Alin Stoica: ”Au început controalele în școli. Au fost descoperite unele deficiențe”

Alin Stoica: ”Au început controalele în școli. Au fost descoperite unele deficiențe”
Publicat: 08/09/2021, 16:33
Actualizat: 08/09/2021, 16:33

Alin Stoica, prefectul Capitalei, a vorbit despre deciziile luate de Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă cu privire la măsurile care vor apărea odată cu începerea școlilor. De asemenea, acesta a declarat că „au început controalele în școli și au fost descoperite unele deficiențe”

Prefectul Capitalei a vorbit despre reintroducerea măștilor la 50 de metri în jurul școlilor din București.

„Am luat astăzi această decizie cu școlile. Dacă vor fi semnale și autoritățile în domeniu ne vor semnala că sunt și alte zone unde ar trebui instituită măsura, o putem institui.

Pe alte zone nu prea există libertate de mișcare aici, la nivel local. Noi trebuie să ne asigurăm doar că implementăm măsurile pe care Guvernul le stabilește prin Hotărâre de Guvern și să intervenim imediat atunci când pragul este depășit și să trecem pe scenariul următor”, a spus Alin Stoica.

De asemenea, prefectul Capitalei a spus că „mai există potențial de aglomerare pe zonele pietonale, în Centrul Vechi. Lucrurile au fost discutate. Până acum, autoritățile în domeniu nu au propus instituire obligativității purtării măștii în acele zone”.

Întrebat dacă s-au făcut controale în școli în ceea ce privește materialele sanitare necesare, Alin Stoica a răspuns: ”Da. Astăzi au început controalele în școli, au fost școli din Sectoarele 1 și 6, care au fost controlate de echipe mixte. Au fost descoperite unele deficiențe”.

Ședință CMBSU. Alin Stoica, prefectul Capitalei: Masca de protecție, necesară în jurul școlilor, unde se vor crea aglomerări

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat că masca de protecție este necesară în jurul școlilor, întrucât se va crea aglomerație.

„Este necesară, deoarece știm că în jurul școlilor se vor crea aglomerări începând cu data de 13, de când programul va fi fizic. Părinții își aduc și își iau copiii de la școală și întotdeauna se creează aglomerări. Asta înseamnă o probabilitate mai mare de transmitere a virusului și de aceea este necesară această măsură”, a declarat Stoica.