Cristian Dulca, noul selecționer al reprezentativei de fotbal feminin a României. “O nouă provocare!”

Cristian Dulca, noul selecționer al reprezentativei de fotbal feminin a României. “O nouă provocare!”
Cristian Dulca, noul selecționer al reprezentativei de fotbal feminin a României. “O nouă provocare!”
Publicat: 20/01/2021, 17:40
Actualizat: 20/01/2021, 17:53

Cristian Dulca este noul selecționer al reprezentativei de fotbal feminin a României. Fostul internațional român îl înlocuiește pe Mirel Albon, potrivit anunțului făcut, miercuri, de FRF.

Cristian Dulca a semnat un contract valabil pentru următorii cinci ani și are ca obiectiv principal calificarea “tricolorelor” la Campionatul European din 2025. Totodată, fostul internațional trebuie să dezvolte calitatea jocului primei reprezentative, care să se reflecte în poziția din clasament în următoarea campanie de calificare, cea pentru Cupa Mondială din 2023.

Această funcţie reprezintă o nouă provocare pentru mine şi vreau să mulţumesc, în primul rând, conduceriii FRF pentru încrederea acordată. Ne aşteaptă un parcurs lung, însă sunt încrezător că împreună putem reuşi schimbări majore în fotbalul feminin din România”, a declarat Cristi Dulca.

Răzvan Burleanu: “Este omul potrivit!”

A sosit momentul pentru o nouă etapă în fotbalul feminin românesc! Dezvoltarea fotbalului feminin a atins cote impresionante în ultimii ani, prin creşterea exponenţială a numărului de practicante, jucătoare legitimate şi cluburi. Ne dorim să continuăm acest trend ascendent şi consider că domnul Cristian Dulca este omul potrivit”, a precizat și preşedintele FRF, Răzvan Burleanu.

Cristi Dulca reprezintă alegerea Comisiei Tehnice a Federaţiei Române de Fotbal pentru următoarele două campanii de calificare ale echipei naţionale de fotbal feminin. Este un antrenor cu experienţă, care va pune umărul la dezvoltarea acestui sport în România”, a adăugat directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiţă.

Cine este Cristian Dulca

Ca antrenor, Cristian Dulca a pregătit pe FC Vaslui, FC Universitatea Cluj, Delta Tulcea, Gaz-Metan Mediaş şi Jiul Petroşani. De asemenea, în perioada 2015-2018 a fost selecţionerul reprezentativei U21 a României.

Cristian Dulca s-a remarcat și pe durata carierei de jucător, evoluând pentru echipe precum CFR Cluj, Gloria Bistriţa, Rapid Bucureşti, Ceahlăul Piatra Neamţ şi Gaz Metan Media. În străinătate a jucat în Coreea de Sud, la Pohang Steelers, şi în Ungaria, la Honved Budapesta. La prima reprezentativă a bifat şase selecţii, în perioada 1997-1998.