8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Credincioșii au mers în număr mare la biserici pentru a participa la slujba de Înviere – VIDEO

8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Credincioșii au mers în număr mare la biserici pentru a participa la slujba de Înviere - VIDEO
Numărul credincioșilor care au putut participa la slujbele de Înviere a fost limitat / Sursă FOTO: Alexandra Pandrea - Gândul
Publicat: 02/05/2021, 08:05

În București și alte orașe ale țării credincioșii au mers în număr mare la biserici pentru a participa la slujba de Înviere. Unii din ei au mers cu câteva ore înainte la lăcașurile de cult pentru a se asigura că prind un loc întrucât și anul acesta slujbele s-a ținut cu un număr limitat de credincioși în contextul pandemiei COVID-19.

Credincioșii au putut circula liber în noaptea de Înviere până la ora 5 dimineața în urma deciziei luate de autorități. La Catedrala Patriarhala din București slujba a început în jurul orei 23:00, cu Canonul Sâmbetei celei Mari, urmat de Slujba Învierii. În cadrul ceremoniei religioase s-a citit Sfânta Evanghelie de la Matei capitolul XXVIII, versetele de la 1-16.

La Catedrala Mitropolitană din Iași, slujba de Înviere s-a ținut în întregime în aer liber, pentru prima dată, iar în Constanța, Lumina Sfânta a venit pe mare, ca în anii precedenți. La Brașov, slujba s-a ținut în Piața Sfatului astfel încât să poată participa un număr cât mai mare de credincioși și să fie evitată aglomerația.

Klaus Iohannis, mesaj de Paște: Miracolul Învierii ne aduce mereu împreună, fie că ne aflăm pe meleagurile natale sau peste hotare

„Miracolul Învierii ne aduce mereu împreună, fie că ne aflăm pe meleagurile natale sau peste hotare”, spune  preşedintele Klaus Iohannis în mesajul său de Paşte.

„Ne regăsim în taina sfântă a celei mai mari sărbători creştine, o celebrare a vieţii şi a speranţei. Miracolul Învierii ne aduce mereu împreună, fie că ne aflăm pe meleagurile natale sau peste hotare. Şi în acest an, credinţa ne rămâne la fel de puternică, chiar dacă nu putem fi încă alături de toţi cei dragi din cauza pandemiei de COVID-19, care continuă să afecteze întreaga lume”, este mesajul preşedintelui.

Florin Cîțu: Întâmpinăm Sfintele Paşti cu încrederea că vom reveni cât mai repede la normalitate

Premierul Florin Cîțu a transmis sâmbătă un mesaj cu ocazia Sfintelor Sărbători de Paşti. „Întâmpinăm Sfintele Paști anul acesta cu încrederea că vom depăși cu bine perioada dificilă pe care o traversăm și vom reveni cât mai repede la normalitate.”

Eforturile individuale şi comune îşi arată zi de zi beneficiile pentru sănătate, viaţă socială şi economică, iar renunţările de până acum au dat şi dau în continuare roade, transmite Florin Cîțu.

Ludovic Orban, mesaj de Paști: „Le mulțumesc tuturor celor care au dat dovadă de responsabilitate în această perioadă”

Președintele Camerei Deputaților Ludovic Orban, a transmis sâmbătă, pe Facebook, un mesaj cu ocazia Învierii Domnului. Orban spune că le mulțumește tuturor celor care au dat dovadă de responsabilitate și solidaritate prin respectarea regulilor de protecție sanitară. Acesta adaugă că România se confruntă în această perioadă cu cea mai mare provocare din istoria recentă a țării, iar cetățenii și autoritățile s-au confruntat cu mari încercări.

Ministrul Sănătății, mesaj de Paște: Înţeleg această dorinţă de a fi împreună

Ioana Mihăilă, ministrul Sănătaţii, a transmis un mesaj cu ocazia sărbătorilor de Paște. „Suntem în zile de sărbătoare, zile pe care ni le dorim fericite, alături de cei dragi, cu bucurie şi linişte.”

Suntem în zile de sărbătoare, zile pe care ni le dorim fericite, alături de cei dragi, cu bucurie şi linişte. După un an întreg vă spun că înţeleg această dorinţă de a fi împreună. O resimt şi eu. O resimţim cu toţii. Vreau totuşi să vă reamintesc că suntem într-o perioadă complicată. Este al doilea Paşte pe care îl petrecem în aceste condiţii”, transmite ministrul Sănătăţii.

Ioana Mihăilă îi încurajează pe oameni să respecte măsurile prevenire și combatere a îmbolnăvirilor cu SARS CoV-2 şi să continue să se vaccineze.

Patriarhul Daniel: Prezenţa multor credincioşi la Sfântul Mormânt este datorată vaccinării

„Intrarea mai multor credincioşi pelerini în Biserica Sfântului Mormânt a fost posibilă datorită faptului că în Israel, ca urmare a vaccinării unui procent foarte mare din populaţie, s-au relaxat măsurile”, a declarat Patriarhul Daniel.

„Anul acesta, 2.500 de persoane au fost lăsate să intre în Basilica Sfântului Mormânt, în Biserica Mare. Şi s-a văzut bucuria credincioşilor prezenţi, printre care şi părintele arhimandrit Teofil Anăsătosoaie, ca reprezentant al Patriarhiei Române. (…) Deci, această binecuvântare este o încurajare pentru noi. Şi a fost posibil acest eveniment anul acesta mai uşor şi anume intrarea şi multor credincioşi pelerini în Biserica Sfântului Mormânt şi datorită faptului că în Israel, ca urmare a vaccinării unui procent foarte mare din populaţie, s-au relaxat măsurile sau restricţiile impuse anul trecut”, a spus Patriarhul la ceremonia de primire a Sfintei Lumini pe Colina Bucuriei de la Catedrala Patriarhală.

„Hristos a înviat” sau „Paște fericit”? Preot: „Fără iepurași, fără alte obiecte…”

Părintele Visarion Alexa ne recomandă ca, în aceste zile sfinte, să folosim urarea „Hristos a înviat”, în loc de „Paște fericit” sau „Paști fericit”. Explicațiile sale sunt cât se poate de emoționante. Să nu asociem sărbătorile pascale cu „iepurașii” și „alte obiecte, viețuitoare”, spune preotul.

1 mai, sărbătorit pe litoral. Oamenii au ales să sărbătorească această minivacanță la malul mării

Românii au ales și anul acesta să sărbătorească 1 mai pe litoralul Mării Negre, în pofida restricțiilor care sunt încă în vigoare. În minivacanța de Paști și de 1 mai sunt așteptați undeva la 35.000 de turiști pe litoralul românesc, explică reporterul GÂNDUL, Oana Zvobodă, care se află la Mamaia.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Copil de șase ani din Gorj, vândut în Germania pentru 8.000 de lei. Ce se...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Este OBLIGATORIU în România. Sistemul se aplică în toată țara
Vremea de Florii. Prognoza după episodul ploios din ultima săptămână
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”