ANUNȚ. Vladimir Putin ar candida din nou la președinție, dacă modificările constituționale îi vor permite

ANUNȚ. Vladimir Putin ar candida din nou la președinție, dacă modificările constituționale îi vor permite
ANUNȚ. Vladimir Putin ar candida din nou la președinție, dacă modificările constituționale îi vor permite
Publicat: 21/06/2020, 17:01

Vladimir Putin ar candida din nou la președinția Rusiei, dacă modificările constituționale îi vor permite acest lucru, anunță agențiile de presă afiliate Kremlinului.

Putin a făcut afirmațiile într-un interviu acordat duminică. Rusia va avea alegeri naționale între 25 iunie și 1 iulie, cu privire la modificările propuse pentru Constituție, inclusiv un „mic amendament” care i-ar propune lui Putin să obțină alte două mandate de șase ani, în condițiile în care actualul său mandat de președinte expiră în 2024, transmite Reuters.

Opozanții spun că reformele au ca scop reinstaurarea lui Putin la putere, până în 2036 și pot fi considerate „un puci constituțional”. Kremlinul afirmă că reformele au ca scop întărirea rolului parlamentului și îmbunătățirea politicii sociale și a administrației publice.

Vladimir Putin: „Nu am decis încă nimic”

„Nu scot din calcul posibilitatea de a candidat pentru un nou mandat, dacă se poate prin Constituție. Vom vedea”, a declarat Putin într-un interviu acordat unei televiziuni de stat. „Nu am decis încă nimic”.

Modificările asupra cărora vor vota rușii, aprobate deja de parlament și Curtea Constituțională, ar „reseta” numărul de mandate la zero, în cazul lui Putin. În condițiile actualei Constituții, Putin nu mai poate participa la lupta pentru un nou mandat.

Analiștii se așteaptă ca aceste modificări să fie votate în unanimitate. Putin, care se află la putere de 20 de ani și are vârsta de 67 de ani, a sugerat că demersul pentru identificarea unui alt candidat, care să-l succeadă, ar distrage atenția de la problemele reale, dacă el decide să nu candideze.

„Dacă nu se întâmplă asta, în doi ani – și vorbesc din experiență proprie – ritmul normal al muncii la guvern va fi înlocuit cu o căutare anostă de noi candidați”, a declarat Putin pentru Interfax.

„Trebuie să lucrăm, nu să căutăm succesori”, a declarat Putin.

Vladimir Putin plusează și rescrie istoria celui de-al Doilea Război Mondial. Occidentul, acuzat de ”revizionism istoric”

Țarul de la Kremlin pregătește marea paradă care urmează a se desfășura la Moscova pe data de 24 iunie – marcând 75 de ani de la victoria trupelor sovietice împotriva nazismului – și printr-un articol despre care analiștii politici susțin că era așteptat de mai multe săptămâni. După ce, din cauza crizei medicale a coronavirusului, Vladimir Putin a decis ca parada militară să nu mai aibă loc pe 9 mai, așa cum se întâmpla până acum, ziua de 24 iunie se transformă într-un moment cu atât mai controversat.

Vladimir Putin își trece vizitatorii printr-un tunel dezinfectant

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a instalat un tunel dezinfectant la reşedinţa la care îşi primeşte oaspeţii. Toți vizitatorii sunt obligați să treacă prin tunel.

Președintele rus, Vladimir Putin a stabilit 1 iulie drept data votării referendumului constituțional care l-ar putea menține la putere încă 16 ani

Președintele rus, Vladimir Putin, a stabilit 1 iulie drept data votării naționale a amendamentelor constituționale care, printre altele, i-ar permite să rămână la putere până în 2036.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult