Pensionarii amenință cu proteste, dacă nu se majorează pensiile. „Cerem Guvernului să aplice legea”

Pensionarii amenință cu proteste, dacă nu se majorează pensiile. „Cerem Guvernului să aplice legea”
FOTO - Arhivă: Mediafax Foto / Marian Ilie
Publicat: 05/01/2021, 15:57
Actualizat: 05/01/2021, 15:58

Pensiile nu se vor majora din luna ianuarie, în pofida angajamentelor luate de cabinetul anterior, și nici momentul majorării lor nu este sigur sau procentajul, potrivit unor surse citate de Antena 3. Ar putea fi vorba de mijlocul acestui an, spun sursele citate, referindu-se la perioada majorării pensiilor.

În aceste condiţii, pensionarii se pregătesc de proteste, după cum a confirmat Viorel Copil, preşedintele Federaţiei Naţionale a Pensionarilor (FNP), într-o intervenţie la Antena 3.

Federaţia Naţională a Pensionarilor protestează cu hotărâre împotriva acestor ‘scamatorii’ ale Guvernului. Ar fi trebuit să majoreze pensiile cu rata inflaţiei şi cu 50% din creşterea salariului mediu brut. Am auzit până acum de (procentaje de majorare) de 8%, de 14%. Noi cerem Guvernului să aplice legea, aşa cum se aplică în cazul celor amendaţi pe stradă, pentru că nu respectă legislaţia specifică pandemiei. E o lege discutabilă, dar care trebuie respectată. Noi suntem hotărâţi să luptăm în continuare în toate formele pe care ni le permite legea. N-a făcut (Guvernul) nimic. Se dau comunicate aiuristice pentru septembrie (momentul posibilei majorări-n.r.). Cine ştie cine mai trăieşte până în septembrie?”, a spus Copil la Antena 3.

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, mesaj dur pentru Marcel Ciolacu, președintele PSD: „Încearcă să manipuleze pensionarii”

Raluca Turcan a acuzat, printr-o postare pe Facebook, că Marcel Ciolacu vrea și în acest an să manipuleze pensionarii, propagând minciuni despre măsurile adoptate de Guvernul Cîțu.

Ministrul Muncii i-a reamintit liderului PSD că în timpul guvernării liberale a avut loc cea mai mare creștere a punctului de pensie, chiar într-o perioadă de criză.

Cine a legiferat pensii speciale în România şi le-a apărat cu străşnicie inclusiv cu mâna CCR, nu se mai poate pretinde apărător al intereselor pensionarilor de rând vreodată fără să cadă în ridicol”, mai spune Turcan. Iată mesajul Ralucăi Turcan pentru şeful PSD: „Marcel Ciolacu a intrat cu stângul în 2021. Începutul de an nu i-a adus nici mai multă înţelegere asupra realităţii din România, nici mai multă empatie faţă de pensionari. Cu acelaşi cinism care a caracterizat întotdeauna politica aşa-zis «socială» a PSD, Marcel Ciolacu încearcă să manipuleze pensionarii, rostogolind aceleaşi eterne minciuni despre măsurile adoptate de Guvern. Câteva clarificări îi sunt, în acest context, absolut necesare lui Marcel Ciolacu, căruia îi reamintesc totodată că cea mai mare creştere a punctului de pensie a făcut-o Guvernul PNL, în vreme de criză:

Cei care ies în pensie acum beneficiază de valoarea punctului de pensie majorată în septembrie 2020, adică 1.442 lei şi de indicele de corecţie de 1,41;

Orice pensionar în plată care a mai realizat venituri după pensionare sau vine cu documente noi (adeverinţe cu sporuri, grupe de muncă, etc.), care nu au fost prezentate iniţial la dosarul de pensie, poate solicita o recalculare a pensiei în baza acestor documente, iar termenul legal de soluţionare este de 45 de zile de la data depunerii documentaţiei;

1 septembrie 2021 este data la care pensiile pot intra în plată conform legislaţiei în vigoare, adică Legea 127/2019 privind sistemul public de pensii”, a scris, printre altele, Raluca Turcan.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Ancuţa Popoviciu rămâne judecătoarea dosarului de la 2 Mai. Judecătoria Mangalia a respins defintiv cererea...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Cum s-a îmbogățit peste noapte un cuplu de britanici! Cei doi au găsit un vas...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
O vedetă PRO TV, decizie de neînțeles. De ce s-a retras din televiziune
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Nepotul lui Florin Salam, Adrian Petrache, reușită uriașă în carieră: "'Cu bucurie și recunoștiință, vă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului