Arhitectul-șef al Capitalei, Ștefan Dumitrașcu, renunță la funcție după alegerea lui Nicușor Dan ca Primar General: „Nu pot lucra cu un astfel de om. Este sub demnitatea mea…”

Redactor:
Dragos Tanase
Arhitectul-șef al Capitalei, Ștefan Dumitrașcu, renunță la funcție după alegerea lui Nicușor Dan ca Primar General: „Nu pot lucra cu un astfel de om. Este sub demnitatea mea…”
Ștefan Dumitrașcu, fostul arhitect-șef al Capitalei (FOTO: Ziarul Financiar)

Arhitectul-șef al Capitalei, Ștefan Dumitrașcu, a anunțat că renunță la funcție, după ce Nicușor Dan a devenit noul Primar General al Capitalei. El și-a motivat gestul prin faptul că nu poate lucra cu acesta.

De altfel, când a fost întrebat pe cine vrea să dea afară din Primăria Capitalei, după anunțul privind câștigarea alegerilor, Nicușor Dan a vehiculat două nume: Adrian Iordache, directorul Direcției Juridic, și Ștefan Dumitrașcu, arhitectul-șef.

Cel din urmă a declarat, pentru Libertatea, că pleacă de bunăvoie, pentru că nu poate lucra cu Nicușor Dan, noul Primar General al Capitalei.

Arhitectul-șef al Capitalei spune că ”e urât” ca un primar, un politician, să facă astfel de afirmații, prin care amenință cu concedierea funcționarii publici din instituția pe care urmează să o conducă.

În ceea ce privește acuzațiile pe care Nicușor Dan i le aduce, cum că a semnat mai multe acte în mod ilegal, Dumitrașcu arată că instanța l-a găsit nevinovat în toate dosarele în care a fost vizat.

”Îl provoc pe Nicușor Dan să arate măcar un astfel de act și, dacă nu poate, să-și retragă acuzațiile”, a spus Ștefan Dumitrașcu.

El a mai precizat că nu se simte amenințat de avertismentul dat de noul primar, pentru că și-a desfășurat activitatea în mod cinstit și că, oricum, nu-i va da lui Nicușor Dan ocazia de a-l băga în Comisia de disciplină și de a cere demiterea sa, pentru că va renunța din proprie inițiativă la detașare.

„Voi înceta eu detașarea, pentru că nu pot lucra cu un astfel de om. Este sub demnitatea mea să discut cu el probleme urbanistice”, a precizat Ștefan Dumitrașcu, arhitectul-șef al Capitalei.

Ștefan Dumitrașcu a ajuns în poziția de arhitect-șef al Bucureștiului în 2017, prin detașare de la Primăria Sectorului 3, unde ocupa aceeași poziție.

”Dacă nu își încheie detașarea, o voi face eu”, a comentat sec Nicușor Dan, anunțul făcut de Ștefan Dumitrașcu.

Contrele din trecut dintre Dan și Dumitrașcu

În calitate de președinte al Asociației Salvați Bucureștiul, Nicușor Dan s-a confruntat des cu Ștefan Dumitrașcu. Acesta din urmă s-a ales și cu un dosar la DNA, care a fost clasat în 2018, soluție confirmată și la Curtea de Apel, în 2019, scrie sursa citată.

După ce a fost nevoit de mai multe ori să dea cu subsemnatul la DNA, Ștefan Dumitrașcu a depus o plângere penală, la începutul acestui an, pe numele lui Nicușor Dan, pe motiv că ar fi indus în eroare organele judiciare.

Libertatea l-a contactat pe directorul Direcției Juridic, Adrian Iordache, amenințat și el cu destituirea, însă acesta nu a vrut să facă nicio declarație.

Nicușor Dan va ieși din Asociația „Salvați Bucureștiul”, care are 15 procese împotriva Primăriei Capitalei

Asociația „Salvați Bucureștiul”, fondată de Nicușor Dan, primarul ales al Capitalei, are 15 procese cu instituția. Toate se referă la legalitatea unor autorizații.

Edilul ales al Capitalei va renunța la funcția sa, pentru a nu fi în incompatibilitate. Nicușor Dan a făcut anunțul un post de televiziune, dar a subliniat nu își va schimba punctul de vedere, chiar dacă a devenit primar.

Surpriză totală la CFR Cluj. Noul antrenor debutează chiar astăzi pe banca ardelenilor în Europa...
Știrea tristă a serii! Din păcate este vorba despre Ileana Stana-Ionescu: 'Nu mai poate respira'
FOTO. Andreea Marin, imagini de când era `vânată` de Playboy! Așa nu și-o mai aduce...
FOTO. Ea este considerată una dintre cele mai frumoase fiice de fotbaliști din lume! Cum...
Marturii șocante din spitalul groazei de la Reșița. O pacientă dezvăluie cum sunt 'tratați' bolnavii
Descoperire spectaculoasă: Mii de desene care înfăţişează uriaşele animale ale epocii glaciare au fost găsite...
REZULTATE SONDAJ Mediafax și Ziarul Financiar. Cine câștigă alegerile parlamentare din 6 decembrie
Știrea tristă a serii! Din păcate este vorba despre Ileana Stana-Ionescu: 'Nu mai poate respira'
A agățat o tipă în club, a adus-o acasă și a obligat-o pe soția sa...
Deschiderea mormântului PREOTULUI evreu CAIFA a scos la iveală ceva INCREDIBIL care provoacă o controversă...
GE-NI-AL! Așa poți să primești o pensie de 3.000 de lei lunar. Trebuie să urmezi...
Horoscop 4 decembrie 2020. Zodiile care au noroc în dragoste
Mesaje de Sfântul Nicolae 2020. Urări, felicitări și SMS-uri inedite pentru cei care poartă acest...
9 simptome ale cancerului pe care bărbaţii nu trebuie să le ignore
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
SFÂRŞITUL BENZINEI: Noul combustibil în care chinezii investesc MILIARDE şi care ar putea duce la...
Jennifer Lopez face noi dezvăluiri! Are sau nu vedeta botox: „Fața mea ar fi fost...
Inchide