8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Pfizer a început să depoziteze vaccinul împotriva COVID-19 în Europa în timp ce Marea Britanie se pregătește să-l aprobe

Redactor:
Alexandra Mortu
8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Pfizer a început să depoziteze vaccinul împotriva COVID-19 în Europa în timp ce Marea Britanie se pregătește să-l aprobe
8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Pfizer a început să depoziteze vaccinul împotriva COVID-19 în Europa în timp ce Marea Britanie se pregătește să-l aprobe / Sursă FOTO: Shutterstock - caracter ilustrativ

„Bătrânul continent” se pregătește de campania de vaccinare împotriva COVID-19! Astfel, avioanele companiei aeriene United Airlines au operat vineri, 27 noiembrie, primele zboruri în care a fost transportat vaccinul dezvoltat de Pfizer.

Europa începe să își facă stocurile de vaccin, iar primele doze din produsul dezvoltat de Pfizer au fost transportate în lăzi frigorifice și ulterior au fost depozitate astfel încât să fie facilitat procesul de distribuire în țările europene în cazul în care produsul va fi aprobat și omologat, informează Wall Street Journal. De asemenea, Marea Britania se pregătește să aprobe vaccinul în cursul săptămânii viitoare.

Nelu Tătaru: Vom achiziţiona vaccinuri pentru întreaga populaţie

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat sâmbătă, la Iași, că România va primi 4,6% din cota lunară de vaccinuri împotriva SARS-CoV-2 a Comunității Europene. Totodată, Tătaru a mai spus că imunizarea va fi eficientă atunci când 60-70% din populație va fi vaccinată și a dat garanții că România va achiziționa vaccinuri pentru întreaga populație.

Un medicament pentru tratarea gutei ar putea fi util și în cazul COVID-19. Acesta va fi curând testat pe 2.500 de pacienți

Colchicina, un antiinflamator utilizat în tratamentul gutei, ar putea fi util și în cazul persoanelor infectate cu SARS-CoV-2. Astfel, acest medicament va fi în curând testat în Marea Britanie ca un posibil tratament pentru COVID-19, acesta fiind unul dintre cele mai ample studii din lume în acest sens.

Studiul, denumit RECOVERY, este cel mai mare studiu clinic din lume referitor la pacienții spitalizați cu COVID-19. În cadrul acestuia, cel puțin 2.500 de pacienți ar urma să primească colchicină, medicament utilizat în special în tratarea gutei.

Economia României va avea o scădere a PIB de 5% la nivelul 2020, din cauza pandemiei

Economia României va avea o scădere a PIB de 5% la nivelul 2020, din cauza pandemiei, estimează cercetători ai Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. După o scădere-record a PIB în trimestrul al 2-lea și o recuperare lentă în al treilea trimestru, aceștia au constatat că o nouă scădere este prevăzută pentru ultimele trei luni ale anului.

Prima fază a proiectului gazoductului BRUA, finalizată. Klaus Iohannis: Cel mai ambițios proiect din domeniul energiei. Felicit compania Transgaz

Președintele României, Klaus Iohannis, dar și premierul Ludovic Orban, au participat sâmbătă la ceremonia de marcare a finalizării primei faze a proiectului BRUA, care a avut loc la stația Jupa, din județul Caraș-Severin.

De asemenea, la eveniment au mai participat și ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, Ministrul Economiei, Virgil Popescu și consilierul prezidențial Cosmin Marinescu, potrivit unui comunicat de presă al companiei Transgaz.

Orban anunță când se toarnă asfaltul pe Drumul Expres Craiova-Pitești. Firma cărui miliardar a fost lăudată de premier

Prezent într-o vizită de lucru pe şantierul Drumului Expres Craiova-Piteşti, tronsonul 2, care face legătura între limita judeţelor Dolj şi Olt (municipiul Slatina), premierul Ludovic Orban a declarat că în curând se va putea turna asfalt pe 70% din această secţiune. Mai mult, încântat de stadiul lucrărilor, Ludovic Orban s-a grăbit să anticipeze o posibilă finalizare a tronsonului 2 înainte de termenul prevăzut în contract!

Acuze incredibile, dezvăluiri incendiare. „George Soros a transformat Europa într-o cameră de gazare!”

Declarația anului aparține directorului celei mai importante instituţii culturale a Ungariei, Muzeul de Literatură „Petofi”, din Budapesta. Szilard Demeter susține că omul de afaceri George Soros „a transformat Europa într-o cameră de gazare”! Într-un articol recent, Szilard Demeter a criticat vehement influenţa pe care George Soros o are în Europa.

Șeful agenției nucleare iraniene avertizează: Asasinarea lui Mohsen Fakhrizadeh nu va opri programul nuclear iranian

Directorul agenției nucleare din Iran, Ali-Akbar Salehi, a declarat sâmbătă că asasinarea specialistului în energie nucleară Mohsen Fakhrizadeh nu va opri și nu va diminua progresului programului nuclear al acestei țări. Mai mult decât atât, acesta a dat de înțeles că autoritățile iraniene vor intensifica programul nuclear.

 

 

 

Transfer de titlu pentru Universitatea Craiova. Oltenii au dat mare lovitură şi l-au convins să...
O recunoşti? Boala a schimbat-o radical. Cândva, era una dintre cele mai elegante doamne de...
FOTO. Laura Cosoi, dezbrăcată în așternuturi! Cum s-a lăsat pozată superba blondă
DOLIU in lumea politica! A MURIT! Ion Iliescu – Am aflat cu profund regret vestea...
Cea mai frumoasă gimnastă din lume, mesaj șocant: `Nu mai trăim în epoca de piatră!`...
Plăcerea pentru care Ion Țiriac plătește 100.000 de euro lunar. Nu poate renunța la ele...
Le-au injectat ser fiziologic în loc de vaccin. Unde s-a întâmplat
BANCUL ZILEI – Răpit si violat cu sălbăticie de 10 prostituate
Mai mulți asistenți și medici au fost „vaccinați“ cu ser fiziologic, în loc de ser...
O recunoşti? Boala a schimbat-o radical. Cândva, era una dintre cele mai elegante doamne de...
Viață de bogătan! Ion Țiriac a uitat 2 Ferrari-uri într-un garaj din München. Ce s-a...
O cameră de monitorizare a SUPRINS ceva neașteptat într-o pădure din România. „Privire LASER în...
S-a aflat ce SALARIU are preşedintele SUA. Mulţi au rămas surprinşi de suma primită lunar
CTP a făcut o criză de nervi la TV: ‘E de muzeul kitsch-ului, la fel...
BAYWATCH: Veste tristă. Atăzi trăiește pe străzi și caută în gunoaie: „Nu mă spăl pentru...
Anunțul ȘOC despre Sebi, la fix două săptămâni de la dispariție. Ce s-a întâmplat, de...
Theresa Ivancik, femeia cu bicepși de 40 de centimetri care este des confundată cu un...
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Cine este femeia care S-A ÎMBOGĂŢIT cu o resursă din Carpaţi de care românii NU...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
Inchide