8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Ministrul Transporturilor Cătălin Drulă, despre salariile și sporurile de la Metrorex: „Organigrama pare foarte împănată cu poziții foarte bine plătite față de piață”

8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Ministrul Transporturilor Cătălin Drulă, despre salariile și sporurile de la Metrorex: „Organigrama pare foarte împănată cu poziții foarte bine plătite față de piață”
Cătălin Drulă, președintele interimar al USR / Sursă FOTO: Alexandru Dobre - Mediafax Foto
Publicat: 05/03/2021, 08:00

Ministrul Transporturilor Cătălin Drulă este de părere că organigrama din cadrul Metrorex „pare foarte împănată cu poziții foarte bine plătite față de piață”. Acesta a precizat faptul că un consilier al directorului Metrorex are un salariu de 9.500 de lei în mână, dublu față de salariul unui consilier de ministru. 

Inspectorii din Corpul de Control al Ministerului Transporturilor au ajuns la concluzia că salariile de la Metrorex nu pot rămâne la nivelul din prezent decât dacă numărul de angajați al regiei de transport va fi redus. De asemenea, aceștia au precizat în raport că sporul de tunel, în valoare de 20-40%, este aplicat în mod abuziv deoarece aproape toți cei 5.000 de angajați îl primesc, inclusiv cei care lucrează la birou, sunt economiști, traducători sau consilieri ai unor directori.

Metrorex. Zeci de nereguli descoperite de Corpul de Control al Ministerului Transporturilor

Consiliul de Administrație al Metrorex a fost schimbat, joi, după ce Corpul de Control al Ministerului Transporturilor a semnalat mai multe nereguli. Creșterile salariale de 18%, prevăzute pentru anul acesta, pot fi respectate doar cu reducere de personal.

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a prezentat – joi – nu mai puțin de 14 dintre neregulile semnalate de inspectori promițând că, la începutul săptămânii viitoare, o sinteză a documentului va putea fi accesată pe site-ul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii. Drulă a caracterizat drept „lungă” lista de probleme, deficiențe și abuzuri descoperite.

Bebeluș abia născut, găsit mort pe un câmp de lângă Timișoara. Trupul neînsufleţit a fost descoperit de un tractorist ieșit la arat

Un bebeluș a fost găsit mort pe un câmp de la marginea Timişoarei. Descoperirea macabră a fost făcută de de un tractorist ieșit la arat, care a chemat imediat autorităţile. Potrivit Antena 3, este vorba de un nou-născut, în vârstă de doar două zile. Medicii legiști, sosiți de urgență la fața locului, au stabilit că bebelușul se născuse recent. Polițiștii iau în calcul mai multe piste, dar nu vor deocamdată să le facă publice. În acest caz a fost deschis un dosar penal.

CSM ia foc. Consiliul sesizează Inspecția Judiciară după atacul politicienilor la puterea judecătorească

Situație din ce în ce mai tensionată între lumea politică și cea judecătorească după ce Tribunalul București a dispus clasarea dosarului „10 august”, însuși președintele Iohannis solicitându-i ministrului Justiției, Stelian Ion, să explice „public” cum de s-a putut ajunge într-o astfel de „situație”. De cealaltă parte, însă, magistrații și asociații reprezentative ale acestora acuză imixtiunea politicului în actul de justiție și afirmă că asistăm, după clasarea dosarului ”10 august”, la o adevărată lovitură de forță împotriva puterii judecătorești.

Alexandru Nazare, discuții despre investițiile străine cu ministrul britanic al Comerțului

Alexandru Nazare a purtat o serie de discuții la nivel înalt privitoare la investițiile străine în România cu ministrul britanic al Comerțului, Greg Hands, aflat la Bucureşti pentru o serie de întâlniri cu oficiali ai statului român şi cu reprezentanţi ai mediului de afaceri din țara noastră. Cei doi au analizat cooperarea economică și strângerea relaţiilor comerciale dintre Marea Britanie şi România.

NATO, avertisment pentru UE: Europa nu se poate apăra singură! Macron a aruncat în aer Alianța Nord-Atlantică

NATO transmite UE un avertisment fără precedent: Europa nu se poate apăra singură! Reacția lui Jens Stoltenberg, secretarul general al Alianței Nord-Atlantice, vine pe fondul presiunilor puse de Emmanuel Macron, președintele Franței, cu privire la înființarea unei armate comune europene. Așa ceva este de neconceput și n-ar aduce niciun beneficiu țărilor de pe „Bătrânul continent”, crede Stoltenberg. De fapt, n-ar face decât să slăbească NATO!

Pfizer face concedieri în Belgia şi mută în România departamentul de planificare a aprovizionării

Compania Pfizer a anunţat că va concedia 38 din cei 238 de angajați de la centrul său de distribuţie din Zaventem (Belgia), pentru a muta departamentul de planificare a aprovizionării în România, la București, relatează cotidianul La Libre Belgique. Sindicatele se declară şocate de această decizie, mai ales că este luată în plină campanie de vaccinare împotriva noului coronavirus.

Andrei Muraru, propus oficial ca ambasador al României în America! / Lista completă a celor 26 de ambasadori propuși de MAE

Andrei Muraru este alesul: a fost propus oficial ca ambasador al României în America! Ministerul Afacerilor Externe a transmis joi, 4 martie, către Parlament solicitarea privind audierea a 26 de candidaţi pentru poziţia de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României. „Ministerul Afacerilor Externe a transmis către Comisiile pentru politică externă şi Comisiile pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării din cadrul Senatului, respectiv Camerei Deputaţilor, solicitarea de audiere a unui număr de 26 de candidaţi pentru poziţia de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României, în urma aprobării numirii acestora de către preşedintele Klaus Iohannis”, informează MAE.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Autoritățile au decis. Cine va avea custodia Ritei, fiica regretatei Rona Hartner: ,,Tatăl are rolul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Veste ȘOC pe piața mașinilor electrice. Chinezii au lansat mașina care bate TESLA! - GALERIE...
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
RUSIA, în lacrimi! A MURIT împușcat de 3 ori! S-a încercat imposibilul
Răsturnare de situație la Survivor. Motivul real pentru care Alexandra a fost eliminată
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Oamenii transmit mai multe virusuri animalelor decât invers