FINALA CUPEI ROMÂNIEI 2012 RAPID – DINAMO. Răzvan Lucescu: Prin acest meci, revenim în prim-planul fotbalulului românesc

FINALA CUPEI ROMÂNIEI 2012 RAPID - DINAMO. Răzvan Lucescu: Prin acest meci, revenim în prim-planul fotbalulului românesc
Publicat: 23/05/2012, 12:17
Actualizat: 25/06/2013, 17:33

Antrenorul echipei Rapid București, Răzvan Lucescu, a declarat, marți, într-o conferință de presă, că prin calificarea în finala Cupei României – Timișoreana gruparea giuleșteană a revenit în prim-palnul fotbalului românesc după mult timp.

„Avem o stare de spirit excelentă pentru că suntem într-un an foarte bun. Revenim prin această finală în prim-planul fotbalulului românesc după mult timp. A existat și o dezamăgire mare, dar de moment, pentru că nu a mai fost posibil să ne luptăm pentru campionat până la sfârșit. Acestea totuși sunt realizătile unei echipe aflate în primul an. Pentru performanță ai nevoie de continuitate. Important e că nu am clacat, asta arătă că am crescut și avem o stare de spirit bună. Ne dorim să învingem, ar fi o victorie pentru Rapid și o bază pentru un viitor succes. Prezența în cupele europene dă încredere întreg anturajului echipei. În confruntările cu primele cinci echipe din campionat Rapidul e pe primul loc, asta arată că avem forță și ne dă încredere. Dar mâine e un meci special și nu mai contează nimic, nici tradiție, nimic. Sunt fericit că pot face parte dintr-o astfel de sărbătoare. Într-un astfel de meci se încununează munca de un an a unor echipe. Ambele formații au arătat că au meritat să ajungă aici”, a spus Lucescu.

Referitor la faptul că antrenorul formației Dinamo, Dario Bonetti, a afirmat că Rapid este favorită în finala Cupei României, Lucescu a precizat: „E o finală și la o finală se adună toate forțele care există într-un individ. Dinamo e o echipă puternică cu jucători cu experiență deosebită. Noi avem forța noastră, dar nu cred că există o favorită. Aș aprecia dacă această declarație ar fi o recunoaștere a forței noastre, dar cred că vrea mai mult să pună presiune pe noi”.

Răzvan Lucescu a comentat, astfel, informațiile potrivit cărora că acționarul majoritar al FC Rapid, George Copos, l-ar fi contactat pe antrenorul Pandurilor, Petre Grigoraș, pentru sezonul viitor: „E o problemă la care nu pot răspunde”.

Întrebat dacă aștepta o altă decizie din partea comisiilor cu privire la suspendarea fundașului Rui Duarte, tehnicianul rapidist a răspuns: „Mă așteptam la altceva de la arbitrul care a condus acea partidă (n.r. – Radu Petrescu) și care prin prestația sa ne creează probleme înaintea acestei finale”.

Întrebat dacă va pleca de la Rapid după finala Cupei României, Răzvan Lucescu a declarat: „E problema mea dacă plec sau nu și așa va rămâne”.

Fundașul rapidist Marcos Antonio a spus că finala Cupei României este cel mai important meci din viața sa. „Este cel mai important meci din viața mea și sperăm ca noi să fim învingători. Nu există favorită și cred că echipa mai concentrată va câștiga trofeul. Nu ne temem de nimeni, îi cunoaștem pe jucătorii de la Dinamo din campionat”, a afirmat jucătorul.

Finala Cupei României – Timișoreana este programată miercuri, de la ora 21.00, pe Arena Națională, fiind transmisă în direct de Pro TV.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear...
Tradiții și obiceiuri la români. Ce nu ai voie să faci în Duminica de Florii...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Am făcut calculul complet! Ce pensie va primi un român, dacă a muncit exact 25...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Cât vor primi românii în mână după creşterile salariale de la 1 iulie. Cum se...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
PLANUL UNGURILOR a devenit realitate. Nimeni nu ar fi crezut că VOR AJUNGE până aici
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Cum au trecut razele cosmice prin atmosfera Pământului acum 41.000 de ani?