Călin Popescu Tăriceanu, despre negocierile de la Consiliul European: „Suma noastră este mai mică, dar a venit timpul să compensăm printr-un plan înțelept”

Redactor:
Silviu Bănilă
Călin Popescu Tăriceanu, despre negocierile de la Consiliul European: „Suma noastră este mai mică, dar a venit timpul să compensăm printr-un plan înțelept”
Călin Popescu Tăriceanu, despre negocierile de la Consiliul European: „Suma noastră este mai mică, dar a venit timpul să compensăm printr-un plan înțelept”

Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, a declarat că negocierile de la Consiliul European ale lui Klaus Iohannis nu au fost un succes pentru România, dar „nu mai e mare lucru de făcut”. Pe de altă parte, acesta propune să compensăm situația printr-un „plan înțelept”.

„Bun, ne-am lămurit că așa zisele negocieri de la Consiliul European ale dlui Iohannis nu au fost un succes pentru România, dar nu mai e mare lucru de făcut. Suma noastră este mai mică decât ce am fi avut nevoie, dar a venit timpul să ne adunăm și să compensăm printr-un plan înțelept și o creștere a capacității administrative astfel încât să fim capabili să absorbim cât mai mult din aceste sume!

Este o mare diferență între a accesa 1/3 din 80 de miliarde de euro sau cel puțin 2/3 din această sumă (să nu ne amăgim că vom trage 100%!). Iar acest lucru nu se poate face prin acțiuni heirupiste ale guvernului Orban sau prin discursuri propagandistice ale dlui Iohannis. Dacă rămânem în această ecuație riscăm ca acești bani să fie prea ideologizati politic și guvernul care va veni după actualul să o ia de la început cu alte planuri. Așa am pierdut mulți bani și mult timp până acum. Fiecare guvern a simțit nevoia să mai modifice puțin traseul unei autostrăzi începute de guvernul dinaintea lui sau să mai modifice specificațiile pentru un spital regional pentru ca cei dinaintea lui să nu poată clama că este autostrada sau spitalul lor. Așa am ajuns să batem pasul pe loc.

„Sunt banii lor, sunt proiectele lor, sunt succesele lor”

Văd că și Iohannis & Co merg în aceeași direcție: sunt banii lor, sunt proiectele lor, sunt succesele lor! Băieți, am mai fost pe drumul ăsta, nu vreți să schimbăm?

Nu vreți ca planul pe care îl trimiteți la Bruxelles, voi sau ce guvern l-o trimite, să fie unul acceptat de societate? Nu credeți că în loc de Planul Iohannis ar fi mai sigur să trimitem Planul României?

„Și Ceaușescu a crezut că o să fie la putere pe viață!”

Dacă puteți să vă desprindeți ochii de pe sondaje și de pe alegeri ar fi bine să vă gândiți la o dezbatere a acestui plan în Parlament, în prezența autorităților locale, a partenerilor sociali și a societății civile (dar civile, nu în civil)! Că îi spunem Pact Național de Dezvoltare sau în orice alt fel, el are mult mai multe șanse de a fi dus la bun sfârșit dacă este asumat de toți actorii politici și civici din România!

Poate voi credeți că o să fiți la putere pe viață, dar și Ceaușescu a crezut asta chiar și pe 20 decembrie 1989!”, a scris Călin Popescu Tăriceanu pe Facebook.

Scandalul a erupt în ţară! Vedetele gimnasticii, abuzate sexual: "S-a întâmplat cu mama în cameră"....
BOMBĂ în showbiz! Pepe a sucit mințile unei colege de trust, deși e măritată! Avem...
FOTO. Daniela Crudu, într-un costum de baie minuscul! Și-a arătat trupul complet
Vulpița Veronica, mamă în mare secret! Ar fi născut în urmă cu puțin timp! „E...
Imaginile momentului în fotbalul românesc: Gino Iorgulescu, Cosmin Olăroiu și Mirel Rădoi s-au distrat ca...
Florin Călinescu, oprit de o femeie pe stradă după Românii au talent. 'Să-ți fie rușine!'....
Şirul erorilor de raportare a deceselor cauzate de COVID-19. Ministrul Sănătăţii iese la raport
BANCUL ZILEI – Camera ascunsă: ipostaze năucitoare cu nevasta și amantul
FDA a autorizat vaccinul Pfizer pentru adolescenții cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani
BOMBĂ în showbiz! Pepe a sucit mințile unei colege de trust, deși e măritată! Avem...
Ce nu TREBUIE să facă niciodată o femeie în dormitor. UCIDE întreaga plăcere din cauza...
Schimbare importantă la Antena 3. Mihai Gâdea a făcut anunțul în direct, telespectatorii se vor...
Horoscopul banilor 11-16 mai 2021. Zodia care își va face toate poftele
Top 10 gafe, care ţi-au scăpat, din filme celebre. Eroarea din „Braveheart” care nu mai...
A fost găsită moartă în dormitorul ei! Anunţul ŞOC al momentului. Cum au găsit-o poliţiştii
Cacao cu… sodă caustică – ce s-a descoperit în cacao de pe piața din România
Marele exod din România. Eurostat avertizează: România va înregistra una din cele mai abrupte reduceri...
Cum să îţi dai seama imediat dacă cineva nu este atât de deştept pe cât...
Inchide