BISERICĂ. Arhiepiscopia Tomisului a decis să dea credincioșilor Lumină, ca de Paști, în noaptea de 26 mai

BISERICĂ. Arhiepiscopia Tomisului a decis să dea credincioșilor Lumină, ca de Paști, în noaptea de 26 mai
BISERICĂ. Arhiepiscopia Tomisului a decis să dea credincioșilor Lumină, ca de Paști, în noaptea de 26 mai / Sursă Foto:ALEXANDRA PANDREA/GÂNDUL
Publicat: 20/05/2020, 16:02
Actualizat: 06/04/2021, 23:12

Arhiepiscopia Tomisului a decis să ofere, în noaptea de 26 spre 27 mai, credincioșilor Lumină, ca în noaptea Învierii. „Sunt dorințe neîmplinite ale credincioșilor de a se împărtăși la Liturghia Învierii din noaptea de Paști”, au anunțat reprezentanții Arhiepiscopiei, relatează Mediafax.

Soluția Arhiepiscopiei Tomisului: Lumina, oferită credincioșilor pe 26 mai

Potrivit unui comunicat al Arhiepiscopiei Tomisului, în acest an, din cauza restricțiilor impuse de pandemie, credincioșii nu putut participa la slujba specială de Înviere.

„Cea mai mare sărbătoare a creștinătății, Învierea Domnului, are consacrată o slujbă specială, săvârșită în fiecare an la miezul nopții, în cadrul căreia credincioșii primesc de la clerici Lumina lui Hristos, simbolul Învierii Domnului, esența credinței creștine. Anul acesta, urmare a instituirii stării de urgență în contextul pandemiei de SARS-CoV-2, credincioșii nu au putut participa în comuniune deplină cu clerul la această slujbă”, se arată ân comunicat.

Conform acestuia, Permanența Arhiepiscopiei Tomisului a decis ca în noaptea de 26 spre 27 mai, la miezul nopții, în bisericile și mânăstirile din Arhiepiscopie să se oficieze slujba începutului pascal și Sfânta Liturghie, „clerul chemând credincioșii să primească Lumina Învierii ca în noaptea de Paști”. De asemenea, s-a decis rânduirea unui post bisericesc în zilele de 24, 25 și 26 mai, în care credincioșii se pot spovedi, astfel încât să poată primi Sfânta Împărtășanie la Liturghia din noaptea de 26 spre 27 mai.

„Menționăm că Sfânta Lumină ce va fi oferită credincioșilor este Lumina ce a fost adusă de Paști de la Ierusalim, ea fiind păstrată în toată această perioadă în sfintele altare”, se mai arată în comunicat.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase