Florentin Pera a anunțat obiectivul echipei naţionale de handbal feminin a României: „Încercăm să producem surpriza”

Publicat: 28/10/2022, 22:48

Selecţionerul echipei naţionale de handbal feminin a României, Florentin Pera, a spus că prima reprezentativă are ca obiectiv calificarea în grupele principale la Campionatul European.

„Tricolorele” pornesc cu șansa a treia, după Olanda şi Franţa.

România a încheiat cantonamentul de la Cheile Grădiştei și vineri a plecat în Ungaria, acolo unde va juca două amicale, cu Ungaria pe 29 octombrie şi cu Germania în data de 2 noiembrie, la Tatabanya.

Florentin Pera a anunțat obiectivul echipei naţionale de handbal feminin a României: „Încercăm să producem surpriza”

Plecarea spre Skopje va fi în data de 3 noiembrie, iar primul joc din cadrul EURO 2022 e programat pe 5 noiembrie. România va juca în Grupa C, alături de Franţa, Olanda şi Macedonia de Nord.

Campionatul European EHF EURO 2022 va avea loc în perioada 4 – 20 noiembrie, în Slovenia, Macedonia de Nord şi Muntenegru.

„Cu siguranţă ne dorim calificarea în grupele principale. Cu acest gând mergem, chiar dacă suntem cotaţi cu a treia şansă în grupă, pentru că Olanda şi Franţa pornesc ca favorite. Asta nu trebuie să ne dezarmeze, ci dimpotrivă, să ne motiveze şi să încercăm să producem surpriza în primul meci. Îmi doresc să arătăm ca o echipă unită care luptă în fiecare partidă, indiferent de adversar”, a spus Florentin Pera.

„Primul meci este cel mai important pentru noi, cu Olanda. E o echipă puternică, o cunoaştem destul de bine. Este într-o formă foarte bună, dar asta nu face decât să ne motiveze şi să ne capaciteze pentru a ne autodepăşi. Olanda e an de an o pretendentă la medalii de prin 2015, e şi campioană mondială. Dar e primul meci şi se poate întâmpla orice. Noi mergem cu gândul de a da totul pe teren, sunt convins că fiecare jucătoare va da totul pentru echipa naţională şi suporterii noştri”, a mai declarat Pera.

Amicalele cu Ungaria şi Germania vor arăta nivelul echipei naţionale înaintea Campionatului European: „Sunt două meciuri de pregătire foarte utile pentru noi cu Ungaria şi Germania, două selecţionate puternice. Meciurile ne vor arăta nivelul actual al naţionalei înaintea Campionatului European. Fetele s-au pregătit bine până acum şi le simt motivate”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase