GÂNDUL LIVE. Adrian Mititelu, condamnat la 3 ani de închisoare cu executare: „Este o condamnare făcută de mafia din justiție” (VIDEO)

Publicat: 05/11/2020, 19:48
Actualizat: 06/11/2020, 13:19

Adrian Mititelu a fost condamnat, joi, la 3 ani de închisoare cu executare. Omul de afaceri oltean este acuzat de comiterea infracțiunii de evaziune fiscală, după cum se arată în motivația Curții de Apel din Craiova. Hotărârea din data de 5 noiembrie 2020 este una definitivă.

În primă instanță, patronul grupării FC U Craiova 1984 din Liga 2 fusese achitat.

Decizia Curții de Apel din Craiova:

În baza art.9 alin.1 lit.g) din Legea 241/2005 cu aplicarea art.5 Cod penal (forma în vigoare în prezent) condamna pe inculpatul MITITELU ADRIAN MARIN la 3 ani închisoare pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală, pedeapsă ce se va executa în regim de detenţie.

În baza art 66 alin 1 lit a şi b C.pen interzice inculpatului dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, cu titlu de pedeapsa complementară, pe o durată de 3 ani, ce se va executa conform art 68 alin 1 lit c) C.pen. În baza art 65 C.pen interzice inculpatului exercitarea aceloraşi drepturi cu titlu de pedeapsă accesorie.

În baza art 12 din Legea 241/2005 interzice inculpatului dreptul de a fi fondator, administrator, director sau reprezentant legal la societăţiile reglementate de Legea nr. 31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, şi în baza art 13 din Legea 241/2005 comunica Oficiului Naţional al Registrului Comerţului o copie a dispozitivului hotărârii judecătoreşti definitive”, se arată în decizia Curţii de Apel, citată de Prosport.

Reacția lui Adrian Mititelu, după sentință

Adrian Mititelu a declarat, imediat după sentință, că „este o decizie care nu are nicio legătură cu aplicarea actului de justiție”.

Deși mi s-a furat o echipă întreagă, deși mi-au luat alții jucători, am ajuns tot eu să mă duc să fac pușcărie, pentru jucătorii furați de alții. E o decizie care nu are nicio legătură cu aplicarea actului de justiție, este o condamnare făcută de mafia din justiție, deranjată de ce am făcut în acești ani. Am făcut fel și fel de plângeri, acum am fost executat. Este o execuție ordinară, fără nicio acoperire legală. Este vorba despre jucătorul Costea Mihai Alexandru, care a ajuns la Steaua în baza excluderii echipei Universitatea Craiova și nu în baza acelui act de transfer, care nu s-a mai finalizat. Toți cei 39 de jucători au fost luați prin actul de excludere, niciunul nu a plecat printr-un transfer. Curtea de Apel București i-a achitat pe Sandu și pe Dragomir, iar eu sunt condamnat. Pentru un jucător care a ajuns la Steaua din postura de jucător liber de contract. Nu s-a furat niciun ban. Am probat. Sandu și Dragomir au fost achitați pentru cei 39 de jucători, inclusiv Mihai Costea. O s-o atac pe căile extraordinare, o să-mi caut drepturile mai departe. Vă rog să mă credeți că este o mare nedreptate și fac pușcărie nevinovat. Nu am făcut nicio faptă ilegală, este un abuz și totul are legătură cu lupta mea de a reduce echipa în prim plan. Timpul va demonstra că fac închisoare total nevinovat”, a declarat Adrian Mititelu, la Digisport.

Între timp, afaceristul a fost ridicat de polițiști de la domiciliu și plasat în arest, moment în care au avut loc și unele conflicte între rude, suporteri și jurnaliștii aflați la fața locului, cei din urmă fiind împiedicați să filmeze momentul.

Care sunt acuzațiile din dosar

În 2016, Adrian Mititelu a fost trimis în judecată după ce procurorii DNA din Craiova l-au acuzat pe Mititelu de evaziune fiscală. Omul de afaceri l-a vândut la FCSB pe Mihai Costea în 2011, înainte ca gruparea olteană să fie dezafiliată.

Suma transferului a fost de 1.1 milioane de euro, tranzacția realizându-se deși lotul de jucători al Craiovei se afla la cel moment sub sechestrul Fiscului.

În total, era vorba despre 39 de fotbaliști, printre aceștia aflându-se și Mihai Costea. La acel moment, SC Fotbal Club U Craiova SA avea datorii la stat în valoare de 9.906.095 de lei, sumă pe care Fiscul încerca să o obțină prin executare silită.

Gigi Becali, show în Craiova, la procesul lui Mititelu. „Ce mascați, unde sunt mascații? Am venit cu avionul, juma’ de oră!”

Gigi Becali, finanțatorul FCSB, s-a prezentat miercuri, 17 iunie, la procesul lui Adrian Mititelu, patronul FC Universitatea Craiova, după ce a lipsit la termenul de săptămâna trecută, iar judecătorul de caz a dispus citarea sa „cu mandat” de aducere. Gigi Becali a venit la Craiova cu Valeriu Argăseală și Victor Becali

Prezența lui Becali în Bănie nu a trecut neobservată, asta și pentru că latifundiarul din Pipera a știut să facă show.

Gigi Becali a recunoscut, atunci, că a primit mandat pentru a veni la procesul lui Adrian Mititelu, dar a spus că polițiștii s-au comportat civilizat. Au venit acasă, i-au adus mandatul, iar el s-a prezentat ca un cetățean responsabil și care respectă legile în fața judecătorului de caz, să fie audiat.

Și, atunci, „de ce ați scris de mascați?”, a întrebat, contrariat, Becali. Surâzând, latifundiarul din Pipera a glumit cu jurnaliștii: „Unde sunt mascații, că ați scris de ei? Ce mascați?! Unde sunt? Nu am venit cu niciun mascat, am venit cu avionul, juma’ de oră”.

Gigi Becali a fost însoțit în Craiova de Valeriu Argăseală și Victor Becali. ProSport a dat în premieră informația că Gigi Gigi Becali nu se prezentase, cu o săptămână înainte, în fața instanței, unde fusese citat în procesul lui Adrian Mititelu, și urma să fie citat cu mandat de aducere.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Devine ILEGAL în România. Legea e adoptată. Se aplică din 28 aprilie pentru toată lumea
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Regele Charles al III-lea este „mai bolnav decât lasă să se vadă”