Biroul Electoral Central anunță azi rezultatele finale ale alegerilor locale din București

Redactor:
Mihai Georgescu
Biroul Electoral Central anunță azi rezultatele finale ale alegerilor locale din București
Biroul Electoral Central anunță azi rezultatele finale ale alegerilor locale din București

Vineri, BEC este așteptat să anunțe rezultate finale ale scrutinului de la alegerile locale 2020 din Capitală.

Joi seară, cererea PSD de reluare a alegerilor la Sectorul 1 a fost respinsă. Voturile nu ar fi fost renumărate nici în sectoarele 2 și 5, deoarece nu erau îndeplinite criteriile de procedură, informează digi24.ro.

BEC a emis joi o circulară pentru aplicarea unitară a legii în procesul de reverificare a datelor înscrise în procesele verbale privind consemnarea rezultatelor votării la alegerile locale din 27 septembrie 2020, ca urmare a numeroaselor cereri de renumărare a voturilor.

Cum s-ar fi putut fura voturile în Capitală? Metodele ”ingenioase” care s-au folosit ani în șir și au fost adaptate zilelor noastre (EXCLUSIV)

Toate-s noi și vechi în arta de a frauda. Metodele de a frauda votul s-au perfectionat si au evoluat de-a lungul timpului. Politologul Cristian Pîrvulescu a explicat pentru GÂNDUL.ro care este stadiul acestui proces de fraudare, dar și care sunt manifestările sale curente. ”Metodele s-au înnoit și s-au adaptat vremurilor, iar cele tradiționale au fost înlocuite de metode statistice”, explică analistul politic. Celebra ”Suveica” a fost folosită încă din secolul XX în țara noastră, iar metoda ”Autobuzul” a fost folosită la rândul ei și ea.

Marcel Vela confirmă autenticitatea filmărilor în scandalul alegerilor din Capitală/ Ministrul de Interne dezvăluie cine se afla în depozitul cu buletine de vot din Sectorul 1

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat că în depozitul cu buletine de vot din Sectorul 1 se aflau președintele Biroului Electoral de circumscripție Sector 1, un membru BES 1 delegat de PPU-SL, președintele secției de votare 141 și 3 observatori candidați din partea partidelor. Acesta a ținut să precizeze că MAI s-a autosesizat, iar în prezent procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 efectuează cercetări privind imaginile difuzate în spațiul public.

Alegeri locale 2020 | Cine sunt președinții de Consilii Județene? De la milionarul Romeo sau cântărețul de muzică populară la „Baronul peștilor” & „Primarul Eurovision”. Alegeri cu cel mai tânăr președinte de Consiliu Județean din România (EXCLUSIV)

Alegerile locale din acest an se remarcă prin „detronarea” unor baroni locali înrădăcinați parcă în Consiliile Județene, dar și printr-o pleiadă de nume noi apărute în peisajul politic. De la milionarul Romeo Dunca sau cântărețul de muzică populară, liberalul Iancu Sălăjanu, până la înlocuirea unuia dintre vechii baroni PSD, Marian Oprișan, alegerile locale au fost extrem de interesante. De remarcat este și liberalul Ionel-Ovidiu Bogdan,  cel mai tânăr președinte de Consiliu Județean din România.

Inchide