Autoritățile din Vaslui în alertă: Mai multe victime anunțate în urma unui accident, după ce un cetățean ucrainean a adormit la volan – VIDEO

Publicat: 04/02/2020, 15:40

Update:

Surse locale spun că un cetățean ucrainean a adormit la volan și a izbit frontal o mașină în care erau 6 cetățeni moldoveni.

Șoferul mașinii din Republica Moldova a fost rănit grav și a fost transferat de la Vaslui la Iași cu elicopterul SMURD Galați.

„Am aterizat chiar lângă drum, ulterior am poziționat elicopterul pentru preluarea pacientului și am venit și am predat pacientul la Iași”, a declarat comanandul echipajului de elicopter, Radu Tudor.

Elicopterul a aterizat în curtea Inspectoratului pentru Situații de Urgență din Iași, de unde a fost transferat la spital cu un echipaj de Terapie Intensivă Mobilă.

Și bărbatul din Ucraina, șoferul mașinii care a provocat accidentul, are mai multe răni și a fost dus la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Vaslui. Celelalte 5 victime au ajuns la Spitalul din Huși, conștiente.

Traficul este blocat și acum pe DN28, în zona în care s-a produs accidentul.

Niciunul dintre șoferi nu consumase alcool.

Autoritățile din Vaslui au fost în alertă după ce 7 persoane au fost rănite în urma accidentului produs la Albița.

Știre inițială

Potrivit IGSU, accidentul s-a produs între două mașini în localitatea Albița.

Apelantul a anunțat mai multe victime din cele două mașini, astfel că s-a declanșat alerta.

La locul accidentul s-au trimis o autospecială de stingere, 4 ambulanțe SMURD, o autospecială pentru transport victime multiple și o ambulanță a Serviciului Județean de Ambulanță.

A fost alertat și un elicopter SMURD.

Pompierii din Vaslui spun că accidentul s-a produs la un kilometru de limita cu județul Iași și s-a soldat cu 7 victime, dintre care una, cetățean moldovean, în stare de inconștiență.

„Primește îngrijiri medicale în elicopterul SMURD, după care va fi transportată la un spital din municipiul Iași. O altă victimă va fi transportată la Compartimentul de Primiri Urgențe a Spitalului Municipal Huși. Celelalte cinci victime sunt conștiente și stabile. Acțiunea este în dinamică”, anunță pompierii.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase