Dezvăluiri înfiorătoare. Cum amenința un interlop zeci de familii: „Vă violez copiii, vă dau foc și o să ardeți precum câinii!”

Dezvăluiri înfiorătoare. Cum amenința un interlop zeci de familii: „Vă violez copiii, vă dau foc și o să ardeți precum câinii!”
Dezvăluiri înfiorătoare. Cum amenința un interlop zeci de familii: „Vă violez copiii, vă dau foc și o să ardeți precum câinii!” Sursă foto: dc360.ro
Publicat: 19/12/2020, 09:09

O serie de detalii șocante ale modului în care acţionau membrii unui clan interlop au fost scoase la iveală de o anchetă a DIICOT Neamţ. Vasile Capră, un individ de 38 de ani, din Piatra Neamţ, „mâna dreaptă“ a fratelui său Dan, este cercetat în mai multe dosare dosare penale, în unul fiind condamnat definitiv, pentru şantaj şi violare de domiciliu, potrivit Adevărul.

Arestat pentru șantaj

Potrivit informațiilor din anchetă, citate de Adevărul, bărbatul le cerea taxe de protecţie, pentru a permite locuitorilor din trei cartiere sociale să stea acolo, amenindându-i că le violează copiii dacă nu plătesc.

Martor: „Ne-a ameninţat că ne dă foc şi o să ardem precum câinii”

Pe 13 ianuarie 2020, Vasile Capră era arestat preventiv la Judecătoria Piatra Neamţ, pentru șantaj şi violare de domiciliu, iar după câteva luni, era condamnat la 2 ani şi 3 luni de închisoare.

 Pe 26 decembrie 2019, a venit mătuşă-mea, moşul meu şi fratele meu din Spania, să facă sărbătorile acasă. Un unchi a plecat la magazin şi acolo s-a întâlnit cu Vasile Capră, care i-a cerut 5.000 de euro. După asta, Capră a venit la uşă şi a vorbit cu ai mei. Am auzit că a cerut tot 5.000 de euro. Moşul nostru ne-a spus că i-a cerut bani, că dacă nu îi dă ne violează copiii în… Avem şapte copii… Ne-a ameninţat că ne dă foc şi o să ardem precum câinii. Iar pe femeile noastre a zis că le duce la stradă“, declară un martor din dosar.

Dosarul unui șantaj

 Pe 16 şi 17 iunie 2020, DIICOT Neamţ efectua mai multe descinderi pentru destructurarea grupării interlope formată din membrii clanului Capră, 15 persoane fiind reţinute, opt fiind arestate ulterior de Tribunalul Neamţ, inclusiv Vasile Capră care era deja în penitenciar. Constituire a unui grup infracţional organizat şi aderare, camătă, tâlhărie calificată, influenţarea declaraţiilor, lipsire de libertate în mod ilegal şi şantaj erau acuzaţiile aduse celor ce constituiseră o structură bazată pe relaţii familiale – fraţi, nepoţi, cumnaţi – la care au aderat şi alţi suspecţi.

Gruparea acţiona în cartierele Văleni I, Văleni II şi Speranţa, acolo unde Primăria Piatra Neamţ a construit locuinţe sociale. Ofereau bani cu împrumut, cu dobândă de 100% pe lună, iar pentru a avea garanţia că sumele le sînt restituite, îi obligau pe „debitori“ să le dea actele de identitate, în baza cărora încasau alocaţiile copiilor, ajutoare sociale sau alte drepturi de care beneficiau victimele.

În detenţie fiind, Vasile Capră cerut de la un deţinut 400 de euro ca să-l protejeze, ameninţându-l că va fi violat de el şi de alţi arestaţi dacă nu plăteşte taxa de protecţie. Tot din închisoare le-a solicitat rudelor să aibă „grijă“ de o persoană care îl reclamase, pentru a-şi retrage plîngerea, iar fratelui, care era atunci în libertate, să exercite presiuni, atât prin intermediari cât şi direct, pentru retractarea acuzaţiilor, spunându-i să apeleze la „toate mijloacele”. De asemenea, acesta i-a mai cerut să intervină pentru a-l ajuta să recupereze mai multe sume de bani pe care le avea de primit de la comercianţi din Piaţa Centrală Piatra Neamţ, cu titlu de taxă de protecţie.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Ce a pățit acest pensionar italian de 79 de ani, după ce s-a cuplat cu...
FOTO. Ce transformare pentru femeia care l-a înnebunit pe Gigi Becali! A făcut avere din...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Ucis pentru că a refuzat să fie evacuat din calea „orașului viitorului”. Sate întregi au...
Anunțul făcut de Nicolae Bacalbașa despre Florin Piersic. Ce se întâmplă acum cu actorul: 'O...
Experții au dat verdictul: care sunt momentele ideale pentru o partidă de AMOR. Așa veți...
Urmează 48 de ore critice pentru Florin Piersic. Medic: "Depinde şi de sistemul imunitar, depinde...
Cine e, de fapt, soția lui Florin Piersic
Ce a făcut Sorinel Copilul de Aur cu primii lui bani din cântări: „A cumpărat...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Cât costă Dacia Logan în 2024? Mai este o mașină LOW COST?
Raportul lui Blinken este aşteptat să critice Israelul şi nu ar încălca termenii referitori la...
A fost găsit LOCUL de VECI al unui MARE filosof! „Era chiar sub nasul tuturor”
Se verifică banii românilor. Este obligatoriu până pe 25 mai. Legea spune clar
Cum se simte Kate Middleton. Răspunsul prințului William
Ce a putut să găsească Mihai Morar într-o casă abandonată din Maramureș. A publicat imaginile...
Când vine vara în România! Anunțul ANM
Cum a aflat Monica Tatoiu recent că mai are frați de pe urma tatălui: „I-a...
Ce tematică deosebită au ales Oana Mosneagu și Vlad Gherman pentru nunta lor: "Suntem absolut...
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am învățat minte... de azi nu mai conduc cu viteză. Ștrulă:...
Ce se întâmplă pe piaţa medicamentelor din România?