Mariana Bitang, cadou neașteptat la împlinirea vârstei de 60 de ani! Sala de gimnastică Dinamo va purta numele cunoscutei antrenoare

Mariana Bitang, cadou neașteptat la împlinirea vârstei de 60 de ani! Sala de gimnastică Dinamo va purta numele cunoscutei antrenoare
Publicat: 03/08/2022, 18:26

Federaţia Română de Gimnastică şi Clubul Sportiv Dinamo au decis ca sala de gimnastică din Complexul Sportiv Dinamo să poarte numele antrenoarei Mariana Bitang.

Decizia conducerii din Șoseaua Ștefan cel Mare a venit chiar de ziua de naștere a marii antrenoare.

Născută la Râmnicu Sărat, cunoscuta Mariana Bitang împlinește azi, 3 august 2022, o vârstă rotundă – 60 de ani. Este considerată una dintre marile antrenoare ale sportului românesc.

A absolvit Academia de Educație Fizică și Sport după care și-a început cariera de antrenor în care a cunoscut performanțe inegalabile.

„Decizia acestei nominalizări s-a bazat atât pe contribuţia esenţială a Marianei Bitang în construirea sălii de gimnastică Dinamo, cât şi pe cariera fabuloasă a reputatei antrenoare.

Alături de Octavian Bellu, Mariana Bitang a fost declarată de World Record Academy drept cea mai de succes antrenoare din lume, cu peste 300 de medalii cucerite la Jocurile Olimpice, Campionate Mondiale şi Europene.

De numele celor doi antrenori se leagă, practic, cea mai prolifică perioadă din istoria sportului românesc”, a scris CS Dinamo pe pagina de Facebook.

Cine este Mariana Bitang?

Octavian Bellu şi Mariana Bitang, antrenorii cu care lotul de gimnastică al României a câştigat cinci titluri mondiale şi două olimpice, au fost declaraţi „Cei mai de succes antrenori din lume – Duo” de către Academia Recordurilor Mondiale (World Record Academy).

Mariana Bitang a fost supranumită „Doamna de fier” a gimnasticii românești deoarece nu i-a plăcut niciodată să lase nimic de la ea atunci când se vorbea de performanță.

După JO de la Atena, din 2004, a fost ofertată alături de partenerul ei de viață și de antrenament, antrenorul Octavian Bellu, să plece să antreneze în China. Suma fabuloasă oferită de chinezi, în jur de milion de dolari. A preferat să rămână în România.