SPERANȚĂ. Fata incendiată de un criminal eliberat a fost operată. Spitalul „Grigore Alexandrescu”: „Am reușit să o echilibrăm și i s-au mai scos din arsuri”

Redactor:
Madalina Prundea
SPERANȚĂ. Fata incendiată de un criminal eliberat a fost operată. Spitalul „Grigore Alexandrescu”: „Am reușit să o echilibrăm și i s-au mai scos din arsuri”
Adolescenta de 17 ani din Mehedinți a fost incendiată de criminal în propria casă! Cei doi ar fi avut o relație, chiar dacă bărbatul fusese condamnat pentru crimă

Starea tinerei de 17 ani incendiate de un deținut eliberat prin recurs compensatoriu a fost echilibrată după de a fost supusă unor intervenții chirurgicale la Spitalul „Grigore Alexandrescu”.

Adolescenta de 17 ani din Mehedinți, care a ajuns la spital arsuri de gradul II și III pe 90% din suprafața corpului după ce a fost incendiată de un bărbat condamnat pentru omor și eliberat din închisoare, a răspuns cu bine intervențiilor la care a fost supusă, au declarat reprezentanții Spitalului „Grigore Alexandrescu”, citați de Libertatea.

Fata a fost incendiată , vinerea trecută, în 12 iunie, în propria locuință, de un bărbatul eliberat condiționat, care a stropit-o cu benzină și i-a dat foc, apoi a fugit. Fata era acasă cu bunica și fratele, care au reușit să stingă flăcările și au chemat ambulanța.

În urmă cu câteva zile, Raluca Alexandru, purtătorul de cuvânt al Spitalului Grigore Alexandrescu din București, spunea, la Gândul Live, că medicii de la Grigore Alexandrescu ar dori să o opereze pe adolescentă, însă starea ei nu permitea o astfel de intervenție pentru moment.

Raluca Alexandru: „.S-au putut face intervențiile chirurgicale care îi pot da o nouă șansă la viață”

„Fata de 17 ani este tot intubată, dar operațiile făcute i-au prins bine, am reușit să o echilibrăm și i s-au mai scos din arsuri. A tot expectorat funingine, iar asta înseamnă că a avut căile aeriene arse, de aceea are sondă nazogastrică. Noi facem tot ce putem pentru a o salva. S-au putut face intervențiile chirurgicale care îi pot da o nouă șansă la viață”, a explicat doctorul, sâmbătă, pentru Libertatea.

Potrivit medicului, medicii i-au grefat fetei piele pe mâini, provenită din zona coapselor, rămasă intactă. „I-am mai scos din arsură și am reușit să îi punem piele, ceea ce iar îi dă șanse. Pielea a fost prelevată din ceea ce mai rămăsese nears, în zona coapselor și s-a grefat pe mâini”, a detaliat Raluca Alexandru, care a adăugat că „este o speranță”.

Ion Cristian Turnagiu, bărbatul care a incendiat-o, fusese condamnat în 1994 la închisoare după ce comisese cinci crime. Bărbatul a executat aproape 26 de ani din cei 90 primiți pedeapsă și ulterior a fost eliberat condiționat în 2019, prin recursului compensatoriu.

Aproape 1.100 de condamnați pentru omor au fost eliberați prin aplicarea acestei măsuri, de care au beneficiat aproape 23.000 de persoane, din 19 octombrie 2017, până la 2 decembrie 2019.

Inchide