AIR FRANCE va relua zborurile pe ruta Bucureşti-Paris. Compania aeriană a anunțat data primei curse

AIR FRANCE va relua zborurile pe ruta Bucureşti-Paris. Compania aeriană a anunțat data primei curse
Compania aeriană Air France va relua zborurile pe ruta Bucureşti-Paris
Publicat: 26/05/2020, 22:01
Actualizat: 26/05/2020, 22:36

Compania aeriană Air France a anunțat luni, prin intermediul unui comunicat, că de la începutul lunii iunie va relua zborurile pe ruta Bucureşti-Paris, după o pauză de aproximativ două luni.

„Compania aeriană Air France anunţă reluarea zborurilor între aeroportul Paris Charles de Gaulle şi aeroportul Bucureşti Henri Coandă începând cu data de 3 iunie 2020, după o pauză de aproximativ 2 luni. Zborurile sunt operate în condiţii extinse de igienă pe tot parcursul procesului de check-in, îmbarcare, derulare a zborului şi debarcare”, se arată într-un comunicat al companiei, citat de b365.ro

Programul de zbor include, într-o primă etapă, operarea unei singure curse pe săptămână, urmând să crească succesiv la 3, respectiv 5 zboruri pe săptămână şi să devină zilnic începând cu 22 iunie.

Compania avertizează, totuși, că orarul de zbor poate suferi modificări, în funcţie de deciziile autorităţilor, de nevoile pasagerilor din România şi de gradul de ocupare al zborurilor.

Până la sfârşitul lunii iunie şi sub rezerva ridicării restricţiilor de călătorie, Air France intenţionează să îşi reia treptat zborurile, cu o creştere a numărului de frecvenţe şi destinaţii.

În luna iunie, Air France va efectua aproximativ 15% din zborurile operate în mod normal în acest moment al anului, potrivit sursei citate.

Zborurile Air France se vor desfășura cu măsuri sporite de siguranţă

Toate frecvenţele incluse în noul program de zbor al Air France se vor desfăşura cu măsuri sporite de siguranţă, inclusiv asigurarea distanţării sociale la check-in, îmbarcare şi debarcare, purtarea obligatorie a măştii de protecţie în aeroport şi în aeronavă şi verificarea temperaturii pasagerilor la îmbarcare.

Compania recomandă sosirea în aeroport cu cel puţin trei ore înaintea orei programate pentru decolare, pentru a realiza în timp util toate formalităţile de check in, verificare a bagajelor de mână şi a documentelor de călătorie.

Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti va asigura montarea a 6 corturi pentru check in şi scanarea termică a pasagerilor. Pentru îmbarcare vor fi folosite doar 12 porţi, asigurând astfel distanţarea socială a pasagerilor.

„Se va implementa distanţarea fizică la bord, acolo unde este posibil. Atunci când gradul de ocupare a unei aeronave este scăzut, va fi creat cât mai mult spaţiu posibil în jurul pasagerului, păstrând scaunele goale. Zilnic vor avea loc proceduri de curăţare a aeronavelor, cu dezinfectarea tuturor suprafeţelor care intră în contact cu pasagerii, cum ar fi cotierele, mesele, ecranele etc. Se doreşte introducerea unei proceduri specifice pentru dezinfectarea aeronavelor Air France prin pulverizarea unui produs virucid aprobat cu o durată efectivă de zece zile”, arată compania.

Pentru a limita interacţiunea între echipaj şi pasageri, pe zborurile interne şi zborurile scurte în Europa, serviciile de masă şi băuturi au fost suspendate. Pe zborurile lung-curier, serviciul în cabină este limitat şi vor fi folosite produse ambalate individual.

În plus, aerul din cabină este reînnoit la fiecare 3 minute. Sistemul de reciclare a aerului la bordul aeronavelor Air France este echipat cu „filtre de aer cu eficienţă ridicată” sau filtre HEPA, identice cu cele utilizate în sălile de operaţie din spitale.

Aceste filtre extrag mai mult de 99.99% dintre cele mai mici virusuri, asigurând astfel că aerul din cabină respectă standardele de calitate. Virusurile de tip coronavirus, cu dimensiuni cuprinse între 0,08 şi 0,16 micrometri, sunt filtrate prin filtrele HEPA.

Operatorii aerieni low-cost din România reiau zborurile, din iulie. Care sunt destinațiile și prețurile biletelor

Companiile aeriene low-cost din România au anunțat că vor relua zborurile, din luna iulie. Cu această ocazie, operatorii au implementat deja măsuri pentru siguranţa pasagerilor în timpul călătoriei. Astfel, aceștia vor primi la bord măşti, şerveţele cu alcool şi gel dezinfectant.

Blue Air a anunţat că va relua cursele etapizat, din iulie, Ryanair va începe cu reluarea a 40% din zboruri, iar Wizz menţine toate destinaţiile pe care le opera în mod obişnuit.

Deşi industria aeriană este foarte afectată de criză, preţurile biletelor au rămas accesibile. Preţurile acestora încep de la 29 de euro.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase