Povestea pensionarului care se luptă cu RECHINII IMOBILIARI. Refuză să își vândă casa chiar și după ce l-au înconjurat cu un parc industrial

Povestea pensionarului care se luptă cu RECHINII IMOBILIARI. Refuză să își vândă casa chiar și după ce l-au înconjurat cu un parc industrial
Pensionarul care se luptă cu rechinii imobiliari. Refuză să își vândă casa / Sursa FOTO: scholarlycommons.pacific.edu
Publicat: 01/04/2023, 19:42
Actualizat: 01/04/2023, 19:44

Un pensionar a devenit erou într-o poveste despre rezistență, ambiție și bun simț. La 77 de ani, se luptă cu rechinii imobiliari care vor să alunge de pe proprietatea sa.

Și asta fiindcă dezvoltatorii ridică în zonă un parc industrial, iar casa bătrânului e singura clădire care încă mai stă în picioare și… le stă în cale constructorilor.

„Tot ce vreau este un pic de respect și puțină liniște”

Britanicul Peter Ambler are o poveste care seamănă izbitor de mult cu cea a pensionarei Edith Macefield, sursa de inspirație pentru filmul de animație „Up”, după cum remarcă jurnaliștii Daily Mail.

Peter a rămas ultimul locuitor din zona în care se ridică parcul industrial, dar chiar și așa el nu se lasă dus de pe proprietate și spune că nu poate fi forțat să plece. Aproape că nu mai acces, fiind practic înconjurat de acest proiect gigantic pentru care s-au pus la bătaie 300 de milioane de lire sterline.

Într-un dialog cu jurnaliștii Daily Mail, el se plânge de gălăgia muncitorilor și piedicile care i se pun. Viața lui aproape a devenit un calvar, dar Peter rezistă cu stoicism și nu vrea să se dea bătut în această „bătălie” cu zgomotul produs de betoniere, excavatoare și ciocane pneumatice.

„Vor să plec… Au pus o poartă lângă una dintre unitățile mari vizavi de casa mea și se vede direct în dormitorul la mine. Am avut liniște ani de zile, până recent. Nu vreau toată această agitație. Tot ce vreau este să se țină cont de drepturile mele: un pic de respect, acces și puțină liniște (…) Nu mă duc nicăieri! Am cumpărat această casă pentru a trăi în pace, pentru a nu fi deranjat”, spune bătrânul.

„Mi-au oferit și bani să mă mut, aproximativ 60.000 de lire, dar nu vreau. Nu am ce face cu banii. Banii nu cumpără fericirea. Și, în zilele noastre, abia poți cumpăra o toaletă cu suma asta!” – Peter Ambler, pensionarul care se luptă cu rechinii imobiliari.

În jurul casei lui Peter Ambler se construiește un imens parc industrial, care va fi centru de producție și distribuție a alimentelor. Întreaga zonă trebuie să aducă un impuls economic masiv pentru regiune, cu până la 4500 de noi locuri de muncă pentru comunitatea locală.

Și el antreprenor (a deținut o firmă de distribuție de anvelope), Peter este azi un pensionar care trăiește „o viață simplă”. Hrănește păsările care-i vizitează grădina și lasă mâncare și pentru bursucii și vulpile ce se adună pe un teren liber din spatele casei.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niculina Stoican și Olguța Berbec se dușmănesc de moarte, iar acum s-a ajuns la alt...
Imagini exclusive. Gestul fiului lui Ion Țiriac arată cum merge, de fapt, relația cu Sorana...
Cum arată turnul rezidențial pe care îl va construi în Dubai un producător de mașini...
Dana Săvuică: Menopauza nu înseamnă că nu mai suntem femei. Interviu exclusiv
Viitura i-a luat maşina nouă, pentru care de abia făcuse credit pe patru ani. "E...
Manchester City s-a calificat în finala Champions League. Finala va avea loc pe 10 iunie,...
O Dacia Duster pregătită pentru off-road se vinde pe Autovit
Calendar ortodox 31 mai 2023. Ce sărbătoare este miercuri?
Unde sunt bărbații care au dispărut în apele mării, în Năvodari. Lipsa lor n-a fost...
BANCUL ZILEI. Bulă: Ospătar, ăsta e cotlet de miel sau de porc?
Oamenii din Kiev au dat buzna la metrou, după ce primarul le-a cerut să se...
Kilogramele au învins-o pe Oana Sîrbu, fosta iubită a lui Robert Turcescu! Cum arată acum...
Inima OCEANULUI a fost GĂSITĂ! Cui a aparținut COLERIUL de pe TITANIC?
Motivul pentru care băieții răi din filmele de la Hollywood nu folosesc iPhone
BANCNOTELE care vor fi retrase din circulație! Banca Națională a făcut anunțul chiar acum: Suntem...
Un bogătaș din România a murit fulgerător
Medicii au rămas ȘOCAȚI! Ce au găsit în corpul lui Luis Lazarus, după ce i-au...
Cât te costa sa închirezi un șezlong în mini vacanța de Rusalii. La malul mării...