Valorează o avere. Cu cât se vinde un hotel în Mamaia. Anunțul a fost postat pe OLX

Valorează o avere. Cu cât se vinde un hotel în Mamaia. Anunțul a fost postat pe OLX
Publicat: 24/07/2022, 09:35

Un hotel cu cinci etaje, aflat pe malul lacului în stațiunea Mamaia, a fost scos recent la vânzare pe platforma de mică publicitate OLX.

Proprietarul a publicat anunțul săptămâna aceasta, dar nu este sigur dacă decizia are legătură cu criza turiștilor din stațiunea care era vedeta litoralului românesc în sezoanele trecute.

Ce este sigur este că acesta scoate la vânzare un hotel P+5 din Mamaia, o construcție finalizată în anul 2010. Unitatea de cazare are 40 de camere, o suprafața desfășurată de 1.400 mp, teren 500 mp și amprenta la sol de 233 mp. La parter are garaje, recepție, birou și bar, iar cumpărătorului nu I se percepe niciun comision.

Prețul pe care în cere hotelierul, unul negociabil, este de 2,5 milioane de euro, potrivit sursei citate.

Evoluția numărului de turiști

La nivel național există 4.478 de structuri de primire turistică, dintre care 1.065 de hoteluri, potrivit celor mai recente date statistice agregate de Institutul Național de Statistică, pentru trimestru I al anului curent. În stațiunile din zona litorală, exclusiv orașul Constanța, sunt înregistrate 19 hoteluri.

Potrivit INS, capacitatea de cazare turistică în funcţiune a structurilor de primire turistică, în trimestrul I 2022, a fost cu 8,4% mai mare faţă de trimestrul I 2021.

Sursa: INS

În trimestrul I 2022, hotelurile au deţinut cea mai mare pondere în totalul capacităţii de cazare turistică în funcţiune (57,5%), fiind urmate de pensiuni agroturistice (16,0%), pensiuni turistice (12,2%), vile turistice (4,5%), hosteluri (3,6%), moteluri (3,2%). Restul tipurilor de structuri de primire turistică cu funcţiuni de cazare turistică au reprezentat 3,0% în totalul capacităţii de cazare turistică în funcţiune.

Cum era de așteptat, după ridicarea restricțiilor pentru prevenirea răspândirii COVID-19, în trimestrul I 2022, faţă de trimestrul I 2021, frecventarea structurilor de primire turistică cu funcţiuni de cazare se caracterizează prin creșterea numărului de turişti români și străini, cât și a capacității de cazare turistică și s-au înregistrat creșteri atât la sosirile vizitatorilor străini in România, cât și la plecările vizitatorilor români în străinătate, potrivit INS.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase