8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Pfizer a început să depoziteze vaccinul împotriva COVID-19 în Europa în timp ce Marea Britanie se pregătește să-l aprobe

8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Pfizer a început să depoziteze vaccinul împotriva COVID-19 în Europa în timp ce Marea Britanie se pregătește să-l aprobe
8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Pfizer a început să depoziteze vaccinul împotriva COVID-19 în Europa în timp ce Marea Britanie se pregătește să-l aprobe / Sursă FOTO: Shutterstock - caracter ilustrativ
Publicat: 29/11/2020, 08:00

„Bătrânul continent” se pregătește de campania de vaccinare împotriva COVID-19! Astfel, avioanele companiei aeriene United Airlines au operat vineri, 27 noiembrie, primele zboruri în care a fost transportat vaccinul dezvoltat de Pfizer.

Europa începe să își facă stocurile de vaccin, iar primele doze din produsul dezvoltat de Pfizer au fost transportate în lăzi frigorifice și ulterior au fost depozitate astfel încât să fie facilitat procesul de distribuire în țările europene în cazul în care produsul va fi aprobat și omologat, informează Wall Street Journal. De asemenea, Marea Britania se pregătește să aprobe vaccinul în cursul săptămânii viitoare.

Nelu Tătaru: Vom achiziţiona vaccinuri pentru întreaga populaţie

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat sâmbătă, la Iași, că România va primi 4,6% din cota lunară de vaccinuri împotriva SARS-CoV-2 a Comunității Europene. Totodată, Tătaru a mai spus că imunizarea va fi eficientă atunci când 60-70% din populație va fi vaccinată și a dat garanții că România va achiziționa vaccinuri pentru întreaga populație.

Un medicament pentru tratarea gutei ar putea fi util și în cazul COVID-19. Acesta va fi curând testat pe 2.500 de pacienți

Colchicina, un antiinflamator utilizat în tratamentul gutei, ar putea fi util și în cazul persoanelor infectate cu SARS-CoV-2. Astfel, acest medicament va fi în curând testat în Marea Britanie ca un posibil tratament pentru COVID-19, acesta fiind unul dintre cele mai ample studii din lume în acest sens.

Studiul, denumit RECOVERY, este cel mai mare studiu clinic din lume referitor la pacienții spitalizați cu COVID-19. În cadrul acestuia, cel puțin 2.500 de pacienți ar urma să primească colchicină, medicament utilizat în special în tratarea gutei.

Economia României va avea o scădere a PIB de 5% la nivelul 2020, din cauza pandemiei

Economia României va avea o scădere a PIB de 5% la nivelul 2020, din cauza pandemiei, estimează cercetători ai Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. După o scădere-record a PIB în trimestrul al 2-lea și o recuperare lentă în al treilea trimestru, aceștia au constatat că o nouă scădere este prevăzută pentru ultimele trei luni ale anului.

Prima fază a proiectului gazoductului BRUA, finalizată. Klaus Iohannis: Cel mai ambițios proiect din domeniul energiei. Felicit compania Transgaz

Președintele României, Klaus Iohannis, dar și premierul Ludovic Orban, au participat sâmbătă la ceremonia de marcare a finalizării primei faze a proiectului BRUA, care a avut loc la stația Jupa, din județul Caraș-Severin.

De asemenea, la eveniment au mai participat și ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, Ministrul Economiei, Virgil Popescu și consilierul prezidențial Cosmin Marinescu, potrivit unui comunicat de presă al companiei Transgaz.

Orban anunță când se toarnă asfaltul pe Drumul Expres Craiova-Pitești. Firma cărui miliardar a fost lăudată de premier

Prezent într-o vizită de lucru pe şantierul Drumului Expres Craiova-Piteşti, tronsonul 2, care face legătura între limita judeţelor Dolj şi Olt (municipiul Slatina), premierul Ludovic Orban a declarat că în curând se va putea turna asfalt pe 70% din această secţiune. Mai mult, încântat de stadiul lucrărilor, Ludovic Orban s-a grăbit să anticipeze o posibilă finalizare a tronsonului 2 înainte de termenul prevăzut în contract!

Acuze incredibile, dezvăluiri incendiare. „George Soros a transformat Europa într-o cameră de gazare!”

Declarația anului aparține directorului celei mai importante instituţii culturale a Ungariei, Muzeul de Literatură „Petofi”, din Budapesta. Szilard Demeter susține că omul de afaceri George Soros „a transformat Europa într-o cameră de gazare”! Într-un articol recent, Szilard Demeter a criticat vehement influenţa pe care George Soros o are în Europa.

Șeful agenției nucleare iraniene avertizează: Asasinarea lui Mohsen Fakhrizadeh nu va opri programul nuclear iranian

Directorul agenției nucleare din Iran, Ali-Akbar Salehi, a declarat sâmbătă că asasinarea specialistului în energie nucleară Mohsen Fakhrizadeh nu va opri și nu va diminua progresului programului nuclear al acestei țări. Mai mult decât atât, acesta a dat de înțeles că autoritățile iraniene vor intensifica programul nuclear.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată ce se întâmplă chiar înainte de cele mai fericite momente din viață