BANI. Averea lui Jeff Bezos, fondatorul Amazon, a atins un maxim istoric

BANI. Averea lui Jeff Bezos, fondatorul Amazon, a atins un maxim istoric
Miliardarul Jeff Bezos, fondatorul Amazon.com
Publicat: 04/07/2020, 20:21

Jeff Bezos, fondatorul Amazon și cea mai bogată persoană în viață, este acum și mai bogat după ce averea sa a atins valoarea de 171,6 miliarde de dolari, potrivit CNBC.

Averea miliardarului s-a majorat după creșterea valorii acțiunilor Amazon, în ciuda pandemiei și a acordul de a ceda 25% din acțiuni fostei sale soții MacKenzie după divorțul de anul trecut.

Bezos a adăugat 56,7 miliarde de dolari la averea sa, doar în 2020, conform estimărilor Bloomberg, chiar dacă criza provocată de coronavirus a fost un dezastru economic pentru restul Americii. Aproape 50 de milioane de americani au depus solicitări pentru ajutor de șomaj, în ultimele luni.

Dar Bezos nu este singurul miliardar care s-a îmbogățit în timpul pandemiei. Elon Musk de la Tesla și Eric Yuan de la Zoom și-au văzut averile crescând cu peste 2 miliarde de dolari între martie și iunie, conform Business Insider.

Bezos s-a angajat să cheltuiască 10 miliarde de dolari pentru a lupta împotriva schimbărilor climatice în februarie și a promis 100 de milioane de dolari băncilor alimentare în aprilie.

Ca fondator și CEO al Amazon, Bezos a fost prima persoană din istoria modernă care a acumulat o avere de peste 100 de miliarde de dolari.

Amazon la 25 de ani de la începuturi: Povestea unui gigant

La 25 de ani de la începuturi, Amazon este una dintre cele mai valoroase companii publice din lume, iar Jeff Bezos este cel mai bogat om din lume, datorită ideilor sale.

„Nu există nicio garanție că Amazon.com poate fi o companie de succes. Ceea ce încercăm să facem este foarte complicat”, a spus Jeff Bezos în 1999, la doar cinci ani de la lansarea firmei online.

Ceea ce a început ca retailer de cărți online a devenit un gigant global, cu abonamente de membru, magazine fizice, produse alimentare la vânzare, propriile dispozitive inteligente și un sistem de livrare care poate livra comenzile clienților în doar o oră.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase