SOCIAL. Adio, majorări de pensii la 1 septembrie?! Violeta Alexandru a luat foc: „Ar fi o tragedie să faci măriri…”

SOCIAL. Adio, majorări de pensii la 1 septembrie?! Violeta Alexandru a luat foc: „Ar fi o tragedie să faci măriri...”
SOCIAL. Adio, majorări de pensii la 1 septembrie?! Violeta Alexandru a luat foc: „Ar fi o tragedie să faci măriri...” / Sursa FOTO: fanatik.ro
Publicat: 06/07/2020, 14:27

După ce a fost „bruiată” de un bătrân la o conferință de presă organizată în public, în Sectorul 4 al Capitalei, Violeta Alexandru le dă senzații tari pensionarilor. Vorbind despre majorările care ar trebui să aibă loc în această toamnă, ministrul Muncii a ajuns, cum-necum, la tăieri de pensii, spre stupoarea a milioane de români.

În opinia Violetei Alexandru, pensii mărite cu 40% la 1 septembrie ar putea însemna, în anii următori, tăieri importante!

„Bineînţeles (nr.r. – că pensiile vor fi majorate). Într-o decizie pe acest subiect, prima sursă de informaţii vine de la Ministerul Finanţelor, instituţia care are diagnoza încasărilor la buget şi are evaluarea corectă a situaţiei financiare şi a resurselor bugetare”, susține ministrul Muncii.

Violeta Alexandru crede că aceasta este „abordarea corectă, bazată pe o estimare clară a posibilităţii de menţinere a creşterii şi în următorii ani”. De fapt, avertizează politicianul liberal, „ar fi o tragedie să faci măriri peste posibilităţile pe care le ai, după care să revii şi să ajungi la tăieri! Aşa ceva, după părerea mea, ar fi o tragedie şi nimeni nu-şi doreşte. Prin urmare, Ministerul Finanţelor Publice, în foarte scurtă vreme, ne va indica poza corectă a încasărilor la buget în acest moment”.

Procentul cu care cresc pensiile îl stabilește Florin Cîțu

Încă o dată, ministrul Muncii a subliniat că nu va avansa un procentaj privind majorarea pensiilor înainte de a discuta cu conducerea Ministerului Finanţelor.

Noi ne-am angajat să mărim pensiile. Acest mesaj al nevoii de a mări pensiile este clar auzit de către Guvern şi este auzit în sensul puterii de cumpărare şi a nevoii evidente a acestor oameni pentru creşterea pensiilor. Diferenţa dintre noi şi PSD este că noi nu suntem populişti, ceea ce ne costă, dar dacă PSD voia să mărească pensiile o făcea luna următoare faţă de momentul în care au dat această lege.

Nu am de gând să fie populistă, nu vreau să arunc cu procente, ci eu vreau să lucrez cu echipa Ministerului Finanţelor şi să vedem care sunt posibilităţile în acest moment, după această perioadă de pandemie, în care economia a fost greu încercată”, a adăugat Violeta Alexandru.

Violeta Alexandru o atacă pe Lia Olguța Vasilescu

Şefa Ministerului Muncii a susţinut că i-ar fi foarte uşor să realizeze o lege prin care să mărească pensiile cu 80% și să dea o lege care să-i poarte numele, după modelul Liei Olguța Vasilescu.

Eu nu fac genul acesta de politică în care să-mi calculez în primul rând câştigul electoral. Pe mine mă interesează să fim corecţi cu oamenii, să le spunem toate elementele. Pentru mine este important acest test de sinceritate şi de rigoare. De promis putem să promitem toţi. Credeţi că mi-ar fi greu să mă duc acum şi într-o săptămână să vin cu o lege care să rămână în istorie «Legea Violeta Alexandru măreşte cu 80% pensiile»? Asta face PSD!”, a încheiat Violeta Alexandru.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase