UPDATE – Ancheta în cazul asasinatului cu bombă din Arad. Noi probe legate de mașină, căutate în hala fermei lui Ioan Crișan / Cheia de rezervă a autovehiculului nu a fost găsită

UPDATE - Ancheta în cazul asasinatului cu bombă din Arad. Noi probe legate de mașină, căutate în hala fermei lui Ioan Crișan / Cheia de rezervă a autovehiculului nu a fost găsită
Publicat: 01/06/2021, 14:13
Actualizat: 01/06/2021, 21:56

Anchetatorii au mers marți la casa familiei lui Ioan Crișan, omul de afaceri asasinat cu o bombă pusă în mașina sa, de unde ridică, în prezența soției acestuia, mai multe documente, chitanțe și carduri. Simultan, o echipă de investigatori caută probe în hala fermei lui Ioan Crișan, din satul Iratoșu, unde mașina omului de afaceri a fost parcată cu zece zile înaintea asasinatului cu bombă, au declarat pentru GÂNDUL surse judiciare.

Update:

Cheia de rezervă a mașinii lui Ioan Crișan nu a fost găsită.

„După percheziția de la hala sediului firmei Crimatex s- a constatat că lipsea cheia de rezervă a mașinii lui Ioan Crișan. Aceasta este căutată în continuare. Pe de altă parte, munca de laborator este îngreunată de faptul că incendiul mașinii a fost stins de pompieri, iar apa a distrus o pare din probele care puteau fi de mare folos anchetatorilor”, susțin surse judiciare.

Știre inițială:

Ioan Crişan, fostul socru al deputatului liberal Sergiu Bîlcea, deţinea una dintre puţinele ferme de somn african din Europa de Est, amenajată de mai mulţi ani în perimetrul unei foste fabrici de cânepă situată la câţiva kilometri de municipiul Arad.

Anchetatorii au indicii că bomba care a produs explozia mașinii lui Ioan Crișan a fost confecționată din mai multe substanțe extrem de toxice și periculoase, au precizat sursele citate.

Aceleași surse susțin că, din verificările făcute până acum, nu s-au găsit indicii care să lege asasinatul cu bombă de transportul cu țigări de contrabandă descoperit de polițiști pe 24 mai, în localitatea Mîndruloc din comuna Vladimirești, aflată aproape de satul în care Ioan Crișan avea ferma.

Sâmbătă, în jurul orei 07.00, mașina lui Ioan Crișan a explodat în mers, în parcarea unui supermarket din centrul Aradului, apoi a luat foc și a ars în totalitate. Trupul omului de afaceri Ioan Crișan a fost propulsat de suflul exploziei, despre care specialiști susțin că a fost cauzată de o bombă, pe bancheta din spate a autoturismului. Acest aspect ar putea indica faptul că obiect explozibil ar fi putut fi plasat sub scaunul șoferului.

Medicii legiști au stabilit primele concluzii în cazul morții lui Ioan Crișan. Omul de afaceri ar fi suferit o puternică intoxicație de la fumul produs în momentul exploziei, înainte de a muri din cauza arsurilor și a fracturilor de stern și coaste, au declarat pentru GÂNDUL.RO surse judiciare.

Cazul morții omului de afaceri Ioan Crișan a fost preluat duminică de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, care face cercetări pentru omor calificat săvârșit cu premeditare.

Anchetatorii au făcut două zile cercetare la fața locului, de unde au ridicat resturi ale mașinii aruncate de suflul exploziei și alte probe care pot ajuta în cercetarea asasinatului cu bombă.

Procurorul de caz a cerut mai multe expertize criminalistice și a audiat mai multe persoane. Printre martorii audiați se află și trei persoane cu care omul de afaceri și-ar fi băut cafeaua în zona supermarketului din Arad, înainte de a se urca în mașina sa Mercedes, care a explodat în câteva secunde după ce a pornit. Surse judiciare au declarat, pentru Gândul, că cei trei erau prieteni cu Ioan Crișan și aveau acest ritual matinal.

Adina Anghelescu
Cunoscut jurnalist de investigatii, generatia presei anilor '90, prin condeiul căreia au trecut toate marile scandaluri ale ultimilor 30 de ani. Licențiat mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor fi închise
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Decizia finală privind pensiile românilor. Ciolacu a dat ordin: Din respect față de seniori
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
”Eu nu mai vorbesc cu ea, mă are la block” De ce l-a blocat Andreea...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Trucul simplu și rapid prin care să-ți schimbi instant viața în bine