70 de kilograme de cocaină ale Mafiei italiene urmau să treacă prin România, dar o acțiune a poliției l-a trimis pe intermediarul român după gratii

70 de kilograme de cocaină ale Mafiei italiene urmau să treacă prin România, dar o acțiune a poliției l-a trimis pe intermediarul român după gratii
Publicat: 16/10/2014, 16:46
Actualizat: 01/02/2019, 07:51

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) l-au reținut pe Marian Mohan, în vârstă de 61 de ani, și au cerut joi Tribunalului București arestarea preventivă a acestuia pe o perioadă de 30 de zile, pentru complicitate la trafic de droguri.

Marian Mohan este acuzat că, începând din noiembrie 2013, i-ar fi ajutat pe Angelo Scuteri, Marino Valellonga, Pietro Bellucci și Demetrio Tripodi, membrii unei celule mafiote din Calabria – Italia, aflată în structura uneia dintre cele mai periculoase organizații criminale, cunoscută sub denumirea „N’Dragheta”, să achiziționeze cocaină din Bolivia și să o transporte spre Milano. Anchetatorii susțin că Mohan știa că organizația criminală din care făceau parte cei patru italieni se ocupă de trafic de droguri și omucideri.

Procurorii DIICOT au început urmărirea penală „in rem” în 1 februarie 2014, având informații că o cantitate mare de droguri urmează să fie transportată din Bolivia, pentru membri ai mafiei italiene. În grupare a fost implicat și Marian Mohan, care prin firma lui, SC Elzurom Aginvest SRL, pe care o deține împreună cu Pietro Bellucci, a intermediat transportul și a admis ca drogurile să fie ascunse într-un container în care se afla fier vechi reciclabil. În timpul transportului, membrii grupării mafiot au pătrat legătura cu Mohan atât telefonic, cât și prin poșta electronică, arată DIICOT, într-un comunicat de presă.

După ce au obținut datele de identificare ale containerului și informații referitoare la ruta de transport maritim, cu destinația finală Portugalia – Sines, procurorii DIICOT au anunțat organele judiciare din Italia.

Containerul a fost expediat în 10 februarie, din portul Matarani (Peru), la bordul navei Hansa Ronneburg, cu traseu prin Panama, unde a fost transbordat pe nava Ever Reward și transportat până la New York, unde a fost din nou transbordat pe nava Cosco Nagoya, cu destinația finală Portugalia, pentru firma lui Marian Mohan și Pietro Bellucci.

Drogurile ar fi urmat să ajungă în România, în Portul Constanța, de unde să fie trimise mai departe la Milano.

„În timpul efectuării acestor operațiuni, inculpatul Mohan Marian împreună cu furnizorul drogurilor și numitul Scuteri Angelo au schimbat destinația finală, respectiv portul Constanța, intenționând să îl transporte ulterior pe cale terestră până la Milano, inculpatul fiind persoana care urma să se ocupe și de acest transport. Transbordarea și îmbarcarea repetată a acestui container pe mai multe vase maritime au fost efectuate pentru a eluda și a face dificilă o eventuală investigație”, susțin procurorii DIICOT.

În 17 aprilie, autoritățile vamale din Portul Rotterdam, Olanda, au făcut un „control conspirat” și au găsit în containerul cu fier vechi și șapte profile metalice în interiorul cărora erau ascunse 70 de kilograme de cocaină.

În 15 septembrie, autoritățile italiene au făcut percheziții și au reținut șapte membri ai grupării mafiote. Ulterior au fost arestați Ameduri Rocco, Pietro Belucci, Antonio Di Giorgio, Giuseppe Jerino, Angelor Scuteri, Demetrio Tripodi și Marino Vallelonga, pentru asociere în scopul comiterii de infracțiuni privind traficul de droguri.

În 15 octombrie, procurorii DIICOT și polițiștii antidrog au percheziționat locuința din Câmpina, județul Prahova, a lui Marian Mohan și l-au reținut pe acesta, urmând să ceară arestarea lui preventivă pentru 30 de zile.

Acțiunea procurorilor și polițiștilor de la Direcția de Combatere a Criminalității Organizate a fost sprijinită de Serviciul Român de Informații și Direcția Operațiuni Speciale.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Milioane de români rămân fără pensii, în prag de Paşte! Veste teribilă pentru pensionari
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Prințesa de Wales a intrat în istoria Casei Regale Britanice. Ce titlu regal a primit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Este OBLIGATORIU absolut peste tot în România. TE VERIFICĂ imediat
Se limitează plățile cash. Legea a fost votată
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
A fost făcută prima radiografie din lume cu un singur atom