• Publicat:
Știri

ADMITERE LICEU 2019: Au început înscrierile. Care sunt actele necesare la dosar/ Calendar admitere

ADMITERE LICEU 2019. Au înscrierile pentru admiterea la liceu, luni, 15 iulie. Ministerul Educației Naționale a publicat listele cu ierarhia la nivel județean și din Capitală pentru absolvenții clasei a VIII-a care au susținut Evaluarea Națională. Înscriere se vor face timp de patru zile, conform calendarului anunțat de Edu.ro admitere liceu 2019.

Ministerul Educației Naționale a publicat, miercuri, ierahia absolvenților clasei a VIII-a în funcție de mediile de 10 obținute la Evaluarea Națională 2019 de elevii din toate județele țării și Capitală. Acestea pot fi consultate pe site-ul admitere.edu.ro.

Capitala ocupă prima poziție în această ierarhie, cu 22 de absolvenți care vor intra la liceu cu media de admitere 10. Bucureștiul este urmat în clasament de județe precum Dolj, cu 18 medii de admitere de 10, Argeș cu 13 și Cluj cu 11 medii de 10.

La polul opus se află județele Tulcea, Harghita și Covasna, unde niciun elev nu a reușit să obțină media 10 pentru admiterea în liceu.

În Brașov, 11 absolvenți au obținut media de admitere 10, în Constanța 9, la Iași 8, la fel și în județul Timiș. La nivelul județului Alba, 4 elevi au obținut media de admitere la liceu 10, la fel și în județul Hunedoara. În Sibiu, un singur elev a avut media 10.

ADMITERE LA LICEU 2019

Media de admitere în liceu constituie criteriu pentru admiterea în învățământul liceal de stat. Media de admitere în liceu este media ponderată între media generală obținută la Evaluarea Națională (cu o pondere de 80%) și media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 20%).

Anexa nr. 2 la ordinul MEN nr. 4829/30.08.2018, privind organizarea și desfășurarea admiterii în învățământul liceal de stat pentru anul școlar 2019-2020, arată că „Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenților învățământului gimnazial, se calculează ca medie ponderată între media generală la evaluarea națională susținută de absolvenții clasei a VIII-a, care are o pondere de 80%, și media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a, care are o pondere de 20% în calculul mediei de admitere.” Excepție fac colegiile naționale militare.

 

Inchide