• Publicat:
Știri

Birchall convoacă urgent Comisia MCV: Raportul mă amărește / Orban: Recomandările trebuie coroborate cu punctele de vedere ale Comisiei de la Veneția / USR: Rezultatul guvernării PSD-ALDE

Birchall convoacă urgent Comisia MCV: Raportul mă amărește / Orban: Recomandările trebuie coroborate cu punctele de vedere ale Comisiei de la Veneția / USR: Rezultatul guvernării PSD-ALDE
Ana Birchall a declarat că raportul MCV o „amărăște", însă din punct de vedere al activității Ministerului Justiției, în mandatul său, oficialii europeni remarcă „într-o manieră pozitivă" demersurile pe care le-a promovat aceasta.

Ana Birchall: CE critică înființarea SIIJ. Raportul recomandă explicit desființarea acestei Secții

Ana Birchall a precizat că experții Comisiei Europene au criticat, în raportul MCV, înființarea Secției de Investigarea Infracțiunilor din Justiție, iar în document este recomandat în mod explicit desființarea acestei structuri.

Citiți în continuare…

USR reacționează: Raportul dur al Comisiei Europene este rezultatul concret al guvernării PSD-ALDE

USR a transmis, marți, că raportul MCV este „rezultatul concret al guvernării PSD-ALDE”. Partidul consideră că o măsură benefică pentru România, în contextul regresului semnalat de UE în ceea ce privește corupția, este proiectul USR privind desființarea Secției Speciale.

Citiți continuarea…

Orban reacționează: Recomandările MCV trebuie coroborate cu punctele de vedere ale Comisiei de la Veneția

Ludovic Orban a declarat, marți, că recomandările din raportul MCV, publicat marți, trebuie coroborate cu punctele de vedere exprimate de Comisia de la Veneția. Premierul desemnat a semnalat necesitatea unui plan de acțiune pentru punerea în practică a recomandărilor MCV.

Citiți în continuare…

Birchall anunță: Convoc în regim de urgență Comisia MCV. E momentul să concepem plan de acțiune

Ana Birchall a anunțat, marți, că va convoca în regim de urgență Comisia MCV la nivel național, compusă din reprezentanți ai instituțiilor care au un rol în privința funcționării sistemului judiciar din România, pentru a discuta un plan pentru implementarea recomandărilor Comisiei Europene.

Citiți continuarea…

Știrea inițială. „Personal, mă amărăște acest raport. Din punct de vedere al activității Ministerului Justiției, in partea a doua, pe mandatul meu, se remarcă într-o manieră pozitivă demersurile pe care le-am promovat”, a declarat ministrul Ana Birchall.

Ministrul a mai spus că Guvernul României, prin Ministerul Justiției, a prezentat la nivel „tehnic, obiectiv si cuprinzător” Comisiei Europene progresele din ultimul an

„Sigur că ne-am fi dorit cu toții un raport mai bun”, a mai spus Ana Birchall.

Tags:
Inchide