Ce este metoda „ȘMEN” | Cum a fost păcălită de 1.100 de lei o femeie de 57 de ani din Vaslui

Ce este metoda ȘMEN | Cum a fost păcălită de 1.100 de lei o femeie de 57 de ani din Vaslui
Ce este metoda "ȘMEN" | Cum a fost păcălită de 1.100 de lei o femeie de 57 de ani din Vaslui
Publicat: 08/02/2023, 16:16

Ani la rând a fost una dintre cele mai uzate metode de înșelăciune de către hoți și iată că și-n prezent continuă să rămână lucrare „de bază” în activitatea infracțională.

Metoda „șmen”, căci despre aceasta este vorba, are legătură cu schimbarea unei sume de bani.

Femeie de 57 de ani, victima șmenarilor

Dar escrocii nu oferă la schimb aceeași sumă, ci una mai mică, profitând de neatenția victimelor, care nu întotdeauna numără pe loc banii primiți. Mai ales în cazul „tranzacțiilor” care presupun sume mari!

Un caz recent s-a petrecut în Vaslui, acolo unde o femeie în vârstă de 57 de ani a fost păcălită prin metoda „șmen” de un bărbat (54 de ani) din localitatea Roman, județul Neamț. Escrocul a lăsat victima fără 1100 de lei. Din fericire, intervenția promptă a polițiștilor a dus nu doar la prinderea șmenarului, ci și la recuperarea integrală a prejudiciului.

Bogdan Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, a declarat că fapta s-a petrecut la mijlocul lunii ianuarie. Reținut de polițiști, escrocul a fost plasat sub control judiciar de către procurorul de caz.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii Biroului Investigații Criminale, din cadrul Poliției Municipiului Vaslui au stabilit faptul că, în data de 18 ianuarie 2023, persoana bănuită de comiterea infracțiunii ar fi înșelat, prin folosirea metodei «Șmen», o persoană vătămată, femeie de 57 de ani, din municipiul Vaslui, cu o sumă de 1.100 lei. Prejudiciul cauzat în urma săvârșirii infracțiunii este a fost recuperat integral.

La data de 04 februarie 2023, ca urmare a administrării probatoriului, polițiștii vasluieni au luat, față de bărbat, măsura reținerii, pe o perioadă de 24 de ore. Ulterior, în data de 05 februarie 2023, acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, care a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile. Cercetările sunt continuate de către polițiștii vasluieni, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale a bărbatului”, a precizat reprezentantul IPJ Vaslui, citat de vremeanoua.ro.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase