Șobolanii din Cluj, vânați de muncitorii vietnamezi. „I-a jupuit și curățat, gata de pus pe grătar”

Șobolanii din Cluj, vânați de muncitorii vietnamezi. „I-a jupuit și curățat, gata de pus pe grătar”
Șobolanii din Cluj, vânați de muncitorii vietnamezi / Sursa FOTO: wikimedia.org
Publicat: 01/02/2023, 17:18

Un muncitor vietnamez a șocat comunitatea din Cluj-Napoca după ce un coleg de muncă l-a filmat în timp ce jupuia un șobolan pentru a-l găti.

Clujenii îi bănuiesc pe vietnamezi că vânează și mănâncă aproape tot ce prind în Cluj.

Ei ar fi împânzit orașul și cu zeci de capcane pentru păsări.

„Filmarea este direct de la sursă”

I-a jupuit și curățat, în fotografii se vede că sunt gata de pus pe grătar. Vă arătăm mai jos și o fotografie cu resturi, e pentru cei cu ficat puternic; acolo se poate observa un cap de șobolan, gheare, diverse organe”, notează publicația media9.ro.

Organizația pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului a făcut publică filmarea. Claudiu Olenici, de la OPMCB, susține că „filmarea este direct de la sursă, autorul este coleg cu acești vietnamezi pe care aproape sigur îi suspectăm și că pun capcane pentru păsări. De fapt, asta ne doare pe noi cel mai mult, faptul că vânează ilegal păsări”.

„E imaginea aceea în care se văd resturile de la șobolan care mă face să cred că-i mănâncă. Altfel de ce să-i jupoaie, dacă nu-i și mănâncă?!” – Claudiu Olenici

„Cel puțin un grup de asiatici, de la periferia cosmopolitului municipiu, a fost identificat clar cum vânează, capturează ilegal şi mănâncă tot ce mișcă. În filmare se observă cum jupoaie șobolani opăriți, iar sursele noastre spun că fac asta şi cu păsările sălbatice, însă așteptăm dovezi deocamdată. Din vară urmărim cazul, dar am decis să scoatem public ce avem deja, în speranța că vom fi mai vigilenți cu toții şi vom reuși să îi prindem în flagrant”, scrie pe Facebook OPMCB.

Potrivit adevarul.ro, filmarea ar fi fost făcută anul trecut, în vară. „Am înțeles că acolo, fiind o fostă fabrică de confecții metalice, ei și-au confecționat cuștile din sârme. Cuștile au un mecanism de declanșare când intră animalul”, afirmă Claudiu Olenici. El bănuiește că vietnamezii vânează inclusiv fazani și iepuri.

OPMCB este decisă să sesizeze Poliția pentru braconaj, dacă va găsi capcanele pentru păsări ale vietnamezilor.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase