ACCIDENTUL DIN UNGARIA. Avionul cu 11 răniți a aterizat la Baza 90 Otopeni. Șapte români au rămas în stare critică în Ungaria

ACCIDENTUL DIN UNGARIA. Avionul cu 11 răniți a aterizat la Baza 90 Otopeni. Șapte români au rămas în stare critică în  Ungaria
Publicat: 31/08/2013, 12:03
Actualizat: 09/08/2019, 21:32

Avionul militar Spartan cu care au fost aduși în țară 11 dintre răniții implicați în accidentul din Ungaria a aterizat la Baza 90 Otopeni, răniții urmând să fie internați în trei spitale din Capitală.

Patru ambulanțe sunt pregătite să preia răniții de pe aeroport.

Potrivit lui Raed Arafat, care a mers, vineri, la Budapesta cu un avion militar pentru evaluarea situației și eventualul transfer de pacienți, cei 11 răniți nu au răni foarte grave, unii suferind fracturi care le-au fost deja operate în Ungaria.

Aceștia vor fi intenați în spitalele Universitar, Floreasca și Bagdasar-Arseni, a declarat anterior ministrul Sănătății Eugen Nicolăescu pentru MEDIAFAX.

În schimb, ceilalți șapte răniți implicați în accidentul produs vineri dimineață în Ungaria nu vor putea fi aduși înapoi în țară mai devreme de marți, a estimat Arafat.

Trei români au murit și 18 au fost răniți într-un accident produs vineri dimineață, în Ungaria, după ce microbuzul în care se aflau a fost implicat într-un accident pe autostrada M5, pe sensul spre Budapesta, a informat MAE.

Cele 18 persoane rănite în accidentul din Ungaria au fost internate în cinci spitale, unele dintre acestea fiind în stare gravă.

Un avion militar Spartan s-a deplasat vineri la Budapesta pentru evaluarea situațiai și un eventual transfer al pacienților, misiunea fiind coordonată de secretarul de stat Raed Arafat.

Secretarul de stat a precizat că Ministerul Sănătății, Ministerul de Externe, Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Apărării Naționale mențin legătura permanent, astfel încât misiunea să fie coordonată eficient și să fie acordat ajutorul necesar românilor implicați în accident.

Totodată, la fața locului se ține legătura cu atașatul de afaceri interne, precum și cu consulul României la Budapesta.

Ambasada României la Budapesta s-a autosesizat, vineri, cu privire la un grav accident de circulație, care a avut loc în jurul orei 5.40, ora locală, pe autostrada M5, pe direcția Budapesta, în care au fost implicate mai multe autovehicule, printre care și un microbuz cu număr de înmatriculare românesc.

„Din primele informații obținute de misiune, este vorba de 3 persoane decedate și 18 persoane rănite. Se pare că atât persoanele decedate, cât și cele rănite sunt cetățeni români. Ambasada României a întreprins de îndată demersuri pe lângă autoritățile statului de reședință pentru a obține informații cu privire la acest eveniment nefericit. Consulul României la Budapesta și atașatul de interne se află în acest moment la locul accidentului, beneficiind de sprijinul autorităților ungare”, menționează MAE.

„Un consul și atașatul de interne, prezenți la fata locului, au confirmat următoarele: microbuzul românesc implicat în accident se deplasa de la Galați la Milano, avea 19 pasageri și 2 șoferi, toți cetățeni români. Din microbuz, 3 persoane sunt decedate, doi bărbați și o femeie. Restul persoanelor din microbuz sunt transportate la diferite spitale din apropiere. Cei doi șoferi sunt internați la spitalul din Cegled. Autoritățile competente din România au fost anunțate cu privire la datele celor decedați și răniți în vederea anunțării familiilor acestora”, a precizat MAE

Din datele preliminare rezultă, conform MAE, că „se pare că accidentul a fost provocat de un tir cu numere de Bulgaria, care a intrat practic în spatele microbuzului, cu viteză mare (microbuzul se deplasa cu viteză redusă, în coloană, având în vedere că traficul era lent pe acea porțiune). Din cele 9 mașini afectate, microbuzul a suferit impactul cel mai mare, fiind proiectat de pe autostradă”.

Misiunea diplomatică a României la Budapesta este în legătură permanentă cu autoritățile din țara de reședință referitoare la acest accident. Ambasada României la Budapesta este pregătită să acorde asistență și protecție consulară în limita competențelor legale.

Potrivit MTI, trei persoane au murit într-un accident rutier care a avut loc vineri dimineața pe autostrada M5, la aproximativ 25 de kilometri sud-vest de Budapesta, soldat cu 33 răniți, dintre care 18 grav, inclusiv 11 străini, între care cetățeni români, bulgari, sârbi și turci.

Accidentul a implicat un camion cu numere de înamtriculare în Ungaria, trei minibuze și cinci autoturisme cu persoane la bord. Cauza accidentului este face obiectul unei investigații, potrivit MTI.

Circulația rutieră pe banda spre Budapesta de pe autostradă a fost închisă. Vehiculele care se îndreaptă spre capitala ungară sunt redirecționate spre autostrăzile 4 și 5.

Între cele 11 persoane grav rănite se află români, bulgari, sârbi și turci, a precizat agenția ungare de presă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
FOTO. Andreea Prisăcariu, imagine controversată, în costum de baie, în Vinerea Mare! Rebela tenisului românesc...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Cine este poliţistul mort în accidentul de motocicletă din Galaţi. Deviza în viață a lui...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertisment al serviciilor secrete europene: Rusia pregăteşte activ atentate cu bombă sub acoperire, atacuri incendiare...
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
ADIO, maestre! A murit Căpitanul din Titanic și Regele din Stăpânul Inelelor
Noroc fără precedent! Ce s-a întâmplat o femeie care câștigat 1 milion de dolari la...
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Cum a schimbat Charles Darwin înțelegerea evoluției pe Pământ