capre aflate în gospodăria unui sătean din comuna Todirești au fost omorâte de maidanezii aciuați în zonă.

Se pare că nu este singurul atac de acest gen petrecut în localitate.

Primăria Todirești, acuzată de indiferență

Proprietarul animalelor omorâte de câinii vagabonzi spune că a fost trezit în miez de noapte de hărmălaia produsă în curtea sa. Bărbatul a ieșit cu o bâtă la câini și cu greu a reușit să pună pe fugă haita de maidanezi. Suceveanul avea 13 capre, iar printre cele omorâte de câinii vagabonzi se regăsesc și unele gestante. Două capre au fost atât de grav mușcate de câini încât trebuie sacrificate, informează Antena 3.

Deși are întreaga proprietate împrejmuită cu gard, câinii au reușit să facă o gaură și să pătrundă în interior, atacând animalele domestice din curte.

Oamenii spun că din 2021 tot reclamă autorităților locale ce se întâmplă în comună, însă Primărira Todirești nu a luat nicio măsură.

Am vorbit cu primarul. Nici unul de la Primărie, până la ora asta, n-a venit aici. Nimeni. Nici măcar să se uite, să ia o măsură cu acești câini vagabonzi. Dacă era aici, Doamne ferește, un copil, o femeie bătrână, mama mea nevăzătoare?! O omora. Imediat te leagă ăștia și te duc la pușcărie, că zice că ai omorât câini, dar dacă te omoară câinii sau dacă găsești un copil omorât de ei?!”, se plânge bărbatul a cărui gospodărie a fost atacată de câinii fără stăpân.

La rândul lor, cei de la Primăria Todirești promit să ia măsuri. „Noi știm despre ce este vorba, avem în dezbatere publică acest proiect. Am identificat locul unde să facem adăpostul, problema este că bugetul l-am votat abia până pe 31”, a reacționat Mugurel Bocancea, primarul comunei Todirești.

Până când se va rezolva situația, câinii vagabonzi vor ataca nestingheriți alte gospodării din localitatea suceveană.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase