Măsura luată de Brazilia cu nici un an înaintea JO 2016

Măsura luată de Brazilia cu nici un an înaintea JO 2016
Publicat: 15/08/2015, 16:14

‘Este una dintre cele mai avansate metode de combaterea a poluării apelor, care lasă natura să se ocupe de curățire’, a explicat o sursă din comitetul de organizare a acestui eveniment sportiv.

Acțiunea de salubrizare — care a început la 15 iulie și se va încheia la 31 august — constă în depozitarea a trei tipuri de bacterii (Bacillus subtilis, Bacillus licheniformis și Bacillus plymyxa) în șase puncte ale râurilor care se varsă în acest golf. Inofensive pentru organismul uman, respectivele bacterii se hrănesc cu materii organice din apă și reduc astfel concentrația de reziduuri fecale și de microorganisme dăunătoare pentru sănătatea omului care au fost depistate în largul coastelor marelui oraș brazilian Rio de Janeiro.

Comitetul de organizare estimează căutilizarea bacteriilor nu va fi necesară și pe durata întrecerilor olimpice întrucât calitatea apei va respecta standardele ‘naționale și internaționale pentru folosirea în scop recreativ și sportiv’.

Portul Marina da Gloria s-a aflat în ultimele luni în centrul mai multor critici referitoare la poluarea apelor din zonă, care ar putea pune în pericol sănătatea sportivilor.

În prezent, când a rămas mai puțin de un an până la începerea JO 2016, autoritățile braziliene au recunoscut că nu vor putea atinge ținta fixată în 2009, când Rio de Janeiro a fost desemnat gazdă a competiției, de a depolua 80 % din acest golf, scrie Agerpres.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase