Un medic din Sibiu dezvăluie ce se întâmplă într-o secție ATI. „Oamenii sunt sedați, răstigniți ca vitele, legați de paturi!”

Redactor:
Marius Olaru
Un medic din Sibiu dezvăluie ce se întâmplă într-o secție ATI. „Oamenii sunt sedați, răstigniți ca vitele, legați de paturi!”
Un medic din Sibiu dezvăluie ce se întâmplă într-o secție ATI. „Oamenii sunt sedați, răstigniți ca vitele, legați de paturi!” / Sursa FOTO: https://www.turnulsfatului.ro

Medic din Sibiu, dezvăluiri din secția ATI. Este pentru prima dată când un cadru sanitar alege să vorbească deschis despre cum sunt tratați pacienții Covid. De fapt, mult spus tratați, căci doctorul de la Spitalul Județean descrie, parcă, un lagăr de exterminare!

„Oamenii sunt legați de mâini și de picioare când nu mai pot respira!”, spune medicul în interviul acordat publicației Turnul Sfatului.

Medic din Sibiu, dezvăluiri din secția ATI. „Și eu am omorât oameni”

Sub protecția anonimatului, medicul acceptă să discute cu jurnaliștii. Însă, vorbele sale par mai degrabă o spovedanie. Sunt dezvăluiri uluitoare despre ce modul în care sunt tratați oamenii. Pacienții ajung să fie omorâți în secțiile ATI, povestește medicul.

„Nu vreau să crezi că vreau să salvez lumea. Nu vreau, pentru că nu pot. Dar am nevoie de ajutor, pentru că am fost acolo, am văzut și mă doare. Nu-mi poate spune nimeni că nu e așa și vor mai fi și alții care vor intra și nu vor mai ieși în viață. Acești oameni trebuie răzbunați. Aceste decese trebuie răzbunate prin aflarea adevărului. Măcar alții și alții să nu pățească la fel. De undeva trebuie să se înceapă”, își începe medicul mărturisirea.

Medic din Sibiu, dezvăluiri din secția ATI: „Îi pun pe spate, poziție care, pe insuficiență respiratorie, poate fi letală”

El susține că pacienții sunt legați de mâini și de picioare în momentul în care nu mai pot respira: „Se întâmplă! Din cauza CPAP-ului, inspirul și expirul omului nu se activează, nu mai are aer, se asfixiază și devine agitat. Când devine agitat, îl sedează. Au fost cazuri când, din disperare că rămân fără aer, pacienții au devenit agitați și și-au rupt branulele, legăturile… Dar de aici, să-i sedezi până la moarte, să-i răstignești ca pe vite și să-i legi de paturi, e cale lungă! În plus, pe toți îi pun pe poziția pe spate, care poziție, pe insuficiență respiratorie, poate fi letală”.

Medicul sibian afirmă că niciun bolnav Covid care a ajuns pe ATI nu a plecat în viață de acolo! Oamenii mor, pur și simplu, asfixiați!

„Evoluția Covid-19 asta e – oamenii stau acasă, ajung la spital când e destul de târziu, cu penumonie. Dar, dacă ajungi la boli infecțioase și ei te trimit în modulare… Tu nu intri în ATI să mori, intri acolo să poți fi intubat, dacă e cazul, să poți lua altfel de tratamente, un CPAP. Dar dacă nici aceste aparate nu sunt setate, atunci tot nu primești nimic, începi să te desaturezi. Te agiți, dar ei tot nu-ți dau aer, îți dau sedative. Iar de acolo nu și-a mai revenit nimeni. Când văd sacul ăla negru cu fermoar, îmi crește pulsul și tensiunea, brusc! Într-o lună, la câți bolnavi au ajuns acolo, doar trei au plecat. Au avut aparținători și s-au interesat de ei”, a dezvăluit medicul.

Managerul spitalului din Sibiu neagă. Cum explică sedarea pacienților

Managerul spitalului din Sibiu, Florin Neag, neagă dezvăluirile medicului. De fapt, nu crede că este ceva adevărat din povestirea acestuia.

„Sunt surprins că, într-o astfel de perioadă, în care noi toți ar trebui să avem încredere în ceea ce înseamnă instituție din sistemul sanitar, analizăm astfel de apariții în presă, în sensul de declarații și acuzații expuse în anonimat. Vreau să vă spun că am fost personal costumat și îmbrăcat cu protecția necesară în zona roșie a ATI-ului din Spitalul Județean și dotarea și modul în care oamenii se comportă în această secție a spitalului mi s-a părut una peste limitele la care te-ai aștepta în sistemul sanitar din România”, spune managerul.

Referitor la sedarea pacienților, șeful Spitalului Județean din Sibiu are o explicație: „Bănuiesc că este în acord cu procedurile medicale să existe și o stare de sedare în momentul în care ai acele tuburi introduse în plămâni, pentru a asigura necesitatea de oxigenare respectivă. Cei care au măști de oxigen nu sunt sedați”.

Reacţia curioasă a selecţionerului Coreei de Sud după ce a văzut că a picat cu...
EXCLUSIV. Revoltător! Scene +18 cu două eleve și un elev, într-o benzinărie din București
FOTO. Nicole Cherry, apariție mai mult decât lipsită de inhibiții! Imagini spectaculoase
A aflat că are iubit și a rămas șocat! Tavi, Clonda, la un pas să...
Ionel Ganea, din nou într-o situație incredibilă! Noua sa soție a cerut ordin de protecție....
O vezi zilnic la TV, dar nu știai că a semnat un contract cu Mega...
Ţara care ar putea impune restricţii persoanelor care nu sunt vaccinate împotriva COVID-19: „Ezitarea dvs....
BANCUL ZILEI – Un tip urât are parte de o partidă grozavă de sex
Restricții pentru nevaccinați. Prima țară din lume care limitează libertatea de mișcare a persoanelor nevaccinate
EXCLUSIV. Revoltător! Scene +18 cu două eleve și un elev, într-o benzinărie din București
ROMÂNCA născută într-o familie de evrei considerată cea mai TEMUTĂ femeie din lume. Nici Elena...
Încă doi concurenți vor fi ELIMINAȚI de la Survivor. Prezentatorul Dan Pavel nu vrea să-i...
Cum prepari acasă, de fapt, peștele în mod corect. La detaliul ăsta nu e atent...
„Înregistrare indecentă” cu Jessica Alba, pe Facebook. Cei care au dat clic au avut parte...
Cercetarea care schimbă tot: Cei care îşi fac vaccinul cu ARN mesager degeaba. Este informaţia...
Cum arată cele mai frumoase femei din lume din toate timpurile
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Capcana din maşinile şoferilor: Detaliul pe care conducătorii auto îl ignoră zilnic şi le poate...
Inchide