Declarațiile șocante ale bărbatului care și-a înjunghiat iubita în zona genitală, cu un cuțit: „Am înnebunit când mi-am dat seama că mă minte”

Declarațiile șocante ale bărbatului care și-a înjunghiat iubita în zona genitală, cu un cuțit: „Am înnebunit când mi-am dat seama că mă minte”
Foto: Shutterstock / caracter ilustrativ
Publicat: 27/08/2021, 09:00
Actualizat: 27/08/2021, 11:53

Bărbatul din Iași care și-a înjunghiat iubita în zona genitală a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare de magistrații Tribunalului Iași. Potrivit motivării deciziei instanței, obținută de Gândul, el și-a recunoscut faptele, motivând că a vrut să-i dea femeii o lecție, ”ca să nu mai fie cu alții”. 

Vasile Iftimie, un bărbat de 44 ani, lucra ca cioban și avea o relație de 7 ani cu Alina*. Cei doi locuiau în casa bărbatului din satul Crivești, comuna Vânători.

La început, relația celor doi era una fără conflicte, însă după un an, bărbatul a început să bea din ce în ce mai mult și devenise violent.

Din primăvară până spre începutul iernii, Vasile pleca în vestul țării pentru a muncii la stâna de oi, iar femeia rămânea în locuința din Crivești pentru a avea grijă de grădină și de casă.

Femeia ascundea cuțitele, de frică

La întoarcerea acasă, pe fondul geloziei și al consumului de alcool, bărbatul a început să o lovească, cu pumnii și picioarele. De frică, Alina obișnuia să ascundă toate cuțitele din casă atunci când Vasile se întorcea acasă.

Certurile dintre cei doi erau cunoscute și de mama Alinei, dar niciodată femeia nu a sesizat oamenii legii. După ce o bătea, femeia pleca la casa mamei ei, iar Vasile venea în locuința acestora și își cerea iertare.

”Voi da în cap cuiva”

Era 25 iunie 2019 când bărbatul urma să plece la stână, cu trenul. Ajuns în gară, Vasile nu a mai urcat în tren, pentru că s-a întâlnit cu niște cunoștințe și a început să bea, după care a intrat în conflict cu mai multe persoane, în gară.

Măcinat de gelozie și aflat sub influența alcoolului, Vasile Iftimie s-a întors acasă, cu certitudinea că iubita lui îl înșală cu alți bărbați.

„Dacă nu-mi faceți legătura, o fac eu cu mâna mea”

La ora 15:07, bărbatul a sunat la 112 și a reclamat că femeia îi cheltuiește banii și îl înșală. Ofiţerul de serviciu de la IPJ l-a asigurat că îi va anunţa pe poliţiştii din sat, pentru a verifica situaţia.

Peste 12 minute, la ora 15:19, Vasile Iftimie a sunat din nou la 112, amenințând că dacă nu vine poliția „va da cuiva în cap”. Între timp, el a fost asigurat că un echipaj de poliţie ajunge la el acasă. Nu a vrut să aștepte și a decis să se întoarcă în Crivești, unde a constatat că femeia lipsește.

Dialogul dintre Vasile și operatorul 112 este inclus în dosar:

Iftimie Vasile: „Eu vreu de la Vânători, dacă vreți să mă credeți, doamnă. Am și eu o rugăminte…
Operator: Da, vă înțeleg. Înțeleg durerea dumneavoastră. Ați vorbit cu poliția. Poliția văd că a anunțat pe cineva… va și trimite încolo un echipaj. Nu văd de ce ați revenit. Adică… așteptați să ajungă acolo echipajul de poliție.

Iftimie Vasile: Din cauza asta, doamnă, dacă vreți să mă credeți… Nu sunt un om, un băiat prost…
Operator: Nu a afirmat nimeni lucrul ăsta, eu vă spun că a fost anunțat un echipaj de poliție  să ajungă la dumneavostră. Dacă puteți să așteptați, bine, dacă nu, cred că aveți timp să vă deplasați dumneavoastră la Vânători, la Postul de Poliție.

Iftimie Vasile: Eu nu pot că am treabă.
Operator: Ei, atunci, dacă aveți treabă, așteptați să ajungă un echipaj încolo. Nu e mai simplu?

Iftimie Vasile: Păi dacă eu mă duc și dau în cap la unu …
Operator: Domnule, dar nu ne certăm aici. Stați să vorbiți din nou cu poliția, că nu înțeleg de ce sunteți nervos. Stați la telefon, atunci.

Iftimie Vasile: Dacă nu… Ascultați-mă un pic. Dacă nu-mi faceți legătura, o fac eu cu mâna mea”.

„Am înnebunit când mi-am dat seama că mă minte”

Când Alina s-a întors de la bătrână, bărbatul a început să facă scandal. Femeia i-a mărturisit că are pe altcineva. Orbit de furie, bărbatul a luat un cuțit cu inscripția „Chan Chuji” și a înjunghiat-o în zona genitală.

Femeia a reușit să fugă și a fost salvată de o trecătoare, care a sunat la 112. Alina sângera abundent și era palidă. Lama cuţitului de 14 cm îi tăiase perineul şi labia stângă, fără a pătrunde însă adânc.

La audieri, bărbatul a spus că nu şi-a găsit iubita acasă, iar ulterior, a sunat-o şi femeia i-a spus că este în grădină, la prășit. Orbit de furie, acesta a declarat în fața instanței că a auzit voci de bărbați.

Se auzeau voci de bărbați în fundal. Am înnebunit când mi-am dat seama că mă minte. A spus că nu mai face dragoste cu mine fiindcă are pe altul și că nu mă mai iubește. De asemenea, mi-a spus că nu mai văd nici banii, nici telefonul. Era vorba de banii trimiși de mine ei și de un telefon pe care eu i-l cumpărasem”, a declarat Iftimie în fața instanței.

Vasile și-a recunoscut fapta în fața judecătorilor, invocând că ar fi fost provocat, însă instanța nu a reţinut nicio circumstanţă atenuantă în favoarea bărbatului.

I-am băgat fiindcă a spus că are pe altul, ca să nu mai fie cu alții. Nu știu ce m-a apucat, a spus bărbatul.

Oamenii legii au apreciat că, dată fiind lungimea de 14 cm a lamei cuţitului şi zona în care lovise, ar fi putut cu uşurinţă să-i perforeze un organ vital, provocând decesul victimei.

Patru ani de închisoare și daune morale

Magistraţii Tribunalului Iași l-au condamnat pe Vasile Iftimine la patru ani de închisoare cu executare, pentru săvârșirea infracțiunii de „tentativă de omor asupra unui membru de familie” şi la plata a 8.000 de lei către victimă, drept daune morale.

De asemenea, după eliberare, Iftimie nu va avea voie să se apropie de femeia pe care a înjunghiat-o la mai puţin de 200 de metri, pe o perioadă de trei ani. Sentinţa nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

*Numele victimei a fost schimbat, pentru a-i proteja identitatea.

Ina Stoica
Este absolventă a Facultății de Litere-Limbi și Literaturi Străine din București. Are un masterat în domeniul jurnalismului și cel al comunicării mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Legea care se aplică OBLIGATORIU în orice bloc din România. Asociațiile de PROPRIETARI nu o...
Muncă până la moarte. Raportul real dintre speranța de viață și vârsta de pensionare
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată ce se întâmplă chiar înainte de cele mai fericite momente din viață