8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Rezultate Evaluarea Națională 2020. Sâmbătă, 27 iunie, se afișează notele elevilor care au susținut examenul

8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Rezultate Evaluarea Națională 2020. Sâmbătă, 27 iunie, se afișează notele elevilor care au susținut examenul
EVALUAREA NAȚIONALĂ 2020. Notele după contestații, publicate în curând de Edu.ro
Publicat: 26/06/2020, 09:16

Rezultatele finale la Evaluarea Naţională din acest an, după rezolvarea contestaţiilor, vor fi afişate sâmbătă, conform calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei şi Cercetării. MEC a informat deja că, după afişarea primelor rezultate la Evaluarea Naţională, au fost depuse 15.275 de contestaţii.

Sâmbătă, 27 iunie, se afișează notele elevilor care au susținut Evalurea Națională

Din totalul celor 15.275 de contestaţii, la proba scrisă de Limba şi literatura română au fost depuse 9.030, la Matematică – 5.991, iar la proba de Limba şi literatura maternă – 254 de contestaţii. Cele mai multe contestaţii au fost depuse în Capitală (2.861) şi în judeţele Constanţa (806), Dolj (730) şi Prahova (710). Soluţionarea lucrărilor contestate are loc până vineri, rezultatele finale urmând a fi făcute publice sâmbătă.

Ziua Drapelului Național. Premierul Orban merge la Zalău

Vineri, 26 iunie, este Ziua Drapelului Național. Pe tot cuprinsul țării vor avea loc manifestări cu caracter evocator consacrate istoriei patriei şi ceremonii militare specifice. În Capitală şi în toate municipiile reşedinţă de judeţ sunt organizate ceremonii publice de înălţare a Drapelului Naţional. La ceremonia publică din Capitală, programată să înceapă la ora 10.00, în Piaţa Tricolorului, participă vicepremierul României, Raluca Turcan. Absența primului-ministru Ludovic Orban este motivată de prezența sa la o ceremonie similară care va avea loc în Piaţa Centrală din Zalău.

Fonduri europene. Corina Crețu cere Guvernului Orban să solicite ajutor CE pentru inundațiile din țară

Europarlamentarul Corina Creţu este de părere că Guvernul Orban trebuie să solicite sprijinul Comisiei Europene pentru ajutorarea românilor afectaţi de inundaţii.  România poate primi ajutorul necesar prin Fondul de Solidaritate al UE, afirmă Crețu: „Guvernul României trebuie să solicite, de urgenţă, sprijinul Comisiei Europene pentru a veni în ajutorul românilor afectaţi de inundaţii! (…) Uniunea Europeană ne pune la dispoziţie instrumente care au ajutat şi în trecut şi pe care Guvernul de la Bucureşti ar trebui să le acceseze de urgenţă”.

Trump îi numește „teroriști” pe protestatarii din America

Donald Trump a răbufnit la adresa protestatarilor din gruparea Black Lives Matter. Președintele Americii l-a acuzat pe unul din liderii mişcării BLM că a făcut apel la revoltă împotriva autorităților statului, un gest de neconceput în SUA! Prima dată, Trump a atacat pe Twitter, acolo unde a scris „Este trădare, răzvrătire, revoltă!”, cu referire la afirmaţiile preşedintelui filialei din New York a organizației Black Lives Matter, Hawk Newsome. Activistul declarase că, „dacă această ţară nu ne oferă ceea ce dorim, vom reduce acest sistem la cenuşă şi îl vom înlocuic cu un altul”.

Scandalul măștilor la suprapreț lovește Ministerul Sănătății

„Situația la Ministerul Sănătății se agravează pe zi ce trece, aproape proporțional cu agravarea pandemiei la nivel național. După o mită la Unifarm intrată în vizorul DNA, dar și în urma unor noi informații legate de contracte ciudate de achiziție de măști sanitare, ministerul pare a fi în pragul colapsului, acum, când românii au cea mai mare nevoie de el. După ce Nelu Tătaru a picat testul parlamentar, fiind trecută o moțiune simplă împotriva felului în care acesta a administrat pandemia, lucrurile au început să se precipite la minister”, este de părere Lucian Romașcanu, senator PSD.

ALERTĂ. ONU cere „reinventarea lumii”. Despre ce e vorba

Organizația Națiunilor Unite vorbește despre nevoia unei „reinventări a lumii”, în contextul în care întreg globul n-a putut oferi un răspuns coordonat la pandemia Covid-19. Noul coronavirus a arătat vulnerabilitățile națiunilor, de aceea se impune o schimbare majoră, crede secretarul general al ONU. Antonio Guterres s-a exprimat joi, 25 iunie, în favoarea unei „reinventări” a lumii, care să aibă mai mult multilateralism. ONU a pregătit și un plan, despre care secretarul general a vorbit în detaliu.

SĂNĂTATE. CNAS a prelunit cu 7 ani valabilitatea cardurilor naţionale de sănătate

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a prelungit cu 7 ani valabilitatea cardurilor naţionale de sănătate emise până pe 31 decembrie 2014. „Guvernul a aprobat o Hotărâre care prevede că, începând cu luna iulie 2020, se generează şi se rescriu noi certificate digitale pentru cardurile naţionale de asigurări de sănătate emise până la data de 31 decembrie 2014. Termenul de valabilitate al acestor carduri este de 7 ani de la data rescrierii certificatului”, se arată într-un comunicat CNAS.

INFRASTRUCTURĂ. Trafic închis pe Transfăgărășan. Ce se întâmplă

Circulaţia va fi închisă temporar vineri, 26 iunie, şi sâmbătă, 27 iunie, pe DN 73C şi DN 7C (Transfăgărăşan), pe anumite tronsoane, pentru desfăşurarea Raliului Argeşului, informează Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). „În vederea desfăşurării Raliului Argeşului, CNAIR, împreună cu Poliţia Rutieră, a luat măsura închiderii circulaţiei rutiere pe DN 73C şi DN 7C, după cum urmează: DN 73C, între km 1+500 – km 5+600, în data de vineri, 26 iunie 2020, intervalul orar 16:00 – 20:00; DN 7C, între km 62+000 (Barajul Vidraru) – km 104+000 (Conacul Ursului), în data de sâmbătă, 27 iunie 2020, intervalul orar 09:30 – 16:30”, a anunţat CNAIR.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Rusia amenință România și spune că monitorizează Baza Kogălniceanu: Întărirea NATO în Europa de est...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Cursul valutar anunțat de BNR pentru ziua de joi, 28 martie 2024: Care este evoluția...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Cum merge Duster 2024 în off-road? Test REAL cu noul SUV românesc – VIDEO
Spania: explozia nunţilor în rândul celor de peste 60 de ani
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
A devenit COMPLET INTERZIS în România. Iohannis a semnat. Noua lege se aplică tuturor
Ramona Olaru, fără chiloți în public. Dialog bizar cu Alina Pușcaș
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Ce se întâmplă în Rusia după masacrul de la sala de concerte din Moscova. Bilanțul...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
A fost găsită prima așezare Homo sapiens de după părăsirea Africii