ABERANT. Cine este ministrul „No Duș” din Guvernul Orban. Le-a interzis românilor care fac sport să se spele!

ABERANT. Cine este ministrul „No Duș” din Guvernul Orban. Le-a interzis românilor care fac sport să se spele!
ABERANT. Cine este ministrul „No Duș” din Guvernul Orban. Le-a interzis românilor care fac sport să se spele! / Sursa FOTO: https://www.megagym.ro
Publicat: 10/06/2020, 15:35

Degeaba se redeschis sălile de fitness la 15 iunie, nu toate facilitățile oferite vor fi disponibile. Un ministru din Guvernul Orban a găsit de cuviință să interzică accesul românilor la dușurile din aceste săli! După ce transpiră la aparate, sportivii de ocazie trebuie să-și ia sudoarea și s-o ducă acasă, a ordonat Ionuț Stroe, șeful MTS.

Autoritățile redeschid sălile de sport, dar numai parțial, pe anumite zone. Pentru ministrul Stroe, zona dușurilor rămâne loc interzis, teren minat pe care românii n-au ce căuta.

Miercuri, 10 iunie, șeful MTS a prezentat măsurile sanitare şi de distanţare fizică valabile de săptămâna viitoare, când se redeschid sălile de fitness. Printre acestea, și cea referitoare la interdicția de a face duș după terminarea exercițiilor!

„În şedinţa pe care am avut-o cu INSP, am socotit necesar a fi permisă şi prezenţa în spaţiile de vestiare, mai puţin la duşuri. Duşurile, deocamdată, am spus că este bine să nu le folosim, cel puţin în primele două, trei săptămâni, pentru a evalua cât mai corect dacă măsurile de relaxare pe care le propunem acum funcţionează”, a spus Ionuț Stroe la Digi 24.

Cum se face accesul în sălile de fitness. Reguli de respectat

În privința accesului, ministrul Sportului spune că „trebuie realizat numai în baza unei programări, telefonic sau online”!

Apoi, în interiorul sălilor de sport va fi „o suprafaţă pe care o împărţim la şapte metri pătraţi alocaţi fiecărei persoane, de unde ne rezultă numărul maxim de participanţi în acelaşi timp la sală. Triajul epidemiologic este obligatoriu, trebuie realizat de cel care administrează sala, termometrizarea persoanelor care vin la sală este, de asemenea, obligatorie, la fel repartizarea şi alocarea fiecărui participant la activitatea de fitness”.

Ce suntem obligați să facem când mergem la o sală de fitness

Fiecare adminsitrator de sală va fi obligat să asigure materialele de protecţie şi de dezinfectare, „acele dispensere cu soluţii dezinfectante şi acele şerveţele”.

De asemena, românii care vin la săli de sport „trebuie să își aducă de acasă prosop, pentru a-l utliza şi proteja şi pentru a dezinfecta şi ei, la rândul lor, aparatele înainte şi după utilizare”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase