8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Robert Sighiartău, dezvăluiri: „ Politicienilor le e cel mai frică să îşi piardă funcţiile. Nu au ce face în mediul privat”

8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Robert Sighiartău, dezvăluiri: „ Politicienilor le e cel mai frică să îşi piardă funcţiile. Nu au ce face în mediul privat”
Robert Sighiartău a transmis faptul că PNL are nevoie să pună la conducere „oameni curajoși, care au principii și care au caracter” / Sursă FOTO: Andreea Alexandru - Mediafax Foto
Publicat: 17/06/2021, 08:00
Actualizat: 17/06/2021, 08:17

Liberalul Robert Sighiartău a afirmat miercuri, în cadrul reuniunii pentru alegerea preşedintelui filialei PNL Târgu Mureş, că partidul trebuie să se reorienteze astfel încât să aducă în față oameni cu cariere, care nu depind numai de o demnitate politică, pentru că frica dominantă a politicienilor este să nu îşi piardă funcţiile.

„Trebuie să ne uităm cu atenţie la anul 2024 şi tot ceea ce alegem şi la nivel local şi la nivel naţional trebuie să fie legat de performanţă. (…) Trebuie să punem oameni care nu depind numai de o funcţie politică, pentru că au o mai mare libertate să producă schimbări, să întărească principii şi să schimbe sistemul ăsta infect în care ne aflăm de foarte mulţi ani. Să ştiţi că politicienilor – putem să ne includem toţi, inclusiv eu – le e cel mai frică să îşi piardă funcţiile, fiindcă parte din ei nu au ce face în mediul privat. Şi cred că trebuie să punem în fruntea partidelor oameni curajoşi, care au principii şi care au caracter, şi care pot să spună lucrurilor, aşa cum mai spun şi eu, în faţă. M-am săturat în politică să ne ascundem pe la spate şi să încercăm să zugrăvim ceea ce nu ar trebui zugrăvit. Noi vrem să schimbăm lucrurile”, a declarat Robert Sighiartău. (Mai multe detalii…)

Tragedia de la unitatea mobilă ATI „Victor Babeș”. Instalatorul şi şeful Serviciului Tehnic, arestați la domiciliu

Un instalator și un șef serviciu tehnic, angajați ai Spitalului „Victor Babeș” din Capitală, în momentul izbucnirii incendiului de la TIR-ul ATI au fost arestați la domiciliu. Procurorii au cerut arestare preventivă pentru cei doi angajați de la Spitalul „Victor Babeș”, însă instanța a decis, miercuri, arestarea la domiciliu pentru 30 de zile.

Tragedia de la Victor Babeş, în care au murit 3 pacienţi din unitatea mobilă ATI, s-a petrecut din cauza unei erori umane. Conform procurorilor, instalatorul este acuzat că a manipulat, în 12 aprilie, în mod necorespunzător componente de reglare a presiunii de oxigen aferente instalației Unității Mobile de Terapie Intensivă, fapt ce a determinat creșterea presiunii de oxigen peste valoarea de 6 bari, având drept consecință oprirea automată a ventilatoarelor prin care se asigura suportul ventilator al pacienților internați în salonul ATI, conducând astfel la decesul a trei pacienți. (Mai multe detalii…)

Amalia Năstase, despre educația sexuală în școli: „Copiii nu își cunosc drepturile în România. Învață un copil să citească și l-ai câștigat pe viață!”

Amalia Năstase a vorbit la ediția GÂNDUL LIVE, de miercuri, 16 iunie, despre educația sexuală în sistemul de învățământ românesc, în contextul în care senatorii au dezbătut cererea președintelui Klaus Iohannis de reexaminare a legii care împiedică introducerea educației sexuale în școli. Amalia Năstase spune că un adolescent are nevoie să fie informat în ceea ce privește consecințele unui act sexual, precum și propria sănătatea, dar și despre drepturile copilului. Frica de a vorbi despre propria sexualitatea generează alte probleme, mai susține aceasta . (Mai multe detalii…)

România vinde doze de vaccin anti-Covid-19. Guvernul a aprobat cadrul legal

Executivul român a aprobat, miercuri, o OUG prin care statul poate vinde și dona doze de vaccin. În plus, Ucraina și Serbia vor primi, ca ajutor umanitar, 100.800 de doze, respectiv 50.400 de doze de ser anti-Covid din partea Guvernului de la București.

„La solicitarea Ministerului Sănătății, Guvernul României a aprobat în ședința de astăzi, 16 iunie a.c., Ordonanța de urgență privind reglementarea unor măsuri pentru valorificarea dozelor de vaccin împotriva COVID-19 achiziționate de Ministerul Sănătății”, se arată într-un comunicat. (Mai multe detalii…)

Ministrul Justiției: „Am o veste bună azi pentru lupta anticorupție. Numărul de posturi pentru DNA s-a suplimentat”

Stelian Ion, ministrul Justiției, a anunțat miercuri, la finalul ședinței Executivului, că a fost adoptată o Hotărâre de Guvern care prevede suplimentarea numărului maxim de posturi pentru DNA. Stelian Ion, susține că SIIJ (Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție) o să fie desființată cel mai probabil în această vară, după ce primește avizul Comisiei de la Veneția. Ministrul Justiției anunță suplimentarea cu 90 de posturi la Poliția judiciară și 50 de posturi pentru personalul auxiliar. (Mai multe detalii…)

Sorin Cîmpeanu anunță adoptarea unei OUG privind decontarea navetei elevilor: Ministerul Educaţiei are un buget de 100 de milioane de lei

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a declarat miercuri, la finalul ședinței de Guvern, că a fost adoptată Ordonanța de Urgență care face posibilă decontarea navetei elevilor. O noutate anunțată de Cîmpeanu este că se decontează și naveta pe distanțe mai mari de 50 de km. 100 de milioane de lei din buget sunt prevăzute pentru această măsură. Guvernanții au anticipat că vor beneficia de ea circa 130.000 de elevi. Familia elevului nu trebuie să mai avanseze sumele. (Mai multe detalii…)

Noi detalii în cazul crimei care a șocat Bucureștiul. Cum a reușit bărbatul care și-a înjunghiat mortal fosta iubită să intre în locuința femeii

Noi detalii ies la iveală în cazul crimei care a șocat Bucureștiul. Bărbatul de 33 de ani care a ucis-o pe fosta sa iubită ar fi intrat în locuința tinerei de 23 ani după ce a spart unul dintre geamurile ușii închise cu zăvorul, reușind astfel să pătrundă în camera unde femeia dormea, spun surse judiciare pentru GÂNDUL.RO. Anchetatorii vor cere detalii cu privire la ultima lui expertiză psihiatrică pentru a stabili care era starea acestuia la momentul eliberării din închisoare, în 2018. (Mai multe detalii…)

Joe Biden vrea o relație „stabilă” cu Rusia. Tema principală de discuție a fost stabilitatea strategică

Președintele SUA, Joe Biden, a declarat miercuri, după summitul de la Geneva, că a avut o discuție pozitivă cu președintele Rusiei, Vladimir Putin, subliniind că stabilitatea strategică a fost unul din principalele subiecte de discuție, potrivit Mediafax.

„Tocmai am terminat ultima întâlnire a turneului. Am avut o discuție bună, pozitivă cu Vladimir Putin, deși au fost și disensiuni. Eu vreau o relație stabilă și predictibilă cu Rusia, când avem diferențe, vreau ca Putin să înțeleagă”, a spus Joe Biden. (Mai multe detalii…)

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
VIDEO Scene halucinante în Ilfov: Un adolescent a fost sechestrat într-o parcare, apoi a fost...
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor fi închise
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
Gruparea Hamas ia în calcul depunerea armelor. Care este condiţia pentru ca acest lucru să...
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Vestea cumplită primită de Simona Halep. A venit anunțul privind marele vis din 2024
Șase pași pentru un gazon perfect. Sfaturile unui grădinar
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Care este, de fapt, relația dintre Mariana Ionescu Căpitănescu și sora sa, Marcela Fota, dincolo...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
(P) Descoperă care e grosimea ideală a unor geamuri de tip termopan pentru un nivel...