CRITICI. Ministrul Sportului: Mi-e greu să înțeleg cum și în ce condiții, asumându-și responsabilitatea totală, cluburile au cazuri de Covid

CRITICI. Ministrul Sportului: Mi-e greu să înțeleg cum și în ce condiții, asumându-și responsabilitatea totală, cluburile au cazuri de Covid
Publicat: 16/06/2020, 10:04

Ministrul Sportului Ionuț Stroe critică faptul că s-a renunțat la măsurile restrictive în cadrul cantonamentelor sportive, iar acum două persoane din Liga 1 sunt bolnave de COVID-19. Ministrul amintește că în faza în care au început antrenamentele, oamenii au fost testați negativ, dar după ce și-au dorit să plece din cantonament, au fost depistate cazuri de Covid.

„În faza inițială, când am descris modul în care să se reînceapă antrenamentele și competițiile, acești oameni erau negativi.

Odată cu relaxarea măsurilor și dorința lor de a părăsi cantonamentele, s-a lăsat garda jos și avem și avem deja 2 cazuri de infectări în Liga 1. Mi-e greu să înțeleg cum și în ce condiții, asumându-și responsabilitatea totală, cluburile au cazuri de Covid. Sper să nu se mai întâmple, să trateze cu seriozitate ce s-a întâmplat. Pentru că sunt greșeli. La testele inițiale erau negativi. S-au pozitivat ulterior.

Și-au dorit foarte mult cluburile, au făcut apel la autorități în a le permite să părăsească aceste cantonamente. Unii au făcut-o înaintea deciziei autorităților și avem situații în care au contactat virusul. El nu face diferența. Să nu-și închipuie cineva că sportivul e protejat față de omul simplu.

Acești oameni, împreună, sunt o comunitate de 600-700 persoane care au contact direct. Nu mai există restricții legate de distanțare, fotbalul înseamnă contact, efort, tot ce înseamnă risc epidemiologic ridicat. În aceste competiții, într-o lună, se vor întâlni unii cu alții. Cluburile trebuie să înțeleagă și să respecte ceea ce autoritățile au descris în acele norme care sî le reglementeze activitățile”, a declarat Ionuț Stroe la Digi24. 

LPF a anunțat programul următoarelor etape din play-off și play-out-ul Ligii I

Liga Profesionistă de Fotbal a anunțat, luni, programul etapelor a 4-a și a 5-a din play-off și a etapelor a 5-a și a 6-a din play-out-ul Ligii I.

Potrivit LPF, etapa a 4-a din play-off și etapa a 5-a din play-out se vor disputa în perioada 19-22 iunie.

Iată programul partidelor:

Vineri, 19 iunie

Ora 20.00 Universitatea Craiova – Astra Giurgiu

Duminică, 21 iunie

Ora 17.00 FC Voluntari – Politehnica Iași

Ora 20.00 FCSB – Gaz Metan Mediaș

Luni, 22 iunie

Ora 17.00 Academica Clinceni – Chindia Târgoviște

Ora 20.00 FC Viitorul – FC Hermannstadt.

Partidele FC Dinamo – Sepsi OSK și FC Botoșani – CFR Cluj vor fi programate ulterior.

Etapele a 5-a din play-off și a 6-a din play-out sunt programate între 26 și 29 iunie:

Vineri, 26 iunie

Ora 17.00 FC Hermannstadt – Academica Clinceni

Sâmbătă, 27 iunie

Ora 15.30 Chindia Târgoviște – Politehnica Iași

Ora 20.00 Sepsi OSK – FC Viitorul

Duminică, 28 iulie

Ora 20.00 CFR Cluj – Universitatea Craiova.

Luni, 29 iunie

Ora 20.00 Astra Giurgiu – FCSB

Partidele Gaz Metan Mediaș – FC Botoșani și FC Dinamo – FC Voluntari vor fi programate ulterior.

De asemenea, LPF a anunțat că partidele restante din etapele a 3-a play off/out și a 4-a play-out Universitatea Craiova – FC Botoșani, FC Dinamo – Chindia, respectiv FC Hermannstadt – FC Dinamo vor fi reprogramate.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase