CLIMATIZARE. Câte autobuze au aer condiționat în București?! Te-ai sufocat în troleu în aceste zile, sau te-ai simțit confortabil? STB a prezentat situația vehiculelor

Redactor:
Alexandru Coman
CLIMATIZARE. Câte autobuze au aer condiționat în București?! Te-ai sufocat în troleu în aceste zile, sau te-ai simțit confortabil? STB a prezentat situația vehiculelor
Autobuz STB, foto: Mediafax

Societatea de Transport București (STB) precizează că din cele 1.000 de autobuze Mercedes Citaro care circulă în Capitală, doar 500 au aer condiționat. Pe de altă parte, cele 400 de autobuze Otokar au toate sisteme de climatizare.

„Societatea de Transport Bucureşti – STB SA asigură confortul şi protecţia călătorilor în toate vehiculele aflate pe traseu prin utilizarea aerului condiţionat şi a sistemului de climatizare. Subliniem faptul că nu este utilizată funcţia de recirculare a aerului din interior, ci doar introducerea de aer proaspăt şi rece, din exterior”, se menţionează într-un comunicat STB transmis luni.

Potrivit sursei citate, sistemul de climatizare din autobuze şi troleibuze este setat să pornească automat la temperaturi de peste 22 de grade, fără a fi necesară intervenţia conducătorului auto.

STB: 100 de troleibuze au fost echipate cu instalaţii de aer condiţionat

„Dintre cele aproape 1.000 de autobuze Mercedes Citaro, 500 au echipamente de aer condiţionat, iar pentru alte 150 de autobuze, prin eforturile STB SA şi ale Primăriei Capitalei, au fost montate instalaţii de climatizare. Prin acelaşi proiect de modernizare a vehiculelor STB SA, alte 100 de troleibuze au fost echipate cu instalaţii de aer condiţionat. În acelaşi timp, numărul autobuzelor dotate cu aer condiţionat a crescut şi ca urmare a achiziţiei de către Primăria Capitalei a celor 400 de autobuze Otokar, care au astfel de sisteme”, se arată în documentul citat.

Totodată, reprezentanţii STB susţin că se află în derulare un contract pentru instalarea de sisteme de aer condiţionat pe un total de 46 de tramvaie. În prezent, 12 tramvaie din parcul STB sunt echipate cu instalaţii de aer condiţionat, aceste vehicule fiind repartizate pe liniile pe care se înregistrează fluxuri mari de călători, respectiv: 41, 32, 1 şi 10.

STB: „Nu toate autovehiculele care sunt programate să iasă în traseu sunt dotate cu instalaţii de climatizare”

„Totuşi, din cauza programării la inspecţii tehnice periodice, revizii, reparaţii şi pentru alte activităţi impuse de reglementările actuale, nu toate autovehiculele care sunt programate să iasă în traseu sunt dotate cu instalaţii de climatizare. Iar cele fără aer condiţionat sunt distribuite echilibrat pe linii şi circulă intercalat cu cele cu aer condiţionat.

Pentru îmbunătăţirea transportului public, Primăria Capitalei continuă eforturile de modernizare a flotei STB SA prin achiziţia unor mijloace de transport în comun dotate din construcţie cu echipament de climatizare: 130 de autobuze hibrid (care vor intra treptat pe traseele liniilor 105 şi 131, începând cu luna iulie), 100 de troleibuze, alte 100 de autobuze electrice şi 100 de tramvaie”, se mai precizează în comunicat.

Potrivit sursei citate, STB SA derulează împreună cu Primăria Capitalei şi alte proiecte care vizează eliminarea noxelor şi creşterea calităţii serviciilor oferite, prin modernizarea flotei existente

Inchide